skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Lensimplantatie

Vanaf

1150,-

per oog

Lensimplantatie

Vanaf

1150,-

per oog

Afspraak maken

Lensimplantatie met de nieuwste generatie Lensimplantaten

Lensimplantaten hebben verschillende voordelen ten opzichte van ogen laseren. Daarbij is voor sommige mensen een ooglaserbehandeling niet (meer) mogelijk. In dat geval is lensimplantatie een prima alternatief. Er zijn verschillende situaties waarbij lensimplantatie een betere, of de enige optie is. Een nieuwe ooglens is bijvoorbeeld beter in het geval van een te dun hoornvlies of een oogsterkte van meer dan -10.

Bij het plaatsen van lensimplantaten wordt een nieuwe kunstlens in het oog geïmplanteerd. Zo kun je zonder bril weer uitstekend zien, zowel dichtbij als veraf. Een bijkomend voordeel is dat je met een lensimplantaat nooit meer geopereerd hoeft te worden aan staar.

Lensimplantatie is een kleine ingreep

Hoewel het plaatsen van lensimplantaten misschien ingrijpend klinkt, is het een vrij eenvoudige behandeling. Wereldwijd worden jaarlijks miljoenen van dit soort ingrepen succesvol uitgevoerd. Voor het plaatsen van de nieuwe lens verdoven we je ogen eerst met oogdruppels. Vervolgens maken we een klein sneetje van 2 mm in het oog. Via deze opening plaatsen we de nieuwe lens en maken we deze vast aan de iris. De ingreep neemt niet veel tijd in beslag en na een nacontrole mag je onmiddellijk weer naar huis. Enkele nacontroles later, zit je voor de rest van jouw leven goed.

Wat is het verschil tussen een lensimplantatie en lensvervanging (lenswissel)?

Voor mensen met een zichtafwijking van meer dan -10 of patiënten met een zeer dun hoornvlies is ogen laseren niet geschikt. Het implanteren van een kunstlens is vaak wel mogelijk. Het resultaat van een lensimplantatie is hetzelfde als van een ooglaserbehandeling: Je ziet voortaan weer scherp, zónder bril.

Bij lensimplantatie plaatsen onze artsen een kunststoflens in het oog die voor jouw eigen ooglens komt. Bij een lenstransplantatie (lenswissel) vervangen we de ooglens door de kunstlens. Deze kunstlens heeft de juiste afstandscorrectie (dichtbij en/of veraf) of cilindercorrectie. Natuurlijk is de behandeling pijnloos, omdat jouw oog wordt verdoofd. Zowel het plaatsen van lensimplantaten als een lenswissel neemt bij het Nationaal Oogcentrum slechts 2 uur in beslag. Je kunt dus op dezelfde dag nog naar huis.

Ben jij geschikt voor lensimplantatie?

Of jouw ogen geschikt zijn voor lensimplantaten hangt af van de conditie van je ogen. Tijdens een gratis consult kunnen bepalen we of je in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling of lensimplantatie. En als lensimplantaten de beste optie is dan bekijken we meteen welke soort kunstlens het beste voor jou is. Er zijn verschillende lensimplantaten en meerdere technieken om deze te plaatsen, de kans is dus groot dat je in aanmerking komt.

Tarieven lensimplantatie

Al onze behandelingen zijn inclusief nazorg en controles het eerste jaar. Bijkomende kosten van de medicatie zijn niet inbegrepen afhankelijk van jouw eigen risico bij jouw zorgverzekeraar. Deze bestellen wij als service voor je, zodat jij deze bij de behandeling direct mee kan krijgen. De apotheek stuurt een factuur hiervoor naar jouw zorgverzekeraar. Mogelijk ontvang je van jouw zorgverzekeraar een factuur vanwege je eigen risico.

Voorzetlens

Niet geschikt voor ogen laseren?
Dan is een voorzetlens een prima optie.

Sulcoflex

Voor alle afstanden

Wanneer je na je staaroperatie nog een (lees)bril nodig hebt kun je dat oplossen met een (multifocale) voorzetlens.

Gratis
Vooronderzoek
Levenslange garantie
Toeslag hoge sterkte

Prijs per oog

Lens 1950,-

1850,-
200,- zomerkorting
per 2 ogen

Toeslag per oog

Cilinder (Torisch)  + 300,-
Leesgedeelte  + 350,-

ICL/IPCL

Voor alle afstanden

De ideale oplossing als je ogen niet gelaserd kunnen worden omdat je een te dun hoornvlies, of te grote oogafwijking hebt.

Gratis
Vooronderzoek
Levenslange garantie
Toeslag hoge sterkte

Prijs per oog

Lens 2350,-

2200,-
300,- zomerkorting
per 2 ogen

Toeslag per oog

Cilinder (Torisch)  + 300,-
Hoge minsterkte  + 300,-
Plussterkte  + 300,-

Vervanglens

Ben je niet geschikt voor laseren of een voorzet lens?
Of ouder dan +/- 55 jaar? Dan is een lensvervanging de beste optie.

Basislens, monofocaal

Voor veraf of dichtbij

Voor scherp zicht op één afstand. Meestal is dat ver, dus je hebt dan nog wel een leesbril nodig.

Gratis
Vooronderzoek
Levenslange garantie
Toeslag hoge sterkte

Prijs per oog

Lens 1250,-

1150,-
200,- zomerkorting
per 2 ogen

Toeslag per oog

Lasergestuurd + 750,-
Cilinder (Torisch) + 300,-

Multifocaal (EDOF)

Veraf, tussenafstand en beetje dichtbij

Met de refractieve lenzen/ EDOF is een betere visuele kwaliteit en resolutie mogelijk (geen halo’s en schitteringen).

Gratis
Vooronderzoek
Levenslange garantie
Toeslag hoge sterkte

Prijs per oog

Lens 2500,-

2300,-
400,- zomerkorting
per 2 ogen

Toeslag per oog

Lasergestuurd + 750,-
Cilinder (Torisch) + 300,-

Trifocaal

Voor alle afstanden

Multifocale diffractieve lenzen (zoals trifocaal) laten op alle afstanden goed zien zonder bril.

Gratis
Vooronderzoek
Levenslange garantie
Toeslag hoge sterkte

Prijs per oog

Lens 2500,-

2300,-
400,- zomerkorting
per 2 ogen

Toeslag per oog

Lasergestuurd + 750,-
Cilinder (Torisch) + 300,-

Peildatum januari 2024.

Waarom lensimplantaten ideaal zijn?

Om verschillende redenen zijn lensimplantaten een ideale manier om je oogafwijking te verhelpen. Het gaat om een kortdurende en veilige ingreep, waarbij de natuurlijk ooglens wordt vervangen door een kunstlens. De behandeling corrigeert afwijkingen waardoor je na de ingreep weer scherp ziet.

De belangrijkste voordelen van lensimplantaten op een rij:

 • Om te beginnen kun je met de nieuwe kunstlenzen je bril en lenzen voorgoed vaarwel zeggen en toch goed zien. En daarmee bedoelen we niet alleen voor dichtbij en veraf. Maar met een multifocale kunstlens ook bij het lezen van een boek, ter vervanging van jouw leesbril.
 • Daarbij kunnen lensimplantaten de enige optie zijn wanneer een ooglaserbehandeling niet (meer) mogelijk is.
 • Tot slot hoef je met lensimplantaten nooit meer geopereerd te worden aan staar omdat jouw eigen lens wordt vervangen door een kunstlens. Rond 85 jaar hebben bijna 100% van de mensen last van staar en jaarlijks worden er 160.000 staaroperaties uitgevoerd. Zo blijkt uit informatie op Zorgkaart Nederland.

De laagste tarieven in Nederland
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Gratis vooronderzoek
Levenslange garantie
Nu direct een gratis
vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
De laagste tarieven in Nederland
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Gratis vooronderzoek
Levenslange garantie
Nu direct een gratis vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
De laagste tarieven
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Nu direct een gratis vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón

De behandeling

Oogchirurgie klinkt in eerste instantie beangstigend. Het gaat immers om je kostbare ogen. Toch is lensimplantatie een relatief simpele en zeer veilige behandeling. Je ogen worden tijdens de behandeling eerst verdoofd door middel van oogdruppels. Daarna wordt een kleine incisie gemaakt bij de iris. Via deze incisie wordt de kunstlens geplaatst en bovenop jouw eigen ooglens geplaatst. De chirurg inspecteert vervolgens het resultaat en geeft je een schema voor diverse controles. Zo waarborgen we dat, ook na enkele maanden, het resultaat van de behandeling blijvend effectief is.

Kom jij in aanmerking voor lensimplantatie?

Er bestaan diverse soorten lensimplantaten en verschillende technieken voor plaatsing. Daarom kijken we eerst met je wat er mogelijk is. Op basis van de conditie van jouw ogen stellen we vast of jij in aanmerking komt voor lensimplantatie – én welk type lens het meest geschikt is voor jou. Jouw ogen laten laseren is mogelijk een alternatief. Of dat zo is stellen we vast tijdens het vooronderzoek.

Is er nazorg nodig?

Zoals met alle medische ingrepen is bij lensimplantaten een goede en nauwkeurige nazorg belangrijk en nodig voor een optimaal herstel. Dat begint met een eerste controle meteen na de behandeling. Je krijgt evt. medicatie en oogdruppels mee. Daarbij we geven duidelijke instructies mee over het druppelen en het herstel.
In totaal word je ongeveer gedurende een jaar opgevolgd. Tijdens dit jaar worden jouw ogen nauwgezet opgevolgd en kan de oogarts indien nodig snel ingrijpen.

Meer informatie over lensimplantatie?

Boek direct online een gratis en vrijblijvend consult in onze ooglaserkliniek in Naarden. Wil je eerst meer weten over lensimplantaten of ogenlaser behandelingen? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij helpen je graag verder.

Vergelijk de tarieven van de verschillende oogklinieken in Nederland

SulcoflexICL/IPCLBasis lens,
monofocaal
Multifocale
Implantlens
Trifocale
Implantlens
NationaalOogcentrumNationaalOogNationaalOogNationaalOogNationaalOogNationaalOog
Per oogPer oogPer oogPer oogPer oog
Nationaal Oogcentrum1850,-2200,-1150,-2300,-2300,-
FYEO Medical2350,-2995,--2850,-2850,-
Retina--1385,-3400,-3400,-
Eyescan2129,-2426,-1830,--2549,-
Bergman-2750,-2450,-2750,--
Memira-2850,-
2850,-3100,-2850,-
Visus-2699,--2800,-2800,-

Peildatum januari 2024.

Wanneer een voorzetlens?

Voornamelijk mensen een sterke/hoge cilinder in het oog, tussen de 20 en 50 jaar, komen hiervoor in aanmerking. Om de ingreep succesvol te kunnen uitvoeren moet er voldoende ruimte zijn in jouw oog.

Hoe gaat een voorzet lens in zijn werk?

Bij het implanteren van een voorzetlens, wordt er een lens voor jouw eigen natuurlijke ooglens geplaatst. Je eigen lens blijft zitten. Door het plaatsen van de voorzetlens beschik je weer over een scherp dieptezicht. Weet dat het plaatsen van een voorzetlens niet definitief is, de lens kan er nog weer uitgehaald worden.

Wanneer een vervangende lens?

Ben je ouder dan 50? Dan wordt er een vervangende kunstlens geplaatst. Naarmate men ouder wordt, wordt de eigen lens stugger waardoor bijvoorbeeld het zich op korte afstand, bijvoorbeeld bij het lezen, achteruit gaat.

Hoe gaat een vervangende lens in zijn werk?

Jouw eigen lens wordt vervangen, waardoor er geen leesbril meer nodig is. Met deze ingreep verhelpen en voorkomen we meteen toekomstige staar of cataract. Er zijn veel verschillende soorten vervangende lenzen. We bekijken graag samen met jou, welke lens het beste bij je past.

Hoe verloopt het plaatsen van lensimplantaten?

Het plaatsen van lensimplantaten is relatief eenvoudig. Ongeacht of er voor voorzet- of vervanglenzen wordt gekozen, de aanpak loopt grotendeels gelijk:

 • De ogen worden verdoofd met specifieke oogdruppels, waardoor je geen pijn voelt.
 • Er wordt een kleine snede in het hoornvlies gemaakt van 2mm.
 • Vervolgens wordt al dan niet jouw natuurlijke ooglens weggehaald.
 • Tot slot word de kunstlens aangebracht en gepositioneerd.

De voordelen van een lensimplantatie

Het stoppen met het dragen van een bril en/ of lenzen is natuurlijk het belangrijkste voordeel van lensimplantaten. Maar een ooglaserbehandeling zou dat ook kunnen verhelpen. Lensimplantaten hebben echter toch een aantal belangrijke voordelen;

 • Het is een relatief veilige ingreep, die wereldwijd miljoenen keren wordt uitgevoerd. Moderne apparatuur garandeert een veilige ingreep.
 • Het is een pijnloze behandeling die maar enkele minuten duurt.
 • Alle afwijkingen kunnen gecorrigeerd worden, waardoor u zowel dichtbij als veraf weer scherp ziet.
 • Met een multifocale kunstlens heeft u zelfs nooit meer een leesbril nodig.
 • Geen kans op staar meer.
 • Binnen de 48 uur ziet u alweer 80% van voordien. Binnen een week is het zicht volledig hersteld.

Nadelen of risico's lensimplantatie

Zijn er dan geen nadelen of risico’s? Eigenlijk zijn er bijna geen noemenswaardige nadelen aan lensimplantaten verbonden. Als we iets zouden moeten noemen dan hebben we het over de volgende mogelijke en vaak tijdelijke bijwerkingen;

 • Tijdelijk kan het zicht wel hinder ondervinden van het plaatsen van lensimplantaten.
 • Tijdelijk zijn een blauw zicht, halo’s en uitstralingen rond verlichting mogelijk. Dat komt doordat omdat uw hersenen even moeten wennen aan het nieuwe zicht. Deze problemen lossen zichzelf op na maximaal enkele maanden.
 • Sporadisch komt de sterkte niet op het afgesproken niveau. Vaak biedt een bijkomende ooglaserbehandeling dan een oplossing.

Veelgestelde vragen over lensimplantatie

Wat houdt een lensimplantatie in?

Met lensimplantaten zorgen we dat je nooit meer een bril of lenzen nodig hebt. Tijdens de ingreep plaatst een van onze oogartsen een kunststoflens in je oog waarmee je oogafwijking gecorrigeerd wordt. Deze kunstlens heeft de juiste sterkte en/of cilindercorrectie die we in een medisch vooronderzoek uitgebreid hebben geanalyseerd. Verschillende lenzen zijn mogelijk. Tijdens een gratis consult bekijken we welke kunstlenzen bij je passen en tot het gewenste resultaat leiden.

Hoelang moet ik herstellen na een lensimplantatie?

In de meeste gevallen is jouw zicht binnen een week volledig in orde, maar dit kan eventueel iets langer duren. Je ogen kunnen in de eerste week na de lensimplantatie wel gevoelig zijn. Het is belangrijk om van je oogleden af te blijven en niet in je ogen te wrijven. Na de ingreep kun je  het beste een week rustig aan doen.

Hoeveel controles zijn er na een lensvervangende ingreep?

Er vinden minimaal 5 controles plaats.

 1. De dag na de behandeling.
 2. Een week na de behandeling.
 3. Een maand na de behandeling.
 4. Een half jaar na de behandeling.
 5. Een jaar na de behandeling.

Wat houdt "lasergestuurd" in bij een lensvervanging?

Een lasergestuurde operatie bij een lensvervanging biedt verschillende voordelen waaronder o.a. een hogere precisie bij de incisie.

Lees meer over de lasergestuurde lensvervanging.

Kan ik lensimplantaten laten plaatsen?

In principe komt bijna iedereen in aanmerking voor lensimplantaten. Alleen wanneer staar of Cataract geconstateerd wordt kom je niet in aanmerking voor een voorzetlens. Maar dan kunnen we nog steeds je eigen lens vervangen. Tijdens een vooronderzoek bekijken we welke behandeling en kunstlens het beste bij je past. Vaak wordt voor een lensimplantatie gekozen wanneer je niet (meer) in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling.

Heb ik nog een bril of lenzen nodig na lensimplantatie?

Nee, kunstlenzen corrigeren ook hogere sterktes, zowel aan de plus- als min kant. Een bril of lenzen zijn dus niet meer nodig. Met een Multifocale kunstlens ben je ook voorgoed van jouw leesbril afgeholpen.

Is het plaatsen van lensimplantaten pijnlijk?

Nee, specifieke oogdruppels zorgen voor een pijnloze ingreep. Kort na de ingreep kan jouw oog wel wat geïrriteerd aanvoelen. Andere pijn komt zelden voor.

Word ik verdoofd tijdens het plaatsen van de lensimplantaten?

Alleen jouw ogen worden verdoofd met behulp van speciale oogdruppels. Je maakt de ingreep dus bewust mee. Een kalmerend middel is eventueel mogelijk als je dat graag wenst.

Zijn er risico’s verbonden aan lensimplantatie?

Een lensimplantatie is eigenlijk heel veilig. In uitzonderlijke gevallen is een extra ingreep nodig omdat een lens niet 100% goed op de juiste plek zit. Bijkomende oogdruk is mogelijk, maar dit kan verholpen worden met medicatie en is slechts tijdelijk. Ernstige complicaties doen zich slechts zelden voor.

Moeten lensimplantaten vervangen worden?

Kunstlenzen verouderen niet en hoeven dus niet vervangen te worden.

Worden de kosten van een lensimplantatie vergoed?

Een basisverzekering dekt de lensimplantatie niet. Sommige bijkomende zorgverzekeringen komen wel tussen in de kosten. Lees er zeker jouw polis eens op na.

Is er een wachtlijst voor lensimplantatie?

Je kunt meteen terecht voor een consultgesprek over de mogelijkheden en om te kijken of je geschikt bent voor lensimplantaten. Denk voor de behandeling goed na voor je een beslissing neemt. Maar weet dat er geen wachtlijst is voor lensimplantaties. Je kunt bij ons op korte termijn behandeld worden.

Download onze nieuwe brochure

En ontdek alles over de verschillende behandelingen die wij aanbieden.

blank
Download onze nieuwe brochure

En ontdek alles over de verschillende behandelingen die wij aanbieden.

blank
Download onze nieuwe brochure

En ontdek alles over de verschillende behandelingen die wij aanbieden.

blank
Download onze nieuwe brochure

En ontdek alles over de verschillende behandelingen die wij aanbieden.

blank
Download onze nieuwe brochure

En ontdek alles over de verschillende behandelingen die wij aanbieden.

blank
Download onze nieuwe brochure

En ontdek alles over de verschillende behandelingen die wij aanbieden.

blank
Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top