skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Bestaat er een leeftijdsgrens voor een ooglaserbehandeling?

Is Er Sprake Van Een Leeftijdsgrens Voor Ooglaseren Bij Clinic Select

Ben jij het zat om een ​​bril te dragen en veel te veel geld uit te geven aan nieuwe monturen? Of draag je contactlenzen, maar levert je dat ondertussen meer gedoe dan gemak op? Wanneer je de totale kosten voor je bril of lenzen al eens goed hebt berekend, ben je vast op zoek naar een alternatieve oplossing. Een laserbehandeling kan het antwoord zijn.

Bij het Nationaal Oogcentrum gebruiken we de nieuwste technieken om talloze oogproblemen te corrigeren, waaronder een cilinderafwijking (astigmatisme), verziendheid en bijziendheid. Dit betekent dat je je leven kunt leven zonder voortdurend een bril of contactlenzen te dragen. Een van de vragen die wij veel horen, is of er een leeftijdlimiet is voor een behandeling- dus hoe jong is te jong voor een behandeling en hoe oud is te oud?

Ben ik te jong voor een behandeling?

Bij het Nationaal Oogcentrum bieden we liever geen behandelingen aan voor iemand jonger dan 21 jaar. Dit komt omdat je ogen blijven veranderen in de kindertijd en tienerjaren, en het meestal tot ongeveer 21 jaar duurt voordat je zicht is gestabiliseerd. Een operatie ondergaan als je te jong bent, kan schadelijk zijn voor je ogen en kan leiden tot complicaties op latere leeftijd.

Ook bestaat de kans dat tot nu toe onbekende medische problemen later kunnen optreden wanneer je zicht eenmaal is gestabiliseerd. Als de operatie daarvoor plaats vindt, kunnen dergelijke problemen over het hoofd worden gezien of is er kans dat zich later oogproblemen voordoen.

Het is zeker mogelijk om een ​​ooglaserbehandeling uit te voeren als je jonger bent dan 21 jaar, maar dan zou je zicht gedurende twee jaar moeten zijn gestabiliseerd. Dat wil zeggen dat er twee jaar lang geen veranderingen mogen zijn geweest in je zichtafwijking.

Wanneer ben je te oud?

Er is geen maximale leeftijdsgrens voor een behandeling. Naarmate je ouder wordt, wordt je geschiktheid niet bepaald door je leeftijd, maar of je ogen gezond zijn of niet. Jouw algehele gezondheid zegt dus veel meer over geschiktheid dan het bestaan van een duidelijke leeftijdsgrens.
Als er aanwijzingen zijn van een degeneratieve aandoening zoals keratoconus dat je hoornvlies aantast en ertoe leidt dat deze dunner wordt en conisch gevormd wordt, ben je mogelijk niet geschikt voor operaties.

Ook als je een medische aandoening hebt zoals diabetes, lupus of reumatoïde artritis, moet je hiermee rekening houden. Alle aandoeningen die het immuunsysteem beïnvloeden, kunnen betekenen dat er complicaties zijn wanneer je na de operatie in de genezingsfase komt. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je geen behandeling kunt krijgen. We bepalen dat op basis van individuele omstandigheden die bij elke patiënt afzonderlijk worden meegenomen.

Een oudere patiënt zullen we grondig controleren op tekenen van staar. Bij staar kan een lensvervanging geschikter zijn. Toch ondergaan veel mensen die ouder zijn dan 50 een succesvolle behandeling. Om deze reden is een grondig vooronderzoek dé manier om te bepalen of je geschikt bent.

Boek een gratis consult

Als je denkt dat je te jong of te oud bent voor een behandeling of als je een medische aandoening hebt, hoef je je geen zorgen te maken. Elk individu is anders en jouw geschiktheid voor behandeling is afhankelijk van de algemene gezondheid van je ogen. Zelfs wanneer wij aangeven dat een behandeling op dit moment niet de beste optie voor je is, kan je altijd terugkomen voor een nieuw onderzoek wanneer je omstandigheden veranderen.

Wil je zeker weten of je geschikt bent? Boek dan een gratis, vrijblijvend vooronderzoek. Onze oogartsen bekijken je situatie in meer detail en bepalen samen met jou of een behandeling mogelijk is en welke behandelmethoden een optie zijn.

Populaire pagina's

Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top