Maak een afspraak

Wilt u weten of u uw ogen kunt laten laseren? Wij geven u graag een indicatie tijdens een gratis vooronderzoek. Vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

skip to Main Content

Op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 19.00 uur.

Lasek behandeling

Over de Lasek laserbehandeling

Lasek zelf is een variant op de PRK methode, een van de eerste ooglasermethoden die werd toegepast. Bij Lasek wordt het epitheel (buitenste laag van het oog) behouden. Een verdunde oplossing van alcohol wordt aangebracht om de het hoornvlies (epitheel) flapje los te weken. De oogarts vouwt vervolgens voorzichtig de flap terug en gebruikt de excimerlaser om het hoornvlies opnieuw in te stellen. Zodra de laserbehandeling is voltooid, wordt de epitheliale flap terug op het oog geplaatst. Daarna wordt de epitheelflap terug op zijn plaats gebracht, onder een beschermende lens.

Wat is Lasek?

Voor bijziendheid wordt het hoornvlies vlakker gemaakt, zodat het licht zich op het netvlies kan richten in plaats van ervoor. Bij verziendheid wordt het hoornvlies steiler gemaakt, waardoor het licht zich op het netvlies concentreert in plaats op van een punt erachter. Bij astigmatisme (cilinderafwijking) wordt het hoornvlies sferisch gemaakt om ervoor te zorgen dat het licht zich op één punt op het netvlies concentreert in plaats van op veel andere.

Het verschil tussen Lasek en Trans PRK

Het verschil tussen TransPRK en Lasek is dat bij Lasek het buitenste laagje tijdens de behandeling niet word verwijderd. In plaats daarvan wordt dit bovenste laagje van het hoornvlies (epitheel) losgeweekt met alcohol en tijdens de behandeling opzij geschoven. Na de behandeling wordt dit laagje weer teruggeschoven en van een beschermende lens voorzien.

Deze behandeling wordt veelal uitgevoerd bij mensen met:

een dun hoornvlies
een lage sterkte
een verhoogd risico op oogletsel

Veiligheid Lasek ooglaserbehandeling

Een Lasek behandeling is zeer veilig. Dergelijke behandelingen worden al tientallen jaren succesvol uitgevoerd. Geen enkele medische behandeling is echter geheel zonder risico’s. Ooglaseren kent enkele specifieke risico’s, zo ook de Lasek methode. De meeste risico’s hebben echter betrekking op tijdelijke effecten, die hiervoor al bij de nadelen benoemd zijn. Dat u permanente zichtbeschadiging oploopt is gelukkig niet mogelijk. U kunt niet blind of slechtziend worden van een Lasek behandeling.

Wat kost een Lasek ooglaserbehandeling?

Kijk op de tarievenpagina voor het actuele tarief van een Lasek ooglaserbehandeling bij Clinic Select.

Houdt u bij het kiezen van een behandeling en ooglaserkliniek rekening met de eventuele ooglaser vergoeding van uw zorgverzekeraar. Sommige verzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten van ooglaseren met de Lasek methode vanuit de basiszorg terwijl de meeste verzekeraars ook aanvullende dekking aanbieden hiervoor. Meer informatie over vergoedingen door verzekeraars vindt u hier.

Bijna twaalf jaar later – SMILE®

Meer dan een miljoen ogen zijn al behandeld met de revolutionaire ooglaserbehandeling die bekend staat als SMILE (SMall Incision Lenticule Extraction) of ReLexSMILE.
Lees meer

Schitteringen en halo’s na een ooglaser behandeling

Halo's en verblinding na ooglaseren zijn bijna verleden tijd. Leer hoe ze worden veroorzaakt en lees meer over de symptomen en risicofactoren. Ook kunt in deze blog lezen over hoe nieuwe technologie de behandelingen heeft verbetert.
Lees meer

De nadelen van het dragen van contactlenzen

Laten we eerlijk zijn. De belangrijkste reden waarom mensen contactlenzen dragen, is omdat zij zich daar beter bij voelen. Maar heb je je ooit al echt verdiept in de mogelijkheid van een ooglaserbehandeling?
Lees meer
Back To Top