skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Herstel en nazorg lensvervanging en voorzetlenzen

Het herstel na lensimplantaten is doorgaans snel en nagenoeg pijnloos. Op deze pagina vertellen we je daar alles over. Daarnaast geven we je tips en richtlijnen voor een soepel en probleemloos herstel. Het is belangrijk om onze instructies goed op te volgen.

De eerste uren na de behandeling

De eerste paar uur na de behandeling kun je wat ongemak ervaren zoals:

 • Tranende ogen
 • Een branderig gevoel
 • Het gevoel dat er iets in je oog zit

Bij lensvervanging is dat wat meer dan bij voorzetlenzen. Maar dit zijn allemaal zaken die normaal zijn bij deze ingreep. Deze ongemakken verdwijnen na een paar uur vanzelf weer omdat het oog snel heelt en herstelt. Als dat prettiger is kun je je ogen sluiten, maar dat hoeft niet. Als je wilt kun je een licht pijnstillend middel gebruiken zoals Paracetamol.

Herstel bij voorzetlenzen

Het herstel bij voorzet lenzen is snel en pijnloos. De minuscule opening in je oog herstelt snel en vanzelf. Het zicht na de behandeling is in de meeste gevallen snel helder en scherp.

Herstel bij lensvervanging

Bij lensvervanging moeten je ogen en hersenen wat langer wennen aan de nieuwe manier van kijken. Dat kan een aantal weken tot enkele maanden duren. In de tussentijd kun je prima functioneren en je dagelijkse gang van zaken oppakken. Een positieve instelling en wat geduld helpt hierbij. Het is goed te onthouden dat het vooral een kwestie van tijd en even wennen is.

Nacontroles

Nazorg vinden we bij het Nationaal Oogcentrum heel belangrijk. Voor de behandeling plannen we daarom meteen de eerste na controle voor de dag na de ingreep. Daarna volgen er nog 4 na controles. Na een week, een maand, 6 maanden en na een jaar.

Wat mag ik niet doen na de lensimplantatie?

Voor de behandeling krijg je duidelijke instructies van de oogarts. Daarnaast kun je in de behandelbrochure alles terugvinden over wat je wel en niet moet doen na de behandeling. Hier zetten we de belangrijkste aanwijzingen onder elkaar.

 • Je dagelijkse handelingen kun je in de meeste gevallen de dag na de behandeling gewoon weer oppakken
 • Vermijd contact en balsporten gedurende 4 weken
 • Raak je ogen de eerste 4 weken zo min mogelijk aan en wrijf niet in je ogen.
 • Vermijd zware inspanningen gedurende een eerste week, niet tillen, bukken en persen
 • Vermijd de eerste twee weken zwemmen en het direct blootstellen van je ogen aan water, zoals tijdens het douchen.

Wat moet ik wel doen na de lensimplantatie?

Voor een optimaal herstel zijn er maar een paar dingen die je juist wel moet doen:

 • Volg de instructies over medicatie en het druppelschema nauwkeurig op
 • Kom naar de nacontroles zodat we je herstel goed kunnen volgen
 • Volg de instructies zoals hierboven beschreven goed op
Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top