Download de complete ooglaser informatie gids

Bijziendheid

Veel mensen zien veraf slecht en merken ook dat dit steeds slechter wordt. De meest gekozen oplossing is een bril. Mensen met bijziendheid hebben te maken met een minsterkte. Dit betekent dat zij een bril of lenzen nodig hebben met een negatieve correctie. Hier leest u wat dat precies inhoudt en wat u tegen bijziendheid kunt doen.

Wat is bijziendheid?

Bijziendheid – of myopie – is een afwijking in het brekingssysteem van het oog. Het oog is te lang of de breking is te sterk. Hierdoor wordt het beeld iets vóór het netvlies geprojecteerd, aan de binnenkant van het oog. Beelden van veraf worden daardoor onscherp. Uw natuurlijke lens breekt het licht zo dat dit precies op uw netvlies valt. Bij bijziendheid klopt deze breking niet helemaal en moet er een correctie plaatsvinden. We spreken in zo’n geval van een refractie afwijking. Een correcte refractie wordt bereikt door middel van een bril, contactlenzen of ogen laseren.

Bijziendheid in combinatie met andere oogaandoeningen

Wanneer u bijziend bent – en dus een minsterkte heeft – wil dat niet zeggen dat u geen plussterkte kunt hebben. Al is de combinatie in principe vrij zeldzaam. Vaker komt een combinatie met een cilinderafwijking (astigmatisme) voor. In zo’n geval is de refractie afwijking niet overal in het oog gelijk. Op sommige plaatsen is een grotere correctie nodig dan op andere plaatsen. Dit heeft soms gevolgen voor de behandelopties, maar kan in principe nog steeds goed behandeld worden.

Behandelingen tegen bijziendheid

Ogen laten laseren is de voor de hand liggende behandeling bij bijziendheid. Ogen laseren boekt goede, permanente resultaten. Deze behandeling maakt hulpmiddelen, zoals een bril of contactlenzen, in principe overbodig. Een alternatieve permanente oplossing is het plaatsen van lensimplantaten. Deze behandeling houdt in dat er een kunstlens in uw oog geïmplanteerd wordt.

Gerelateerde artikelen

In onze kliniek werken wij met de modernste ooglaser apparatuur voor uw ooglaserbehandeling.

Onze ooglaserapparatuur

Onze geavanceerde oogapparatuur is extreem nauwkeurig en wordt ingezet in ooglaserklinieken over de hele wereld.

Lees meer
Bij Clinic Select krijgt u een gratis vooronderzoek voorafgaand uw ooglaserbehandeling.

Gratis vooronderzoek

Voordat we tot behandeling overgaan, controleren we uitgebreid de staat van uw ogen.

Lees meer
Zijn mijn ogen geschikt voor ooglaseren? Doe de geschiktheidstest.

Zijn mijn ogen geschikt?

Om in aanmerking te komen voor refractiechirurgie gelden een aantal basisvoorwaarden.

Lees meer

Download de GRATIS Ooglaser informatiegids

Alle informatie over oog laseren, soorten behandelingen vergoedingen, etc.