skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Veelgestelde vragen

Wat houdt ooglaseren precies in?

Ogen laseren is een chirurgische ingreep onder plaatselijke verdoving met als doel het permanent verbeteren van het zicht. Wie de behandeling ondergaat heeft daarna in principe geen bril of contactlenzen meer nodig.

Meer info

Hoe lang bestaat ooglaseren?

Ooglaserbehandelingen worden in Nederland sinds de jaren 80 uitgevoerd. Behandelingen met lensimplantaten werden zo’n 10 jaar daarvoor al uitgevoerd.

Worden ogen door een arts gelaserd?

Een ooglaserbehandeling is een chirurgische ingreep die door een arts in een operatiekamer wordt uitgevoerd. Dat betekent niet dat elke arts gekwalificeerd is voor deze behandeling. Laserbehandelingen dienen te worden uitgevoerd door een gespecialiseerde en NOG-geregistreerde arts.

Wordt mijn oog met een naald verdoofd?

Nee, er komen geen naalden, messen of wat dan ook aan te pas. Jouw ogen worden volledig verdoofd door middel van speciale oogdruppels waardoor je niets voelt van de behandeling.

Hoe groot is de kans op problemen of complicaties?

De kans op complicaties bij een ooglaserbehandeling bij het Nationaal Oogcentrum is extreem klein. Dat komt omdat wij geen onnodige risico’s’ nemen.

Wij voeren een zeer uitgebreid technisch en medisch onderzoek uit waarin wij eerst bekijken of jij geschikt bent. En zo ja, welke behandeling het beste bij je past.

Elke medische behandeling kan een risico met zich mee brengen. Maar in tegenstelling tot veel andere klinieken wijzen wij zo’n 20-30% van de mensen af. Omdat wij de kans op een onbevredigende uitkomst, in jouw belang, zo klein mogelijk houden.

Daarbij is het goed om te weten dat sinds de jaren 80 ongeveer 50 miljoen mensen hun ogen hebben laten laseren. De ervaring, technieken en gebruikte apparatuur zijn in al die jaren zo ver doorontwikkeld en verfijnd dat de kans op complicaties verwaarloosbaar is.

Is ogen laseren soms medisch noodzakelijk?

Dat kan, maar is bijzonder zeldzaam. De voorwaarde hiervoor is dat er een verschil van tenminste vier dioptrieën (sterke) tussen beide ogen is en er sprake is van intolerantie voor contactlenzen.

Is het resultaat van een laserbehandeling permanent?

Ja. Bij volwassenen groeit het oog niet meer en dus verandert de vorm ervan ook niet meer. Dit betekent dat een laserbehandeling een blijvend resultaat heeft. Daarbij krijg je bij het Nationaal Oogcentrum een levenslange garantie op gratis nabehandeling als het beoogde resultaat niet in één keer voor 100% bereikt zou zijn.

Hoe vaak moet de behandeling herhaald worden?

Bij vrijwel iedere ooglaserbehandeling is één behandeling per oog in principe voldoende. Bij zeldzame complicaties is soms een tweede behandeling nodig voor hetzelfde oog. In het uitzonderlijke geval dat een 2e behandeling nodig zou zijn, krijg je die bij het Nationaal Oogcentrum altijd gratis, mits dit medisch verantwoord is.

Ben ik bij bewustzijn tijdens de behandeling?

Voor veel mensen is het een spannend idee dat zij gewoon wakker zijn tijdens de behandeling. Maar in de praktijk blijkt dat eigenlijk juist heel prettig. Jouw ogen zijn volledig verdoofd door middel van speciale oogdruppels. Daardoor voel je geen pijn tijdens de behandeling. De oogarts die de behandeling uitvoert praat je voortdurend bij over de voortgang. En na de behandeling zie je meteen dat er al verbetering van jouw zicht is.

Meer info

Heb ik na een ooglaserbehandeling een leesbril nodig?

Veel mensen vragen zich af of ze na een ooglaserbehandeling een leesbril nodig hebben. Dit hangt helemaal af van jouw leeftijd. Rond je 40ste levensjaar krijg je vanwege ouderdomsverziendheid meestal een leesbril om je zicht voor dichtbij te verbeteren. Dit heeft niets te maken met een laserbehandeling.

Meer info

Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top