SMILE

Informatie Smile laserbehandeling

Heeft u een bril of lenzen? Dan bent u vast op zoek naar een permanente oplossing die minder ongemak geeft. U bent zeker niet de enige. Laatjeogenlaseren biedt u informatie over diverse ooglaserbehandelingen en de mogelijkheid om vrijblijvend te informeren naar een laserbehandeling. Hier alle informatie over de ReLEx Smile behandelmethode.

Smile laser staat voor SMall Incision Lenticule Extraction. Deze behandeling bestaat sinds 2013 en is daarmee relatief nieuw. Tijdens de behandeling maakt de computergestuurde laser een dun schijfje in de middelste laag van het hoornvlies. Langs de rand van dat schijfje wordt een kleine opening gemaakt. Door het schijfje te verwijderen wordt de vorm van het oog veranderd en daarmee uw oogsterkte. Deze behandeling is in het bijzonder geschikt voor mensen die last hebben van droge ogen en een contactsport beoefenen.

ReLex Smile in stappen

  1. Oogdruppels verdoven het oog;
  2. Een laser snijdt een minuscuul schijfje uit de bovenste laag van het oog;
  3. Het schijfje wordt door de chirurg verwijderd;
  4. Door de verwijdering van het schijfje is de vorm van het oog veranderd en uw oogsterkte gecorrigeerd.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een Smile laser behandeling? Informeer dan vrijblijvend bij Laatjeogenlaseren. Wij beantwoorden graag uw vragen. Ook adviseren we u graag over een eventuele behandeling.

Ervaringen met ReLex Smile

 

Voordelen en nadelen van Smile laser

Voordelen Nadelen
Kortere behandelduur Niet geschikt voor plus afwijkingen
Minder last van droge ogen Zicht kan kort na behandeling wazig zijn
Hoornvlies wordt zo veel mogelijk intact gelaten Soms sprake van overcorrectie, direct na behandeling
Korte hersteltijd na behandeling

Wat kost een Smile laserbehandeling?

ReLEx Smile is een relatief nieuwe en geavanceerde ooglaserbehandeling die effectief is tot refractie afwijkingen tot -12. De kosten van deze behandeling bedragen gemiddeld zo’n X per oog. Dat zijn de kale kosten van ooglaseren. Hierbij is geen rekening gehouden met een eventuele ooglaser vergoeding voor een Smile laserbehandeling. De kosten van ooglaseren worden door sommige zorgverzekeraars (deels) vergoed. Meer weten over de dekking van ooglaserbehandelingen door zorgverzekeraars? Hier leest u daar meer over.

Veiligheid van ReLEx Smile

Omdat de Smile behandelmethode nog relatief nieuw is, zijn de risico’s groter dan bij andere laserbehandelingen. Een complicatie kan zijn dat het verwijderen van het stukje lens lastig blijkt. Ook kunnen stukjes van die lens achterblijven in het oog. Daarnaast kan het bij elke laserbehandeling voorkomen dat er reststerkte overblijft. De ReLEx Smile techniek kan echter maar een keer worden toegepast. Dat betekent dat bij een vervolgbehandeling een andere techniek wordt gebruikt. Is een Smile laserbehandeling dan niet veilig? Uiteraard wel. De risico’s zijn alleen wat groter dan bij andere laserbehandelingen.