fbpx skip to Main Content

AANGESLOTEN BIJ ESCRS EN NOG

Op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 19.00 uur.

Alternatief voor een leesbril?

Op een zekere leeftijd zijn er meer mensen mét leesbril dan zonder. Het hoort erbij, zo wordt vaak gedacht. In zekere zin is dat ook waar. Maar dat hoeft niet zo te blijven. Als u een leesbril heeft of nodig heeft, dan zijn er alternatieven. Hieronder leest u meer over de verziendheid (hypermetropie) die een leesbril nodig maakt en over de behandelopties.

Waarom een leesbril nodig?

Een leesbril heeft u nodig om dichtbij weer goed te kunnen zien. Dichtbij onscherp zien is namelijk vaak een gevolg van verziendheid. Wanneer het oog het licht niet (meer) genoeg breekt, wordt het licht in het oog niet op het netvlies geprojecteerd, maar er net achter. Het gevolg is dat u dichtbij onscherp ziet. Leesbrillen corrigeren deze afgenomen breking, of refractie, en maken dat u ook dichtbij scherp ziet.

Wat is verziendheid (hypermetropie)?

Verziendheid is onvoldoende breking (refractie) door uw eigen ooglens. Verziendheid wordt ook wel aangeduid met hypermetropie. Het is een natuurlijk gevolg van veroudering. Verminderd accommodatievermogen van het oog is vaak de oorzaak. De spier om uw pupil kan minder goed de omvang van uw pupil vergroten of verkleinen. Hierdoor kan uw oog de hoeveelheid licht die door het midden van het oog binnenvalt – en niet gebroken hoeft te worden – minder goed beïnvloeden.

Heb ik last van ouderdomsverziendheid?

Bij verziendheid op latere leeftijd wordt vaak gesproken van ouderdomsverziendheid of presbyopie. Deze vorm wordt, behalve door minder accommodatievermogen, soms veroorzaakt door staar.

Ooglaserbehandeling tegen verziendheid

Via een ooglaserbehandeling kunnen we bij Clinic Select presbyopie goed behandelen. Met deze leesbrilcorrectie is het dragen van een leesbril of een bril met multifocale glazen weer verleden tijd. Een leesbrilcorrectie is echter bij beperkte doelgroepen mogelijk. Zo wordt het alleen uitgevoerd bij personen jonger dan 65 jaar, met een leesbrilsterkte vanaf +1.50 en u voor veraf geen bril of contactlenzen draagt of een brilsterkte hebt tussen de +1.00 en +3.00.

Is de leesbrilcorrectie ook geschikt voor u?

Het medische vooronderzoek is geheel vrijblijvend en geeft u direct inzicht in de behandeling die het meest geschikt is voor uw oogaandoening en de conditie van uw ogen. Wilt u daar meer over weten of over de leesbrilcorrectie? Neem dan contact met ons op. Of boek direct een gratis vooronderzoek in onze oogkliniek in Hoofddorp.

Gerelateerde artikelen

Hoeveel geeft u uit aan bril en lenzen

Hoe verhouden de kosten van ooglaseren zich tot die van brillen en/of contactlenzen en is het op de lange termijn…

Doe de test
Laat Je Ogen Laseren | Clinic Select | Onderzoekskamer

Onze ooglaserapparatuur

Onze geavanceerde oogapparatuur is extreem nauwkeurig en wordt ingezet in ooglaserklinieken over de hele wereld.
Lees meer
Back To Top