skip to Main Content

Cilinder afwijking? Kies voor een ooglaserbehandeling.

Met onze ooglaser behandelingen heeft u geen bril of contactlenzen meer nodig. Ook als u een cilinder afwijking in uw ogen heeft.

Test nu of uw ogen geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling en profiteer van een zomerprijs vanaf € 898 per oog.

Doe de ogentest

 

Wie wel eens bij een opticien geweest is, heeft er van gehoord: cilinder of cilindrische afwijking. Ook wel astigmatisme genoemd. Hiervan is vaak sprake in combinatie met andere refractie afwijkingen zoals plus of min. Maar wat is een cilinderafwijking? En is het te verhelpen door een ooglaserbehandeling? Hier leest u er alles over.

Wat is een cilinderafwijking?

Bij de meeste mensen wordt al het licht dat het oog binnenvalt op één punt geprojecteerd. Idealiter is dat precies op het netvlies, aan de achterkant van het oog. Wanneer dat het geval is ziet u normaal en scherp. Wat vaak voorkomt is dat het punt ofwel net vóór het netvlies geprojecteerd wordt (bijziendheid) of er net achter (verziendheid). Bij bijziendheid is er sprake van een minsterkte en bij verziendheid is er sprake van een plussterkte.

Wat ook kan is dat het licht niet op één punt geprojecteerd wordt, maar meer op een lijn. Dit komt dan omdat het oog niet perfect rond is, maar iets ovaalvormig. Dan spreken we van astigmatisme of een cilindrische afwijking. Dit kan voorkomen in combinatie met plus of min. Wanneer dit het geval is, moet een bril, lens of laserbehandeling voor aanvullende correctie zorgen.

Symptomen cilindrische afwijking?

De symptomen van astigmatisme zijn minder goed herkenbaar dan van verziendheid of bijziendheid. Toch kunt u de symptomen van een cilindrische afwijking herkennen. Vaak is er sprake van wazig zicht, zowel veraf als dichtbij. Hoofdpijn en/of vermoeide ogen komen veel voor bij mensen met astigmatisme.

Behandelingen astigmatisme

Een cilindrische afwijking is te behandelen door uw ogen laseren. De cilindrische afwijking en de plus- of minsterkte kunnen in principe in één laserbehandeling verholpen worden. U heeft dan een blijvende oplossing voor uw mindere zicht als gevolg van astigmatisme.

Welke ooglaser behandelingen zijn er mogelijk?

Voor de normale cilinder afwijkingen tot 4-6 dioptrie kunnen kan onze Intralasek ooglaser behandeling de beste uitkomst. Voor hogere cilinder afwijkingen tot 7 dioptrie, of als u reeds ouder bent dan 55 jaar zijn onze lensimplantaties een uitstekende optie.

Gerelateerde artikelen

Hoeveel geeft u uit aan bril en lenzen

Geeft u veel uit aan uw bril of lenzen? Bekijk hier hoeveel geld u bespaart met een ooglaserbehandeling. Doe de test!
Doe de test
Laat Je Ogen Laseren | Clinic Select | Onderzoekskamer

Onze ooglaserapparatuur

Onze geavanceerde oogapparatuur is extreem nauwkeurig en wordt ingezet in ooglaserklinieken over de hele wereld.
Lees meer
Back To Top