Maak een afspraak

Wilt u weten of u uw ogen kunt laten laseren? Wij geven u graag een indicatie tijdens een gratis vooronderzoek. Vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

skip to Main Content

Op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 19.00 uur.

6 Manieren om droge ogen te verminderen

Droge ogen zijn niet leuk: ze kriebelen, steken en tranen. Ze zijn een mogelijke bijwerking van een LASEK ooglaserbehandeling, maar verdwijnen meestal binnen het eerste jaar van herstel.

Droge ogen voor een LASEK ooglaserbehandeling

Een normale, gezonde traanfilm is een vereiste voor een succesvolle LASEK-behandeling.

Voor de behandeling, en vaak ook al tijdens het eerste consult, zal de oogarts je traanfilm evalueren en de hoeveelheid tranen die je produceert meten. Is dat voldoende, dan kom je in aanmerking voor LASEK en kunnen de best mogelijk resultaten worden behaald.

Droge ogen na een LASEK ooglaserbehandeling

Het is normaal en wordt verwacht dat tijdens het maken van het flapje een bepaald aantal hoornvlieszenuwen tijdelijk wordt beschadigd. Dit betekent dat gedurende enige tijd na uw LASEK-procedure de normale zenuwimpulsen die de traanklier gewoonlijk vertellen om tranen te produceren, worden onderbroken, wat tot droge ogen kan leiden. Dit is een normaal en te verwachten deel van het genezingsproces na LASEK. Elke LASEK-patiënt moet smeer- en bevochtigingsdruppels gebruiken na hun procedure. In bijna alle gevallen verdwijnen droge ogen symptomen binnen een paar maanden – en soms binnen een paar weken.

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die in hooggelegen gebieden of smogsteden wonen het grootste risico lopen om chronisch droge ogen te ontwikkelen. Maar of je nu in een grootstedelijk gebied woont of om andere redenen droge ogen hebt, hier zijn 6 manieren om droge-ogen-symptomen te verminderen:

  1. Zet een luchtbevochtiger in je huis, met name in je slaapkamer. Als je de lucht bevochtigd houdt, kun je je ogen gezond en vochtig houden.
  2. Vermijd elke vorm van rook, met een bijzondere nadruk op sigaretten. Sigarettenrook bevat honderden schadelijke chemicaliën, die allemaal de symptomen van droge ogen kunnen verergeren of zelfs kunnen veroorzaken.
  3. Geef je ogen een pauze. We brengen onze hele dag door met het staren naar een computer- of telefoonscherm – en al die tijd dat we niet knipperen, kunnen de ogen echt uitdrogen. Neem om de 30 minuten een paar minuten pauze om te knipperen, zodat je ogen gehydrateerd blijven.
  4. Gebruik kunstmatige tranen wanneer je symptomen merkbaar worden. In sommige gevallen kun je zelfs op recept verkrijgbare kunstmatige tranen krijgen om de ogen te smeren.
  5. Neem omega-3-vetzuur supplementen; d.w.z. visolie. Studies hebben aangetoond dat visolie supplementen de symptomen van droge ogen kunnen helpen minimaliseren.
  6. Gebruik een luchtfilter in je huis om allergenen en andere irriterende stoffen die het droge oog slechter kunnen maken, te verwijderen.
Sharing is caring
Voorbereiden Op Ooglaseren
Hoe bereid je je voor op een ooglaserbehandeling?
27 oktober 2018

Hoe bereid je je voor op een ooglaserbehandeling?

Elke vorm van chirurgie kan zenuwslopend zijn ongeacht hoe klein of groot deze is, maar…

Lees meer
Alles wat je moet weten over Wavefront
24 maart 2019

Alles wat je moet weten over Wavefront

Bij Clinic Select vinden we het belangrijk dat iedereen die nadenkt over een ooglaserbehandeling begrijpt…

Lees meer
Back To Top