Maak een afspraak

Wilt u weten of u uw ogen kunt laten laseren? Wij geven u graag een indicatie tijdens een gratis vooronderzoek. Vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ooglaser behandelingen in april 2020

Als Dutch Clinic Select nemen wij de veiligheid van u als cliënt en van onze medewerkers zeer serieus. Wij volgen het advies van RIVM over het coronavirus (COVID-19) op de voet en passen hier onze werkwijze op aan.

Dutch Clinic Select heeft besloten om tot 28 april 2020 aangepast open te zijn voor behandelingen en controles.

Wij zijn telefonisch bereikbaar van 10.00 tot 16.00 uur voor extra informatie en het inplannen van nieuwe behandelingen.

Heeft u een afspraak staan in april 2020 dan wordt u gebeld. U hoeft niet zelf te bellen.

Wij danken u voor uw begrip.
Team van Dutch Clinic Select

skip to Main Content

Op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 19.00 uur.

10 dingen die u niet wist over ogen laseren

10 Dingen Die U Niet Wist Over Ooglaseren
Laser oogchirurgie bestaat al meer dan twee decennia – u kent waarschijnlijk iemand die een ooglaserprocedure heeft ondergaan. Misschien bent u een van de miljoenen mensen over de hele wereld die een correctieprocedure voor laservisie heeft ondergaan en nu leeft u leven zonder bril of contactlenzen. Of u leest dit omdat u een ooglaserbehandeling overweegt. Het lijdt geen twijfel dat een oogzicht correctie een levensveranderende procedure is, maar er zijn veel mythen (en vragen) rond de procedure.

Hier zijn tien dingen die u misschien niet weet over ooglaseren

 1. Laserzicht correctie bestaat al sinds de jaren 1930. Vóór de lasertechnologie was er een procedure genaamd ‘radiale keratotomie’. De chirurg zou een scalpel (en hopelijk een vaste hand) gebruiken om incisies te maken op het hoornvlies (het oppervlak van het oog), ongeveer zoals het patroon dat word gecreëerd bij het snijden van een pizza. Dit klinkt misschien wat eng, maar het was een meestal succesvolle procedure die het de chirurg mogelijk maakte om het hoornvlies opnieuw in te stellen (wat noodzakelijk is voor correctie van het zicht) door het in het midden af ​​te vlakken en te hervormen.
 2. Ooglaser technologie werd in eerste instantie niet gebruikt voor oogchirurgie. In 1980 maakte een IBM-wetenschapper microscopische circuits in microchips met een excimeerlaser. Om de een of andere reden kwam het bij hem op dat het ook organisch weefsel nauwkeurig kon snijden zonder het omliggende weefsel te beschadigen. En gelukkig had hij gelijk.
 3. Laserzicht correctie werd meer dan dertig jaar geleden voor het eerst uitgevoerd. In 1985 werd de eerste procedure uitgevoerd op een menselijke patiënt in Dresden, Duitsland. Deze procedure (PRK, ook bekend als ASLA of LASEK) werd echter jarenlang nog niet op grote schaal toegepast.
 4. Tegenwoordig is er meer dan één type laserzicht correctieprocedure. Drie om exact te zijn: PRK (LASEK), LASIK en een nieuwe procedure genaamd SMILE®. Klinieken voeren ooglaserprocedures uit met verschillende namen voor marketingdoeleinden, maar ze vallen allemaal onder een van deze categorieën.
 5. De meeste mensen kunnen de volgende dag legaal autorijden. Degenen die LASIK hebben gehad, ontdekken meestal tijdens hun vervolgconsult dat hun visie hetzelfde (of beter) is dan het wettelijke minimum voor autorijden. Herstellen van PRK of SMILE kan iets langer duren, maar uiteindelijk zal het resultaat hetzelfde zijn.
 6. Ja, laserzicht correctie kan astigmatisme behandelen. Het is niet alleen voor mensen die verziend zijn of bijziend – ooglaseren kan astigmatisme alleen of samen met een correctie voor ver – of bijziendheid behandelen.
 7. IJdelheid is niet de meest populaire reden voor het ondergaan van een ooglaser behandeling. De redenen hiervoor zijn meestal praktisch: professionals zoals sportmensen, chef-koks of IT’ers laten vaak hun ogen laseren om hen te helpen beter te presteren. Nieuwe ouders ontdekken ook dat het proberen om hun bril om 3 uur ’s nachts te vinden, hen op weg helpt om te kiezen voor een ooglaser behandeling.
 8. Op de lange termijn is ooglaseren niet zo duur als de meeste mensen denken. Tel de bedragen bij elkaar op – de voortdurende vervanging van glazen op sterkte, het vervangen van contactlenzen en andere bijkomende kosten zal waarschijnlijk de kosten van ooglaseren in de loop van de jaren overtreffen. Bovendien kunt u bij Clinic Select in termijnen betalen, zo maken wij het makkelijker voor u om te betalen voor ooglaseren.
 9. Knipperen tijdens laserzicht correctie heeft geen invloed op de procedure. U kunt zelfs niezen tijdens de behandeling! Het maakt helemaal niets uit. Dankzij de eye-tracking-technologie kan de laser zelfs de kleinste oogbewegingen volgen, want laten we eerlijk zijn, niemand kan zijn oog echt stil houden.
 10. Laser oogchirurgie is niet pijnlijk. Het oog is verdoofd voorafgaand aan de behandeling met verdovende oogdruppels. Sommige mensen zeggen dat ze een druk of een moment van ongemak ervaren, maar anderen voelen helemaal niets tijdens ooglaseren.

Deniz Akdogan

Deniz Akdogan is arts en medisch directeur.

Sharing is caring
Voorbereiden Op Ooglaseren
Hoe bereid je je voor op een ooglaserbehandeling?
27 oktober 2018

Hoe bereid je je voor op een ooglaserbehandeling?

Elke vorm van chirurgie kan zenuwslopend zijn ongeacht hoe klein of groot deze is, maar…

read more
Back To Top