Als je een ooglaserbehandeling overweegt is het prettig om te weten hoe zo’n behandeling werkt. Sommige mensen mensen hebben angst om hun ogen te verbranden bij een ooglaserbehandeling. Dat kan echter niet gebeuren. Een laser is geen warmtestraal en er wordt helemaal geen deel van het hoornvlies weggebrand. Maar hoe gaat ooglaseren dan wel in zijn werk?
Bolling van uw hoornvlies aangepast
Een laserstraal is eigenlijk niet meer dan een felle, koele bundel licht. Een laser werkt op één bepaalde golflengte. Deze frequentie zorgt ervoor dat een vooraf bepaald laagje hoornvlies verdampt. Het gaan om slechts een dun laagje. Naast het verdampen van dat laagje, past de laser ook lichtjes de bolling van het hoornvlies aan. Meteen de twee redenen waarom u na het laten laseren van uw ogen, weer scherp kunt zien.
Licht valt weer correct op het netvlies
Er wordt gewerkt met hightech apparatuur, waardoor kleine aanpassingen aan het hoornvlies mogelijk zijn. Door deze minuscule aanpassingen valt het licht weer op de juiste manier op uw netvlies, waardoor u weer scherp ziet. Een behandeling gebeurt slecht in één van de lagen van uw hoornvlies. De rest van uw oog wordt ongemoeid gelaten. Het laten laseren van uw ogen is mogelijk voor afwijkingen tussen -10 en +4.
Al meer dan 30 jaar worden ooglaserbehandelingen met succes uitgevoerd. De techniek en machines zijn volledig volgroeid en volwassen geworden. Het laten laseren van uw ogen is dan ook bewezen veilig en het aantal complicaties is verwaarloosbaar. Houd er wel rekening mee dat zowat 20% van de mensen na een vooronderzoek, niet in aanmerking komen voor het ooglaseren. Vaak is een lensimplantatie dan wel mogelijk.