Maak een afspraak

Wilt u weten of u uw ogen kunt laten laseren? Wij geven u graag een indicatie tijdens een gratis vooronderzoek. Vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

skip to Main Content

Op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 19.00 uur.

Alles wat je moet weten over Wavefront

Bij Clinic Select vinden we het belangrijk dat iedereen die nadenkt over een ooglaserbehandeling begrijpt wat Wavefront-technologie is.

Welke zie je beter, een of twee?

Iedereen die ooit een oogonderzoek heeft gehad weet dat een van de eerste dingen die we doen bij controle, is je achter een instrument dat een phoropter of autorefractor wordt genoemd te zetten.  Dit is het instrument waarbij de optometrist meestal “welke beter, een of twee” vraagt. Ik denk niet dat ik ooit een patiënt heb ontmoet die dit leuk vindt. Ze zijn altijd bang dat ze het verkeerde antwoord geven of dat ze het niet zeker wisten en gokten. Wanneer je deze onderzoeksmethode gebruikt om de patiënt een bril of contactlenzen voor te schrijven – en de patiënt maakt een klein foutje – is dat jammer maar niet vreselijk. Wanneer je die methode echter gebruikt om met een laser iemands ogen te corrigeren, is een klein foutje nogal ongelukkig.

Aan de begindagen van ooglasercorrectie namen we in wezen dezelfde informatie die we gebruikten om je een contactlens recept te geven, om je met een laser te behandelen! Wavefront-technologie is hier een dramatische verbetering van. Hoewel we de afwijking van het oog nog steeds op de standaard manier controleren, gebruiken we nu een Wavefront-analyse apparaat om ons de oogafwijking zeer nauwkeurig te laten lezen. Wat deze machine in feite doet, is een licht in je oog schijnen en meten hoe het licht wordt geretourneerd. Het goede nieuws is dat het niet vereist dat de patiënt “een of twee” zegt. Simpel gezegd, het geeft ons een zeer objectieve reading van het oog.

Hoe nauwkeurig zijn de Wavefront-waarden?

De meeste patiënten die contactlenzen dragen, realiseren zich dat de voorschriften voor contactlenzen in stappen van een kwart dioptrie komen. Een diopter is een optische meting die je oogafwijking kwantificeert. Als je contactlens voorschrift bijvoorbeeld -2.00 dioptrieën is, is de op één na hoogste conventioneel verkrijgbare contactlens -2,25. Als je er echter over nadenkt, is het erg onwaarschijnlijk dat je echt een -2.00 of -2.25 bent. Waarschijnlijker is uw voorschrift -2.165, maar het is niet logisch dat er lenzen op de markt zijn met precies die sterkte. Het GROTE nieuws is echter dat wanneer we bezig zijn met laserzicht correctie, de Wavefront-analysers ons de zeer specifieke meting geven! We zijn niet beperkt in stappen van 0,25 dioptrie. Integendeel, we kunnen je een zeer op maat gemaakt recept geven op basis van deze zeer exacte metingen.

Daarom is het voor ons heel gewoon om onze patiënten te horen zeggen dat ze na een Lasek, TransPRK of Intralase behandeling beter zien dan ze deden met een bril of contactlenzen.

Een Wavefront behandeling heeft dus een enorm voordeel ten opzichte van standaard ooglaserbehandeling doordat het het gehele oog – en dus het gehele gezichtsvermogen – analyseert in plaats van alleen het oppervlak van het hoornvlies. Als het gaat om zicht en iemands visuele focus, zijn imperfecties net zo uniek als een vingerafdruk. Wavefront kan elke fout in het zicht opvangen, terwijl andere methoden alleen fouten in een bepaald gebied, zoals het hoornvlies, op kunnen vangen.

Bij de Clinic Select zijn we trots om te zeggen dat we ons inzetten voor het behalen van de best mogelijke resultaten. Neem contact met ons op voor een gratis intakegesprek.

Deniz Akdogan

Deniz Akdogan is arts en medisch directeur.

Sharing is caring
6 Manieren om droge ogen te verminderen
21 maart 2019

6 Manieren om droge ogen te verminderen

Droge ogen zijn niet leuk: ze kriebelen, steken en tranen. Ze zijn een mogelijke bijwerking…

read more
Back To Top