Download de complete ooglaser informatie gids

Welke afwijkingen kunnen behandeld worden met refractiechirurgie?

Refractiechirurgie is de medische term voor ooglaseren. Met refractiechirurgie wordt middels een operatieve handeling de bolling van het oog blijvend gecorrigeerd zodat het zicht van de patiënt weer scherp wordt.

U kunt de werking van het oog vergelijken met de lens van een camera. Het licht dat de camera binnenkomt wordt door de lens van richting veranderd zodat het precies samenkomt op de beeldsensor. Als de lens niet goed staat ingesteld dan komt het licht een stukje voor of (op een denkbeeldige plaats) achter de sensor terecht en wordt de foto wazig. Als dit het geval is bij het oog dan spreekt men van een refractieafwijking.

In het oog wordt het binnenkomende licht gebroken (van richting veranderd) door het hoornvlies en de lens zodat het op de juiste manier op het netvlies (“de beeldsensor”) terecht komt. Als de bolling van de lens of de kromming van het hoornvlies niet juist is dan zien we onscherp. De mate van afwijking wordt uitgedrukt in dioptrie (dpt).

Refractieafwijkingen

Aan onscherp zien kunnen verschillende soorten refractieafwijkingen ten grondslag liggen waarvan de meeste met een laserbehandeling verholpen kunnen worden.

Bijziend

Als u bijziend bent dan heeft u een dioptrie met een min-waarde. Dichtbij ziet u scherp maar hoe verder iets van u verwijderd is hoe waziger het wordt. Ruim 40% van de bevolking heeft een matige vorm van bijziendheid (tot -5 dpt). Lees hier verder over bijziendheid.

ooglaseren-mogelijk Bijziendheid kan middels ooglaseren tot maximaal -12 dpt gecorrigeerd worden.

Verziend

Als u verziend bent dan heeft u een dioptrie met een plus-waarde. Ver weg ziet u scherp, maar dichtbij ziet u onscherp. Verziendheid komt bij meer dan de helft van de bevolking voor. Lees hier verder over verziendheid.

ooglaseren-mogelijk Verziendheid kan tot maximaal +6 dpt middels een ooglaserbehandeling gecorrigeerd worden.

Cilinderafwijking

Bij een cilinderafwijking breekt het hoornvlies het licht niet in alle richtingen op dezelfde manier. Hierdoor treedt vervorming van het beeld op en zien mensen die een cilinderafwijking hebben alles, zowel veraf als dichtbij, onscherp. Lees hier verder over cilinderafwijkingen.

ooglaseren-mogelijk Een cilinderafwijking mag maximaal 6 dioptrieën (cilindersterkte tot -6) bedragen om behandeld te kunnen worden middels refractiechirurgie.

Ouderdomsverziendheid

Vanaf het 40ste levensjaar wordt de ooglens stugger door veroudering. Hierdoor neemt het vermogen om de lens scherp te stellen af. Lees hier verder over ouderdomsverziendheid.

ooglaseren-mogelijk Deze afwijking kan niet met een laserbehandeling behandeld worden. Toch zijn er voor ouderdomsverziendheid behandelopties. Bijvoorbeeld door een kunstlens te implanteren.

Gerelateerde artikelen

In onze kliniek werken wij met de modernste ooglaser apparatuur voor uw ooglaserbehandeling.

Onze ooglaserapparatuur

Onze geavanceerde oogapparatuur is extreem nauwkeurig en wordt ingezet in ooglaserklinieken over de hele wereld.

Lees meer
Er zijn verschillende methoden voor ogen laseren. Zoals Intralase, Lasik en Trans PRK.

Welke methode?

Bekijk alle informatie en prijzen van de beschikbare ooglaserbehandelingen.

Lees meer
Wij zorgen voor een goede nazorg na uw ooglaserbehandeling.

Behandeling en nazorg

Wij begrijpen als geen ander dat u met een vertrouwd gevoel behandeld wilt worden.

Lees meer

Download de GRATIS Ooglaser informatiegids

Alle informatie over oog laseren, soorten behandelingen vergoedingen, etc.