skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Veelgestelde vragen kosten

Wat kost ooglaseren?

De kosten verschillen per behandelmethode en per ooglaserkliniek. De vraag “wat kost oog laseren ” heeft dan ook niet één duidelijk antwoord. De kosten van oog laseren verschillen van ongeveer 1000 tot iets meer dan 2000 euro per oog. Op de pagina Kosten oog laseren vergelijken kan je alle tarieven van de verschillende klinieken en behandelingen eenvoudig vergelijken. Daar zie je ook dat wij de laagste tarieven in Nederland hanteren.

Meer info

Wat is er allemaal bij de prijs inbegrepen?

Bij het Nationaal Oogcentrum hanteren we een All-in Tarief. Daar zit alles in voor een complete behandeling inclusief nazorg en eventuele extra opties waar je bij andere klinieken extra voor betaalt. Wat houdt dat in; een technisch en medisch vooronderzoek, een persoonlijk behandelplan, de ooglaser behandeling, 7 nacontroles in het 1e jaar, levenslange zichtgarantie, evt. extra opties zoals Personal Treatment en 24 uurs bereikbaarheidsdienst.

Alleen evt. extra medicatie en oogdruppels zijn voor jouw eigen rekening.

Meer info

Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekering?

Een ooglaserbehandeling zit niet in het basispakket. Maar er zijn veel verzekeraars die een behandeling wel (deels) vergoeden. Op de pagina Vergoeding oog laseren vind je alle informatie over de verzekeraars die wel een vergoeding hebben voor een ooglaserbehandeling in een aanvullende verzekeringen.

Meer info

Kan ik mijn ooglaserbehandeling betalen in termijnen?

Ja, je kunt een ooglaserbehandeling bij het Nationaal Oogcentrum betalen in termijnen.

Dat kan al vanaf € 50,- per maand. Om in aanmerking te komen voor een betaling in termijnen moet je aan een aantal criteria voldoen. Om te kijken of dat het geval is kunnen we je in contact brengen met een vaste partner die de lening voor de ooglaserbehandeling verschaft.

Meer info

Waarom is ooglaseren zo duur?

Er zijn verschillende redenen waarom oog laseren relatief duur is. Ten eerste zijn de aanschaf- en onderhoudskosten van de geavanceerde laser apparatuur erg hoog. Daarbij is er een heel team van medisch geschoold personeel betrokken bij jouw behandeling. En tot slot zijn er de hoge kosten van een operatiekamer.

Al deze kosten bij elkaar zorgen er voor dat de behandeling uiteindelijk een behoorlijke investering is.

Wat kost ooglaseren in Turkije?

Sommige mensen overwegen hun ogen te laten laseren in Turkije. Omdat dat goedkoper zou zijn. Maar als je de kosten voor een ticket en verblijf erbij optelt ben je vaak duurder uit. Bovendien is de nacontrole ingewikkeld te doen.

Daarbij heb je in Turkije minder garanties over de kwaliteit van de behandeling. Het is natuurlijk niet gezegd dat de behandeling in Turkije slecht is, maar je hebt niet de bescherming van de Nederlandse wet achter de hand.

Meer info

Wat kost ooglaseren in België?

Ogen laten laseren in België is gemiddeld enkelen honderden euro’s duurder dan in Nederland. Veel klinieken zijn ook niet transparant en hebben de kosten niet op hun website vermeld. Om die reden laten veel Belgen hun ogen laseren in Nederland.

Kan ik een ooglaserbehandeling fiscaal aftrekken?

Nee, het is niet mogelijk om een ooglaserbehandeling op te voeren als aftrekpost voor bijzondere uitgaven. Afhankelijk van jouw verzekeringspakket kun je wel een deel terug krijgen via jouw zorgverzekeraar. Hier lees je meer over vergoedingen voor ogen laseren door verzekeraars en werkgevers.

Meer info

Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top