Maak een afspraak

Wilt u weten of u uw ogen kunt laten laseren? Wij geven u graag een indicatie tijdens een gratis vooronderzoek. Vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

skip to Main Content

Op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 19.00 uur.

Bijna twaalf jaar later – SMILE®

Meer dan een miljoen ogen zijn al behandeld met de revolutionaire ooglaserbehandeling die bekend staat als SMILE (SMall Incision Lenticule Extraction) of ReLexSMILE.

We krijgen echter nog steeds veel patiënten die denken dat SMILE nieuw is en niet wordt ondersteund door jaren van wetenschappelijke data. Ik wil deze zorgen wegnemen en uitleggen hoe SMILE past in ons aanbod van ooglaseren. Wij zullen deze behandeling immers begin 2020 gaan toevoegen aan de behandelopties van Dutch Clinic Select.

Bij een SMILE behandeling maakt de oogarts een stukje hoornvlies los (een lenticule) onder de toplaag van dat hoornvlies (een lenticule genoemd). Dat gebeurd met een laser op koele temperatuur die een kleine incisie maakt van zo’n 2-3 mm. Vervolgens wordt het overtollige weefsel via die incisie verwijderd. Het sneetje groeit vanzelf weer dicht. Op die manier wordt de refractieve fout van de patiënt (bijziendheid en/of astigmatisme) om het gezichtsvermogen te corrigeren opgelost.

SMILE is niet nieuw

Deze minimaal invasieve procedure werd meer dan tien jaar geleden voor het eerst uitgevoerd, en er zijn nu meer dan 1500 oogartsen over de hele wereld die SMILE aanbieden. Na het bekijken van de beschikbare gegevens voor SMILE toen deze enkele jaren geleden in Nederland werd vrijgegeven, was ik ervan overtuigd dat een aanzienlijk aantal van mijn patiënten baat zou hebben bij toegang tot deze behandeling.
Het is natuurlijk belangrijk te vermelden dat SMILE niet voor iedereen geschikt is. Om te beginnen kunnen mensen met verziendheid (hyperopie) en astigmatisme niet worden behandeld met SMILE, maar ze kunnen wel worden behandeld met Intralase of TransPRK.

SMILE is flaploos en veroorzaakt minder snel droge ogen

Complicaties bij een behandeling zoals Intralase waarbij er een flapje wordt gemaakt, komen bij wijze van uitzondering voor. De SMILE ooglaserbehandeling vermijdt kans op deze complicaties volledig. Doordat het maken van een flapje overbodig is, blijven de hoornvlieszenuwen van de patiënt meestal intact. Dit betekent dat er minder risico is op droge ogen na de behandeling, wat een hele belangrijke overweging is voor patiënten die al last hebben van een milde droge ogen.

SMILE: sneller weer kunnen zwemmen en contactsporten beoefenen

Hoewel visueel herstel langzamer is met SMILE dan met Intralase, kunnen patiënten veel sneller terugkeren naar zwemmen en sporten.

Het eindresultaat hangt af van de ervaring en vaardigheden van uw chirurg

Zoals bij elke nieuwe technologie, is er een steile leercurve. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw oogarts bekend en vertrouwd is met de behandeling – dit omvat een grondig begrip van mogelijke complicaties en hoe deze moeten worden aangepakt als ze zich voordoen.

Meer en meer van onze patiënten vragen naar de mogelijkheid van een SMILE-operatie vanwege de besproken voordelen.

Is SMILE geschikt voor u?

Wanneer patiënten naar Clinic Select komen voor ooglaseren, voeren we uitgebreide oogtesten uit en een uitgebreid gesprek om het type zichtcorrectie te bepalen dat het beste bij hun situatie past, of dat nu de SMILE, Intralase, TransPRK behandeling is, of juist lens-implantaten.
Onze kliniek investeert in de nieuwste technologie zodat we onze patiënten de meest geschikte behandeling voor hun situatie kunnen bieden. Dit is iets waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een kliniek – uw opties moeten niet worden beperkt door het feit dat een kliniek geen toegang heeft tot de voor u juiste behandeling.

Boek een gratis vooronderzoek om te zien welke ooglaserbehandeling bij u past.

Dr. Robert Braakman

Robert Braakman is een van de meest ervaren en gerenommeerde oogartsen van Nederland. Hij werkt samen met een team van andere oogartsen en verpleegkundigen om uw behandeling in goede banen te leiden.

Sharing is caring
Bijna twaalf jaar later – SMILE®
6 februari 2020

Bijna twaalf jaar later – SMILE®

Meer dan een miljoen ogen zijn al behandeld met de revolutionaire ooglaserbehandeling die bekend staat als SMILE (SMall Incision Lenticule Extraction) of ReLexSMILE.
read more
Wat is monovisie?
20 juni 2019

Wat is monovisie?

Monovisie wordt gedefinieerd als een corrigerende maatregel voor het omgaan met presbyopie of het “ouder wordend oog” – het normale oogverouderingsproces dat het moeilijk maakt om scherp te focussen op dichtbij gelegen voorwerpen.
read more
Back To Top