Het medische vooronderzoek, de behandeling en alle controles zijn bij de prijs inbegrepen. Voorgeschreven oogdruppels etc. zijn voor uw eigen kosten.

meer info

Nee, het is niet mogelijk om een ooglaserbehandeling op te voeren als aftrekpost voor bijzondere uitgaven. Afhankelijk van uw verzekeringspakket kunt u wel een deel terug krijgen via uw zorgverzekeraar. Hier leest u meer over vergoedingen voor ogen laseren door verzekeraars en werkgevers. 

 

meer info

In principe wordt ooglaseren niet vergoed. Dit houdt in dat uw zorgverzekering – in ieder geval de basisverzekering – de kosten van ogen laten laseren niet dekt. Dat betekent niet per se dat u voor ooglaseren een vergoeding kunt vergeten. Een vergoeding voor ooglaseren vanuit de basisverzekering is niet de enige mogelijke vergoeding waarvoor u in aanmerking kan komen. 

meer info

Ook de kosten verschillen per behandelmethode en per ooglaserkliniek. De vraag “wat kost ooglaseren” heeft dan ook niet één duidelijk antwoord. De kosten van ooglaseren verschillen van ongeveer 1000 tot iets meer dan 2000 euro per oog. Hoe dan ook hanteren wij altijd de laagste tarieven in Nederland.

meer info

U bent zeker niet de enige die aanhikt tegen de kosten van ooglaseren. Gelukkig zijn er verschillende manieren om een ooglaserbehandeling te betalen. Een lening op maat of betalen in termijnen, bijvoorbeeld.

meer info

De voornaamste reden dat ooglaseren relatief duur is, is omdat kosten die de ooglaserkliniek maakt, hoog zijn. De meeste ooglaserbehandelingen zijn weliswaar heel kort, maar het extreem nauwkeurige laserapparaat is duur in aanschaf. Dat zie je terug in de kosten van ooglaseren. De prijs van ooglaseren wordt ook beïnvloed door de aanwezigheid van het medische personeel, tijdens de behandeling. Het risico van ooglaseren is heel erg klein mede omdat er bij elke behandeling voldoende deskundig personeel aanwezig is. Ook daarom is ooglaseren zo duur.

meer info

Sommige mensen wijken uit en kiezen voor ooglaseren in Turkije. De voornaamste reden daarvoor is dat de prijs van ooglaseren in Turkije lager ligt dan hier. De keerzijde van uw ogen laten laseren in Turkije is dat u minder garanties heeft over de kwaliteit van de behandeling. Het is natuurlijk niet gezegd dat de behandeling in Turkije slecht is, maar u heeft niet de bescherming van de Nederlandse wet achter de hand. Ook de kosten voor een ticket en verblijf moeten natuurlijk bij de prijs van ooglaseren worden opgeteld.

Ogen laten laseren in België is niet per se goedkoper dan in Nederland. De kosten van ooglaseren in België zijn vergelijkbaar. De keuze voor een ooglaserbehandeling in België komt soms tot stand vanwege de kwaliteit of lage tarieven van een bepaalde ooglaserkliniek. Want wie voor ogen laseren kijkt in België én Nederland heeft de beste kans om te slagen met een beperkt budget.

Gerelateerde artikelen

bottom_post1.jpg

Gratis vooronderzoek

Voordat we tot behandeling overgaan, controleren we uitgebreid de staat van uw ogen.

Lees meer
bottom_post2.jpg

De modernste laserapparaten

Onze geavanceerde oogapparatuur is extreem nauwkeurig en wordt ingezet in ooglaserklinieken over de hele wereld.

Lees meer
bottom_post3.jpg

Wat zijn de kosten?

Wij hanteren de laagste tarieven in Nederland. Vergelijk hier de tarieven van alle klinieken.

Lees meer

Download de GRATIS Ooglaser informatiegids

Alle informatie over oog laseren, soorten behandelingen vergoedingen, etc.