skip to Main Content

Wavefront

Wavefront is een gepersonaliseerde behandeling. Voor een ooglaserbehandeling voert de oogarts altijd specifieke gegevens in, zodat de laser de correctie van het hoornvlies goed uitvoert. De oogarts kan dit op twee manieren doen: met gemiddelde parameters naar aanleiding van de refractieafwijking of met een gepersonaliseerde Wavefront behandeling.

Wat is Wavefront anders dan een standaard procedure?

Een gepersonaliseerde behandeling is nauwkeuriger dan een standaardprocedure. De behandeling werkt niet met gemiddelden, maar met gedetailleerde metingen van het oog. Hierbij worden in tegenstelling tot een reguliere behandeling ook hoogteverschillen en onregelmatigheden in het hoornvlies gemeten. Vervolgens instrueert de oogarts de laser aan de hand van deze persoonlijke kenmerken.

Deze behandeling is bij uitstek geschikt voor cliënten met hoge afwijkingen of cilinders. De oogarts kan namelijk preciezer werken, waardoor hij 15 tot 20 procent minder weefsel weg hoeft te halen.

Hoe werkt Wavefront?

De methode bestaat uit drie verschillende elementen:

  • We maken een analyse (Zyoptics) van de oppervlakte van het hoornvlies, waardoor de oogarts tot in detail weet hoe uw oog is gevormd.
  • Door de nauwkeurige analyse van het hoornvlies wordt alleen daar behandeld waar nodig is. Hierdoor bespaart de oogarts tot maximaal twintig procent van het hoornvlies.
  • Een Wavefront behandeling levert een scherper zichtvermogen op in de nacht ten opzichte van een reguliere behandeling. Bovendien voorkomt de methode klachten als halo-vorming.

Voordelen Wavefront

De Personalised Treatment is een waardevolle toevoeging die ook afwijkingen van de tweede orde zo goed mogelijk corrigeert.

  • Contrasten en fijne details worden beter zichtbaar
  • Nachtblindheid kan verdwijnen, of voorkomen worden
  • Schitteringen en halo’s worden minder
  • De Personalised Treatment kan worden toegepast bij relatief grote pupillen

Daarnaast heeft de Personalised Treatment ook het voordeel dat er minder weefsel verwijderd hoeft te worden om u goed zicht te geven en dat u dus ook met een dunner hoornvlies nog steeds behandeld kan worden.

Wat kost Wavefront?

Een Wavefront kost bij ons circa € 200. Kijk op onze tarievenpagina voor de actuele prijzen van onze ooglaserbehandelingen.

De uiteindelijke kosten van ooglaseren worden ook beïnvloed door eventuele vergoedingen van uw zorgverzekeraar. Weten of uw zorgverzekeraar aan ooglaser vergoedingen doet? Hier vindt u er meer over.

Back To Top