Download de complete ooglaser informatie gids

Voorwaarden Levenslange garantie

De beste zorg en service voor uw ogen en welzijn. Het komt maar heel zelden voor dat uw ogen nog achteruitgaan, na een ooglaser behandeling. Mocht dat toch het geval zijn dan bieden we een levenslange garantie.

Dit houdt in dat u minimaal 6 maanden na de eerste behandeling recht heeft op een herbehandeling, na medische toestemming van de oogarts en als het technisch haalbaar is.

Onder normale omstandigheden verwachten we geen risico’s, tenzij we u daar van tevoren over hebben voorgelicht na uitgebreid vooronderzoek en u daar toch akkoord mee bent gegaan. In sommige gevallen raden we een herbehandeling medisch gezien af:

 • Als er sprake is van aandoeningen zoals actieve auto-immuunziektes, instabiele diabetes, of collageen vasculaire afwijkingen
 • Als u bij de eerste behandeling een complicatie heeft opgelopen die bij een herbehandeling een groot risico met zich meebrengt
 • Als er overmatig irregulair astigmatisme aanwezig is (zoals bij een ectasia)
 • In het geval dat de restafwijking minder is dan +1,00 dioptrie of -0,75 dioptrie wordt er naar uw persoonlijke situatie gekeken en bepaald of een herbehandeling verantwoord is.
 • Als u verminderd zicht (tijdelijk of permanent) door een ongeluk of trauma aan het oog heeft
 • Als er enkel sprake is van halo’s/ glare en slechter zicht ’s nachts (maar de gezichtsscherpte wel goed is)
 • Als de dikte en/of bolling (K-waarden) van het hoornvlies niet afdoende is om een herbehandeling uit te voeren (dit hebben we dan meestal al aangegeven bij het vooronderzoek)

Er zijn ook gevallen waarin een herbehandeling geen verbetering zal opleveren of niet van toepassing kan zijn:

 • Als het ontstaan van de restafwijking en/of achtergang van het zicht wordt veroorzaakt door andere aandoeningen zoals cataract.
 • Als er na de initiële ooglaserbehandeling een andere oogoperatie heeft plaatsgevonden (zoals cornea-, cataract-, retina-, of corpus vitreumchirurgie)
 • Wanneer de restafwijking zo klein is dat we geen verbetering verwachten
 • Als de behandeling in een andere kliniek gaat plaatsvinden/ heeft plaatsgevonden dan waar de initiële behandeling heeft plaatsgevonden.
 • Als u zelf de achteruitgang van de gezichtsscherpte heeft veroorzaakt (bijvoorbeeld door wrijven in het oog of dat u zich niet heeft gehouden aan de medische voorschriften of te gebruiken medicatie.
 • Als u geen monovisie behandeling heeft gehad en de gezichtsscherpte alleen voor dichtbij problemen oplevert. Sommige ooglensveranderingen bemoeilijken het focussen of bijstaan. Deze (ouderdoms) oogafwijking heet presbyopie en kan met behulp van leesglazen opgelost worden.
Heeft u toch een complicatie opgelopen of vertrouwd u het niet helemaal? Neem dan gerust contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden en de vervolgstappen.

Gerelateerde artikelen

Hier kunt u meer informatie vinden over de oogbehandelingen van staar.

Leesbril en staar

Staar is een vertroebeling van de ooglens, die met name optreedt bij mensen ouder dan 55. Ouderdom is ...

Lees meer
Bij Clinic Select krijgt u een gratis vooronderzoek voorafgaand uw ooglaserbehandeling.

Gratis vooronderzoek

Voordat we tot behandeling overgaan, controleren we uitgebreid de staat van uw ogen.

Lees meer
Lees hier de ervaringen van ooglaserbehandelingen van onze tevreden patiënten

Tevreden patienten

Klanten van Clinic Select geven een gemiddeld cijfer van 9,1 voor onze ooglaserbehandelingen.

Lees meer

Download de GRATIS Ooglaser informatiegids

Alle informatie over oog laseren, soorten behandelingen vergoedingen, etc.