EPI-Lasik

Informatie Epi Lasik

Wanneer uw zicht een afwijking heeft van plus of min, is er eigenlijk niets mis met uw ogen. U heeft dan een zogenaamde refractie afwijking. Zo’n afwijking is met een medische ingreep te corrigeren. Hier leest u meer over de Epi Lasek laserbehandeling. Heeft u te maken met een plus- of minafwijking en wilt u daar een permanente oplossing voor? Informeer dan vrijblijvend naar een eyescan en behandeling.

De Epi Lasik ooglaserbehandeling is een relatief nieuwe behandelmethode. Bij deze behandeling wordt het beste van andere lasertechnieken gecombineerd. In het bijzonder PRK Lasek en Lasik. Epi Lasik staat voor Epitheel Laser in Situ Keratomileusis. De behandeling bestaat uit het verwijderen van een dun flapje uit de bovenste laag van het hoornvlies. Dit flapje wordt aan het einde van de behandeling weer teruggeplaatst. De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving door middel van oogdruppels. Er komen geen injecties aan te pas. De Epi Lasik ooglasermethode is geschikt voor vrijwel iedereen. Hoge en lage refractie afwijkingen en plus en min. Ook mensen met droge ogen of een dun hoornvlies komen voor deze behandeling in aanmerking.

Hoe ziet een Epi Lasek behandeling er uit?

  1. Het oog wordt verdoofd door middel van oogdruppels;
  2. Met een ringvormig instrument wordt het een stukje hoornvlies losgetrild;
  3. Het los gekomen stukje hoornvlies wordt opzij geschoven;
  4. De laser corrigeert het hoornvlies onder het opzij geschoven flapje.

Overweegt u een laserbehandeling? Neem dan contact op met ons. Wij voorzien u graag van informatie over de verschillende behandelopties en gaan direct aan de slag met een intake of eyescan.

Voordelen van Epi Lasik

Sneller herstel van gezichtsvermogen
Minder irritatie en pijnklachten
Geschikt voor vrijwel iedereen
Uitstekende langetermijnresultaten

Nadelen van Epi Lasik

Soms droge ogen na behandeling
Lichte onder- of overcorrectie
Overgevoeligheid voor licht in eerste maanden na behandeling

Kosten ooglaseren Epi Lasik

Bij Laatjeogenlaseren bedragen de kosten voor deze behandeling ongeveer x per oog. Daarmee zijn de kosten van ooglaseren redelijk gemiddeld, ten opzichte van andere ooglasertechnieken. De exacte prijs wordt bepaald per behandeling, in overeenstemming met het individueel behandelplan. De kosten van ooglaseren worden deels vergoed door sommige zorgverzekeraars. Wilt u meer weten over een eventuele ooglaser vergoeding door uw zorgverzekeraar? Lees er hier meer over.

Veiligheid Epi Lasik ooglaserbehandeling

Ondanks de recente oorsprong van deze laserbehandeling, geldt Epi Lasik als zeer veilig. Er treden dan ook zelden complicaties op tijdens behandelingen. Voor de meeste complicaties geldt bovendien dat de gevolgen niet ernstig zijn. In zeldzame gevallen raakt het opzijgeschoven stukje hoornvlies tijdens de behandeling beschadigd. De behandeling wordt dan voortgezet als PRK Lasek behandeling.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *