Algemene informatie over ogen laseren

Informatie soorten ooglaserbehandelingen

Wie een bril draagt of lenzen heeft vanwege een zichtafwijking, komt in aanmerking voor een ooglaserbehandeling. Dit is een relatief kleine medische ingreep die zorgt dat u voortaan goed ziet, zonder bril of lenzen. Na het laseren van uw ogen ziet u dus weer scherp. Hier leest u meer over ogen laseren.

Ogen laseren is niet altijd een en dezelfde behandeling. In de praktijk zijn er verschillende behandelmethoden. Elk met hun eigen toepassingen, voordelen, nadelen en kosten. Ook over de voordelen, nadelen en kosten van ooglaseren leest u hier meer. Ook over de verschillende oogklinieken bieden wij meer informatie.

Welke ooglaserbehandelingen zijn er?

De verschillende soorten laserbehandelingen hebben allemaal hetzelfde resultaat: ze zorgen dat u weer scherp ziet. Waarom er dan toch verschillende behandelingen zijn? Sommige methoden hebben een groter bereik in zichtafwijking, anderen zijn weer beter voor mensen met kwetsbare ogen. Welke methode voor u het meest geschikt is, bepalen we na een intake en eyescan. Met de onderstaande behandelmethoden kunt u uw ogen laten laseren:

  1. EPI-Lasik;
  2. Femtolasik / Intralasik;
  3. Lasek;
  4. Lasik;
  5. PRK;
  6. RElex SMILE;
  7. Trans PRK;
  8. Wavefront.

Ervaringen ogen laseren

Voordelen en nadelen ogen laten laseren

Elke ooglaserbehandelmethode heeft zijn eigen voor- en nadelen. Deze benoemen we op de pagina’s van de betreffende behandeling. Het belangrijkste voordeel van al deze behandelingen is dat uw zicht voortaan weer goed is. Dit resultaat wordt in een ooglaserkliniek vrijwel altijd na één behandeling bereikt. Sommige behandelingen kennen een langere herstelperiode dan andere. Deze herstelperiode duurt bij geen enkele behandeling langer dan enkele weken. Gedurende de herstelperiode kunt last hebben van enkele klachten. Ook kan het enkele dagen tot weken duren, voordat uw zicht daadwerkelijk op het gewenste niveau is.

Wat kost ooglaseren?

Ook de kosten verschillen per behandelmethode en per ooglaserkliniek. De vraag “wat kost ooglaseren” heeft dan ook niet één duidelijk antwoord. De kosten van ooglaseren verschillen van ongeveer 1000 tot iets meer dan 2000 euro per oog. Sommige zorgverzekeraars betalen voor ooglaseren een vergoeding. Dat betekent meestal dat u een deel van de kosten vergoed krijgt door uw zorgverzekeraar. Daarover vindt u hier meer.

Risico’s ooglaseren

Elke ooglaserbehandeling is een medische ingreep die door een gespecialiseerde chirurg wordt uitgevoerd. Ooglaserbehandelingen zijn dan ook erkende ingrepen met een klein risico. Dat betekent dat er dus wel risico’s aan ooglaseren verbonden zijn. Voor de meeste behandelingen zijn de risico’s vergelijkbaar. Meestal gaat het om kleine ongemakken die in het ergste geval een tweede behandeling vereisen. De kans dat u blind wordt of blijvende gezondheidsschade oploopt is verwaarloosbaar klein.