skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Alternatief voor een leesbril?

Op een zekere leeftijd zijn er meer mensen mét leesbril dan zonder. Het hoort erbij, zo wordt vaak gedacht. In zekere zin is dat ook waar. Maar dat hoeft niet zo te blijven. Als je een leesbril hebt of nodig hebt, dan zijn er alternatieven. Hieronder lees je meer over de verziendheid (hypermetropie) die een leesbril nodig maakt en over de behandelopties.

Waarom een leesbril nodig?

Een leesbril heb je nodig om dichtbij weer goed te kunnen zien. Dichtbij onscherp zien is namelijk vaak een gevolg van verziendheid. Wanneer het oog het licht niet (meer) genoeg breekt, wordt het licht in het oog niet op het netvlies geprojecteerd, maar er net achter. Het gevolg is dat je dichtbij onscherp ziet. Leesbrillen corrigeren deze afgenomen breking, of refractie, en maken dat je ook dichtbij scherp ziet.

Wat is verziendheid (hypermetropie)?

Verziendheid is onvoldoende breking (refractie) door je eigen ooglens. Verziendheid wordt ook wel aangeduid met hypermetropie. Het is een natuurlijk gevolg van veroudering. Verminderd accommodatievermogen van het oog is vaak de oorzaak. De spier om de pupil kan minder goed de omvang van de pupil vergroten of verkleinen. Hierdoor kan je oog de hoeveelheid licht die door het midden van het oog binnenvalt – en niet gebroken hoeft te worden – minder goed beïnvloeden.

Heb ik last van ouderdomsverziendheid?

Bij verziendheid op latere leeftijd wordt vaak gesproken van ouderdomsverziendheid of presbyopie. Deze vorm wordt, behalve door minder accommodatievermogen, soms veroorzaakt door staar.

Ooglaserbehandeling tegen verziendheid

Via een ooglaserbehandeling kunnen we bij het Nationaal Oogcentrum presbyopie goed behandelen. Met deze leesbrilcorrectie is het dragen van een leesbril of een bril met multifocale glazen weer verleden tijd. Een leesbrilcorrectie is echter bij beperkte doelgroepen mogelijk. Zo wordt een correctie alleen uitgevoerd bij personen jonger dan 65 jaar, met een leesbrilsterkte vanaf +1.50.  Een andere voorwaarde is dat je voor veraf geen bril of contactlenzen draagt of een brilsterkte hebt tussen de +1.00 en +3.00.

Is de leesbrilcorrectie ook geschikt voor jou?

Het medische vooronderzoek is geheel vrijblijvend en geeft je direct inzicht in de behandeling die het meest geschikt is voor jouw oogaandoening en de conditie van je ogen. Wil je daar meer over weten of over de leesbrilcorrectie? Neem dan contact met ons op. Of boek direct een gratis vooronderzoek in onze oogkliniek in Naarden.

Gerelateerde artikelen
blank

Onze ooglaserapparatuur

Onze geavanceerde oogapparatuur is extreem nauwkeurig en wordt ingezet in ooglaserklinieken over de hele wereld.
Lees meer
Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top