Maak een afspraak

Wilt u weten of u uw ogen kunt laten laseren? Wij geven u graag een indicatie tijdens een gratis vooronderzoek. Vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

skip to Main Content

Op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 19.00 uur.

Bestaat er een leeftijdsgrens voor ooglaseren?

Bent u het zat om een ​​bril te dragen en veel te veel geld uit te geven aan nieuwe monturen? Of draagt u contactlenzen, maar vindt u dat eigenlijk maar gedoe? Wanneer u de totale kosten voor uw bril of lenzen al eens goed hebt berekend, bent u waarschijnlijk op zoek naar een alternatieve oplossing. Een ooglaserbehandeling kan het antwoord zijn.

Bij Clinic Select gebruiken we de nieuwste ooglasertechnieken om talloze oogproblemen te corrigeren, waaronder een cilinderafwijking (astigmatisme), verziendheid en bijziendheid. Dit betekent dat u uw leven kunt leven zonder voortdurend een bril of contactlenzen te dragen. Een van de vragen die wij veel horen, is of er een leeftijdlimiet is voor ooglaseren – dus hoe jong is te jong voor behandeling en hoe oud is te oud?

Welke leeftijd is te jong voor ooglaseren?

Bij Clinic Select bieden we liever geen ooglaserbehandelingen aan voor iemand jonger dan 21 jaar. Dit komt omdat je ogen blijven veranderen in de kindertijd en je tienerjaren, en het duurt meestal tot ongeveer 21 jaar voordat je zicht is gestabiliseerd. Een operatie ondergaan als u te jong bent, kan schadelijk zijn voor uw ogen en kan leiden tot complicaties als u ouder wordt.

Er is ook de kans dat tot nu toe onbekende medische problemen kunnen optreden wanneer uw zicht is gestabiliseerd. Als u daarvoor geopereerd wordt, kan dat betekenen dat die problemen worden gemist en dat er later in het leven oogproblemen kunnen optreden.

Het is dus wel mogelijk om een ​​ooglaserbehandeling uit te voeren als u jonger bent dan 21 jaar, maar dan zou uw zicht gedurende twee jaar moeten zijn gestabiliseerd. Dat wil zeggen dat er twee jaar lang geen veranderingen zijn geweest in uw zichtafwijking.

Hoe oud is te oud voor ooglaseren?

Er is geen maximale leeftijdsgrens voor laserbehandeling. Naarmate je ouder wordt, wordt je geschiktheid niet bepaald door je leeftijd, maar of je ogen gezond zijn of niet.
Als er aanwijzingen zijn van een degeneratieve aandoening zoals keratoconus, die uw hoornvlies aantast en ertoe leidt dat deze dunner wordt en conisch gevormd wordt, bent u mogelijk niet geschikt voor operaties.

Ook als u een medische aandoening heeft zoals diabetes, lupus of reumatoïde artritis, moet hiermee rekening worden gehouden. Alle aandoeningen die het immuunsysteem beïnvloeden, kunnen betekenen dat er complicaties zijn wanneer u na de operatie in de genezingsfase komt. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat u zeker geen behandeling kunt krijgen, omdat de omstandigheden van elke patiënt afzonderlijk worden beschouwd.

Een oudere patiënt zullen we grondig controleren op tekenen van staar. Bij staar kan een lensvervanging geschikter zijn dan ooglaserbehandeling. Toch ondergaan veel mensen die ouder zijn dan 50 een succesvolle ooglaserbehandeling.

Boek een gratis consult

Als u denkt dat u te jong of te oud bent voor een ooglaserbehandeling of als u een medische aandoening heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken. Elk individu is anders en uw geschiktheid voor behandeling is afhankelijk van de algemene gezondheid van uw oog. Zelfs wanneer wij aanbevelen dat een behandeling op dit moment niet de beste optie voor u is, kunt u altijd terugkomen voor een nieuw onderzoek wanneer uw omstandigheden veranderen.

Wilt u zeker weten of u geschikt bent? Boek dan een gratis, vrijblijvend consult. Een van onze oogartsen bespreekt uw situatie in meer detail en bepaalt of een ooglaserbehandeling voor u mogelijk is.

Sharing is caring
Bijna twaalf jaar later – SMILE®
6 februari 2020

Bijna twaalf jaar later – SMILE®

Meer dan een miljoen ogen zijn al behandeld met de revolutionaire ooglaserbehandeling die bekend staat als SMILE (SMall Incision Lenticule Extraction) of ReLexSMILE.
Lees meer
Waarom het belangrijk is oogdruppels correct te gebruiken
11 september 2019

Waarom het belangrijk is oogdruppels correct te gebruiken

Oogdruppels zijn echte medicijnen, net als tabletten en injecties. Dit betekent dat ze met dezelfde zorg moeten worden gebruikt als andere, meer bekende medicijnen.
Lees meer
Back To Top