PRK

Informatie PRK behandeling

Bent u geïnteresseerd in ogen laseren of een ooglaserbehandeling? Waarschijnlijk bent u dan een van de vele mensen die al jaren met een bril of lenzen loopt. De moderne medische wetenschap biedt u gelukkig een veilige, permanente oplossing. Als u meer wilt weten over de PRK ooglaserbehandeling, dan moet u zeker verder lezen.

PRK is een afkorting voor Photo Refractieve Keratectomie. Deze behandeling gaat als volgt in zijn werk. Een oogarts verwijdert het bovenste laagje van uw hoornvlies. Bij een reguliere PRK behandeling gebeurt dit met behulp van een medisch instrument (borsteltje). In plaats van dit laagje, het epitheel geheten, wordt een nieuw, kunstmatig lensje geplaatst. Onder dit lensje groeit het epitheel binnen enkele dagen weer terug. Een PRK behandeling is geschikt voor mensen die een relatief kleine refractie afwijking (plus en min) hebben. PRK lijkt op de Lasek behandelmethode. PRK en Lasek kennen echter kleine verschillen. Het belangrijkste verschil tussen PRK en Lasek is dat bij Lasek het epitheel niet wordt verwijderd. In plaats daarvan wordt het opzij geschoven.

Hoe ziet een PRK laserbehandeling er uit?

  1. Het oog wordt steriel afgedekt en verdoofd met speciale druppels;
  2. Het buitenste laagje cellen van het hoornvlies wordt met een borsteltje verwijderd;
  3. Met een speciale laser wordt een beetje hoornvlies daaronder verdampt;
  4. Zo’n twee tot drie dagen na de behandeling beschikt u over scherp zicht.

Wilt u weten of een PRK behandeling geschikt is voor u? Informeer dan gerust bij ons. Wij geven u graag vrijblijvend alle benodigde informatie. Mocht u een ooglaserbehandeling willen, dan kijken we met u welke methode het meest geschikt is voor u.

Behandelervaringen met PRK

Quote/ Review 1
Quote/ Review 2
Quote/ Review 3

Voordelen van PRK

Mogelijkheid voor een tweede behandeling
Ook geschikt voor plusafwijkingen
Relatief voordelig
Zeer veilig

Nadelen van PRK

Hersteltijd tot twee weken
Zicht kan kort na behandeling wazig zijn
Geïrriteerd gevoel kort na behandeling

Wat kost een PRK ooglaserbehandeling?

Een PRK behandeling is meestal voordeliger dan andere soorten laserbehandelingen. De kosten hiervan bedragen in de ooglaserkliniek van Laatjeogenlaseren ongeveer X per oog. Dit is een indicatie. De precieze kosten zijn afhankelijk van de situatie. Deze bespreken we met u in het behandelplan. Daarnaast vergoeden veel zorgverzekeraars een deel van de kosten van een ooglaserbehandeling. Ook bij een PRK behandeling kunt u dan een beroep doen op deze ooglaser vergoeding. Meer weten over de kosten van ooglaseren en vergoedingen door zorgverzekeraars? Hier vertellen we u er meer over.

Veiligheid

Een behandeling met de PRK methode is zeer veilig. Ook in vergelijking met andere ooglasertechnieken. Dat komt omdat deze techniek al tientallen jaren met succes wordt toegepast. Ook PRK is echter niet helemaal zonder risico’s. Het kan zijn dat u na een behandeling minder contrast ziet. Ook onder- of overcorrectie (te veel of te weinig correctie) zijn mogelijke complicaties. Deze zijn echter met een tweede behandeling te herstellen.