skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Ben ik geschikt voor een ooglaserbehandeling?

Doe de online ogen test

Ben ik geschikt voor ooglaseren?

Test nu online of jouw ogen geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling

Wanneer kun je je ogen laseren?

Wanneer je overweegt om je ogen te laten laseren is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent over de uitkomst. Een laserbehandeling is niet altijd perfect. Naast lichamelijke gesteldheid zijn er ook andere overwegingen die een rol spelen bij het bepalen of een ooglaserbehandeling de juiste keus is. Hierbij moet je  denken aan je beroep en vrijetijdsbesteding.

Veelgestelde vragen

Er zijn een aantal algemene criteria waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor een ooglaser behandeling;

 • Je leeftijd ligt tussen de 18 en 60 jaar;
 • Je hebt een min afwijking (bijziend) tussen -1 en -10;
 • Je hebt een plus afwijking (verziend) tussen +1 en +6;
 • Bij een cilinderafwijking moet deze liggen tussen de -6 en +6;
 • Je hebt een goede algemene gezondheid;
 • Je hebt al 6 maanden dezelfde oogsterkte;
 • Je bent niet zwanger of net bevallen;
  (en geeft al minimaal 3 maanden geen borstvoeding).

Niet iedereen is geschikt om de ogen te laten laseren, sommige mensen hebben een te dun hoornvlies of ernstig droge ogen.

Om je ogen zo veilig en goed mogelijk te behandelen hanteren wij enkele strenge, aanvullende voorwaarden. Of je aan deze voorwaarden voldoet kunnen wij na een uitvoerig technisch en medisch vooronderzoek bepalen. Na dit onderzoek vertellen wij je ook welke behandeling voor jou het meest geschikt is.

In sommige gevallen zal je een negatief advies krijgen of is de behandeling simpelweg niet mogelijk. Dit zal blijken uit het vooronderzoek.

Mogelijke redenen om een behandeling niet uit te voeren kunnen zijn:

 • Suikerziekte;
 • Bindweefselziekten;
 • Afweerstoornissen;
 • Staar;
 • Een verhoogde oogdruk (glaucoom);
 • Oogontstekingen;
 • Een lui oog;
 • Netvliesafwijkingen of hoornvliesaandoeningen;
 • Je hebt één oog met een zeer sterke afwijking;
 • Je geeft borstvoeding.
Je kan sommige beroepen niet uitvoeren als je refractieve chirurgie hebt ondergaan, als je denkt dat dit bij jouw beroep het geval zou kunnen zijn overleg dan eerst met je werkgever.
Ook de kosten van een laserbehandeling kunnen een reden zijn om nog eens na te denken. Dit is uiteraard aan jezelf om te beslissen maar een laserbehandeling heeft zelden een medische indicatie waardoor de kosten (gedeeltelijk) vergoed zullen worden.

Lees verder
Jouw oogafwijking moet stabiel zijn. Dat wil zeggen er mogen zich geen veranderingen hebben voorgedaan aan de afwijking van je ogen in het jaar voor een laserbehandeling. Dit is ook de reden dat je beter niet te jong een behandeling kan ondergaan. Als je begin 20 of jonger bent verandert de vorm van het oog nog te veel door groei, waardoor het kan voorkomen dat de juiste correctie niet behouden blijft.
Sommige ziekten (of medicatie hiertegen) beïnvloeden het wondgenezingsproces. In een dergelijk geval is ooglaser chirurgie af te raden omdat dit het voorspoedig herstel van het oog na de laserbehandeling kan tegenwerken. Bespreek daarom altijd je medische conditie met jouw oogarts, ook al begrijp je niet hoe jouw ziekte van invloed zou kunnen zijn op de laserbehandeling.

Daarnaast is de veiligheid en effectiviteit van ooglaserbehandelingen niet vastgesteld bij de volgende aandoeningen:

 • Herpes simplex of herpes zoster in het gebied rond de ogen.
 • Glaucoom (staar) of hoge druk in de oogbol.
 • Oogontstekingen (zoals uveïtis/iritis).
 • Keratoconus (dun en kegelvormig hoornvlies).
 • Beschadigingen aan het oog.

Mogelijke risicofactoren voor een niet succesvolle laserbehandeling zijn:

 • Grote pupillen. Als je te grote pupillen hebt bij weinig licht loop je het risico op afwijkend zicht na de behandeling zoals halo’s en glare’s. Dit kan zo hinderlijk zijn dat je niet meer kunt autorijden onder bepaalde omstandigheden. Dit onderzoek dient te worden uitgevoerd in een donkere omgeving;
 • Een dun hoornvlies (cornea). Bij een laserbehandeling wordt een dus laagje van het hoornvlies ‘afgeslepen’ om de juiste kromming te herstellen. Als je een dun hoornvlies hebt is het niet veilig om hier nog een laagje van te verwijderen, dit kan leiden tot gezichtsverlies;
 • Droge ogen. Als je last hebt van droge ogen kun je hier meer last van krijgen door je ogen te laten laseren;
 • Eerdere ooglaserbehandelingen. Wanneer je eerder een ooglaserbehandeling hebt laten uitvoeren dient de keuze om een nieuwe behandeling te ondergaan zeer zorgvuldig in samenspraak met de oogarts te worden afgewogen.
Lees meer over droge ogen
Als je een sport beoefend waarbij veel fysiek contact is (met name op het hoofd), bespreek dit dan met onze oogarts. Mogelijk dien je je training tijdelijk stop te zetten of is ooglaseren in jouw geval helemaal af te raden.

Lees meer
De laagste tarieven in Nederland
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Gratis vooronderzoek
Levenslange garantie
Nu direct een gratis
vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
De laagste tarieven in Nederland
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Gratis vooronderzoek
Levenslange garantie
Nu direct een gratis vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
De laagste tarieven
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Nu direct een gratis vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top