skip to Main Content

Hoe gaat een TransPRK behandeling in zijn werk?

Clinic Select maakt gebruik van de modernste ooglasertechnieken. Nieuwe technieken die de effectiviteit van ooglaserbehandelingen vergroten en de bijwerkingen en de herstelperiode verminderen. Zo kunnen we onze cliënten de veiligste en meest comfortabele behandelingen bieden, met resultaten die tot tevredenheid stemmen.

Laseren zonder aanraking

Onze SCHWIND AMARIS maakt behandelen mogelijk zonder het oog aan te raken. De gehele behandeling wordt uitgevoerd aan het oppervlakte van het oog, zonder dat het oog daadwerkelijk wordt aangeraakt. Deze TransPRK (Transepithelial Photorefractive Keratectomy) methode is geavanceerde vorm van andere bekende methodes, zoals PRK, Epi-LASIK en LASEK. Bij deze nieuwe methode verwijdert de laser het epitheel, dat na behandeling weer aangroeit.

Werkwijze – in 30 seconden klaar

TransPRK gaat zonder snijden en de gehele behandeling bestaat feitelijk uit slechts één handeling. Stelt u zich het volgende voor: u ligt op de behandelstoel en kijkt 30 seconden lang naar een punt. Want de gehele behandeling duurt slechts 30 seconden. Na deze 30 seconden kunt u vrijwel direct naar huis. Dat u naar een punt kijkt, wil niet zeggen dat uw oog niet mag bewegen. Onze geavanceerde apparatuur corrigeert automatisch voor bewegingen van het oog. U hoeft dus niet bang te zijn dat bewegen het resultaat vermindert.

Veiligheid

Vanzelfsprekend is TransPRK zeer veilig. Omdat er geen sprake is van snijden of menselijke ingrepen aan het oog, geldt dat voor TransPRK nog meer dan voor andere ooglasermethoden.

Geheel pijnloos

Tijdens de zeer korte behandeling bent bij kennis en heeft u geen pijn. Na de behandeling kunt u, gedurende enkele dagen, last hebben van geprikkelde of tranende ogen. Het oog kan dan pijnlijk aanvoelen. Soms bemoeilijkt dit het openen van de ogen. Mocht u deze bijwerkingen ervaren, is het beter om thuis te blijven. Deze bijwerkingen zijn normaal en verdwijnen vanzelf na enkele dagen.

Voordelen van TransPRK

  • Korte hersteltijd
  • Vrijwel geen pijn tijdens en na de behandeling
  • Uitstekende resultaten
  • Zeer lage kans op complicaties

Dr. Robert Braakman

Robert Braakman is een van de meest ervaren en gerenommeerde oogartsen van Nederland. Hij werkt samen met een team van andere oogartsen en verpleegkundigen om uw behandeling in goede banen te leiden.

Client Ligt Klaar Voor Oogbehandeling Door Oogarts
Is iedereen geschikt voor een laserbehandeling?
4 juli 2019

Is iedereen geschikt voor een laserbehandeling?

Tegenwoordig worden lasers veel gebruikt door oogartsen bij chirurgische ingrepen. Te denken valt aan laserprocedures  zoals…

Lees meer
Doet Een Ooglaserbehandeling Pijn?
Doet een ooglaserbehandeling pijn?
20 november 2018

Doet een ooglaserbehandeling pijn?

Al worden laserbehandelingen al meer dan 20 jaar probleemloos uitgevoerd, toch zijn er veel mensen…

Lees meer
Back To Top