skip to Main Content

Bestaat er een leeftijdsgrens voor een ooglaserbehandeling?

Is Er Sprake Van Een Leeftijdsgrens Voor Ooglaseren Bij Clinic Select

Bent u het zat om een ​​bril te dragen en veel te veel geld uit te geven aan nieuwe monturen? Of draagt u contactlenzen, maar levert u dat meer gedoe dan gemak op? Wanneer u de totale kosten voor uw bril of lenzen al eens goed hebt berekend, bent u vast op zoek naar een alternatieve oplossing. Een laserbehandeling kan het antwoord zijn.

Bij Clinic Select gebruiken we de nieuwste technieken om talloze oogproblemen te corrigeren, waaronder een cilinderafwijking (astigmatisme), verziendheid en bijziendheid. Dit betekent dat u uw leven kunt leven zonder voortdurend een bril of contactlenzen te dragen. Een van de vragen die wij veel horen, is of er een leeftijdlimiet is voor een behandeling- dus hoe jong is te jong voor een behandeling en hoe oud is te oud?

Ben ik te jong voor een behandeling?

Bij Clinic Select bieden we liever geen behandelingen aan voor iemand jonger dan 21 jaar. Dit komt omdat uw ogen blijven veranderen in de kindertijd en tienerjaren, en het meestal tot ongeveer 21 jaar duurt voordat uw zicht is gestabiliseerd. Een operatie ondergaan als u te jong bent, kan schadelijk zijn voor uw ogen en kan leiden tot complicaties op later leeftijd.

Ook bestaat de kans dat tot nu toe onbekende medische problemen later kunnen optreden wanneer uw zicht eenmaal is gestabiliseerd. Als de operatie daarvoor plaats vindt, kunnen dergelijke problemen over het hoofd worden gezien of is er kans dat zich later oogproblemen voordoen.

Het is zeker mogelijk om een ​​ooglaserbehandeling uit te voeren als u jonger bent dan 21 jaar, maar dan zou uw zicht gedurende twee jaar moeten zijn gestabiliseerd. Dat wil zeggen dat er twee jaar lang geen veranderingen zijn geweest in uw zichtafwijking.

Wanneer bent u te oud?

Er is geen maximale leeftijdsgrens voor een behandeling. Naarmate je ouder wordt, wordt je geschiktheid niet bepaald door je leeftijd, maar of je ogen gezond zijn of niet. Uw algehele gezondheid zegt dus veel meer over geschiktheid dan het bestaan van een duidelijke leeftijdsgrens.
Als er aanwijzingen zijn van een degeneratieve aandoening zoals keratoconus dat uw hoornvlies aantast en ertoe leidt dat deze dunner wordt en conisch gevormd wordt, bent u mogelijk niet geschikt voor operaties.

Ook als u een medische aandoening heeft zoals diabetes, lupus of reumatoïde artritis, moet u hiermee rekening houden. Alle aandoeningen die het immuunsysteem beïnvloeden, kunnen betekenen dat er complicaties zijn wanneer u na de operatie in de genezingsfase komt. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat u geen behandeling kunt krijgen. We bepalen dat op basis van individuele omstandigheden die bij elke patiënt afzonderlijk worden meegenomen.

Een oudere patiënt zullen we grondig controleren op tekenen van staar. Bij staar kan een lensvervanging geschikter zijn. Toch ondergaan veel mensen die ouder zijn dan 50 een succesvolle behandeling. Om deze reden is een grondig vooronderzoek dé manier om te bepalen of u geschikt bent.

Boek een gratis consult

Als u denkt dat u te jong of te oud bent voor een behandeling of als u een medische aandoening heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken. Elk individu is anders en uw geschiktheid voor behandeling is afhankelijk van de algemene gezondheid van uw oog. Zelfs wanneer wij aanbevelen dat een behandeling op dit moment niet de beste optie voor u is, kunt u altijd terugkomen voor een nieuw onderzoek wanneer uw omstandigheden veranderen.

Wilt u zeker weten of u geschikt bent? Boek dan een gratis, vrijblijvend consult. Onze oogartsen bekijken uw situatie in meer detail en bepalen samen met u of een behandeling mogelijk is en welke alternatieven een optie zijn.

Client Ligt Klaar Voor Oogbehandeling Door Oogarts
Is iedereen geschikt voor een laserbehandeling?
4 juli 2019

Is iedereen geschikt voor een laserbehandeling?

Tegenwoordig worden lasers veel gebruikt door oogartsen bij chirurgische ingrepen. Te denken valt aan laserprocedures  zoals…

Lees meer
Is Er Sprake Van Een Leeftijdsgrens Voor Ooglaseren Bij Clinic Select
Bestaat er een leeftijdsgrens voor een ooglaserbehandeling?
28 januari 2019

Bestaat er een leeftijdsgrens voor een ooglaserbehandeling?

Is er een leeftijdlimiet is voor ooglaseren - hoe jong is te jong voor behandeling en hoe oud is te oud?
Lees meer
Back To Top