Maak een afspraak

Wilt u weten of u uw ogen kunt laten laseren? Wij geven u graag een indicatie tijdens een gratis vooronderzoek. Vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ooglaser behandelingen in april 2020

Als Dutch Clinic Select nemen wij de veiligheid van u als cliënt en van onze medewerkers zeer serieus. Wij volgen het advies van RIVM over het coronavirus (COVID-19) op de voet en passen hier onze werkwijze op aan.

Dutch Clinic Select heeft besloten om tot 28 april 2020 aangepast open te zijn voor behandelingen en controles.

Wij zijn telefonisch bereikbaar van 10.00 tot 16.00 uur voor extra informatie en het inplannen van nieuwe behandelingen.

Heeft u een afspraak staan in april 2020 dan wordt u gebeld. U hoeft niet zelf te bellen.

Wij danken u voor uw begrip.
Team van Dutch Clinic Select

skip to Main Content

Op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 19.00 uur.

Cilinderafwijking

Wie wel eens bij een opticien geweest is, heeft er van gehoord: cilinder of cilindrische afwijking. Ook wel astigmatisme genoemd. Hiervan is vaak sprake in combinatie met andere refractie afwijkingen als plus of min. Maar wat is het eigenlijk? En is het ook te verhelpen door uw ogen te laten laseren? Hier leest u er alles over.

Wat is een cilinderafwijking?

Bij de meeste mensen wordt al het licht dat het oog binnenvalt op één punt geprojecteerd. Idealiter is dat precies op het netvlies, aan de achterkant van het oog. Wanneer dat het geval is ziet u normaal en scherp. Wat vaak voorkomt is dat het punt ofwel net vóór het netvlies geprojecteerd wordt (bijziendheid) of er net achter (verziendheid). Bij bijziendheid is er sprake van een minsterkte en bij verziendheid is er sprake van een plussterkte.

Wat ook kan is dat het licht niet op één punt geprojecteerd wordt, maar meer op een lijn. Dit komt dan omdat het oog niet perfect rond is, maar iets ovaalvormig. Dan spreken we van astigmatisme of een cilindrische afwijking. Dit kan voorkomen in combinatie met plus of min. Wanneer dit het geval is, moet een bril, lens of laserbehandeling voor aanvullende correctie zorgen.

Symptomen cilindrische afwijking?

De symptomen van astigmatisme zijn minder goed herkenbaar dan van verziendheid of bijziendheid. Toch kunt u de symptomen van een cilindrische afwijking herkennen. Vaak is er sprake van wazig zicht, zowel veraf als dichtbij. Hoofdpijn en/of vermoeide ogen komen veel voor bij mensen met astigmatisme.

Behandelingen astigmatisme

Ook bij een cilindrische afwijking is ogen laseren een optie. De cilindrische afwijking en de plus- of minsterkte kunnen in principe in één laserbehandeling verholpen worden. U heeft dan een blijvende oplossing voor uw mindere zicht als gevolg van astigmatisme.

Gerelateerde artikelen

Hoeveel geeft u uit aan bril en lenzen

Geeft u veel uit aan uw bril of lenzen? Bekijk hier hoeveel geld u bespaart met een ooglaserbehandeling. Doe de test!
Doe de test
Laat Je Ogen Laseren | Clinic Select | Onderzoekskamer

Onze ooglaserapparatuur

Onze geavanceerde oogapparatuur is extreem nauwkeurig en wordt ingezet in ooglaserklinieken over de hele wereld.
Lees meer
Back To Top