skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Wavefront (personal treatment)

Wavefront is een gepersonaliseerde behandeling. Voor een ooglaserbehandeling voert de oogarts altijd specifieke gegevens in, zodat de laser de correctie van het hoornvlies goed uitvoert. De oogarts kan dit op twee manieren doen: met gemiddelde parameters naar aanleiding van de refractieafwijking of met een gepersonaliseerde Wavefront behandeling.

Wat is Wavefront anders dan een standaard procedure?

Een gepersonaliseerde behandeling is nauwkeuriger dan een standaardprocedure. Aan de begindagen van lasercorrectie gebruikten we in wezen dezelfde informatie die we gebruikten om je een contactlens recept te geven, als om je met een laser te behandelen. Wavefront-technologie is hier een enorme verbetering van. Hoewel we de afwijking van het oog nog steeds op de standaard manier controleren, gebruiken we nu een Wavefront-analyse apparaat om ons de oogafwijking zeer nauwkeurig te laten lezen. Wat deze machine in feite doet, is een licht in je oog schijnen en meten hoe het licht wordt geretourneerd. Het geeft ons een zeer objectieve reading van het oog.

Wavefront werkt dus niet met gemiddelden, maar met gedetailleerde metingen van het oog. Hierbij worden in tegenstelling tot een reguliere behandeling ook hoogteverschillen en onregelmatigheden in het hoornvlies gemeten. Vervolgens instrueert de oogarts de laser aan de hand van deze persoonlijke kenmerken.

Deze behandeling is bij uitstek geschikt voor cliënten met hoge afwijkingen of cilinders. De oogarts kan namelijk preciezer werken, waardoor hij 15 tot 20 procent minder weefsel weg hoeft te halen.

Hoe nauwkeurig zijn de Wavefront-waarden?

De meeste patiënten die contactlenzen dragen, realiseren zich dat de voorschriften voor contactlenzen in stappen van een kwart dioptrie komen. Een diopter is een optische meting die je oogafwijking kwantificeert. Als je contactlens voorschrift bijvoorbeeld -2.00 dioptrieën is, is de op één na hoogste conventioneel verkrijgbare contactlens -2,25. Als je er echter over nadenkt, is het erg onwaarschijnlijk dat je echt een -2.00 of -2.25 bent. Waarschijnlijker is uw voorschrift -2.165, maar het is niet logisch dat er lenzen op de markt zijn met precies die sterkte. Het GROTE nieuws is echter dat wanneer we bezig zijn met laserzicht correctie, de Wavefront-analysers ons de zeer specifieke meting geven! We zijn niet beperkt in stappen van 0,25 dioptrie. Integendeel, we kunnen je een zeer op maat gemaakt recept geven op basis van deze zeer exacte metingen.

Wat kost Wavefront?

Een Wavefront kost bij ons circa € 200. Kijk op onze tarievenpagina voor de actuele prijzen van onze ooglaserbehandelingen.

De uiteindelijke kosten van ooglaseren worden ook beïnvloed door eventuele vergoedingen van jouw zorgverzekeraar. Weten of jouw zorgverzekeraar aan ooglaser vergoedingen doet? Hier vind je er meer over.

Hoe werkt Wavefront?

De methode bestaat uit drie verschillende elementen:

  • We maken een analyse (Zyoptics) van de oppervlakte van het hoornvlies, waardoor de oogarts tot in detail weet hoe jouw oog is gevormd.
  • Door de nauwkeurige analyse van het hoornvlies wordt alleen daar behandeld waar nodig is. Hierdoor bespaart de oogarts tot maximaal twintig procent van het hoornvlies.
  • Een Wavefront behandeling levert een scherper zichtvermogen op in de nacht ten opzichte van een reguliere behandeling. Bovendien voorkomt de methode klachten als halo-vorming.

Wat is het voordeel van Wavefront

De Personalised Treatment is een waardevolle toevoeging die ook afwijkingen van de tweede orde zo goed mogelijk corrigeert.

  • Contrasten en fijne details worden beter zichtbaar
  • Nachtblindheid kan verdwijnen, of voorkomen worden
  • Schitteringen en halo’s worden minder
  • De Personalised Treatment kan worden toegepast bij relatief grote pupillen

Daarnaast heeft de Personalised Treatment ook het voordeel dat er minder weefsel verwijderd hoeft te worden om jou goed zicht te geven en dat je dus ook met een dunner hoornvlies nog steeds behandeld kan worden.

Conclusie

Bij het Nationaal Oogcentrum vinden we het heel gewoon om onze patiënten te horen zeggen dat ze na een CLEAR, Lasek, TransPRK of Intralase behandeling beter zien dan ze deden met een bril of contactlenzen.

Een Wavefront behandeling heeft dus een enorm voordeel ten opzichte van een standaard laserbehandeling doordat het het gehele oog – en dus het gehele gezichtsvermogen – analyseert in plaats van alleen het oppervlak van het hoornvlies. Als het gaat om zicht en iemands visuele focus, zijn imperfecties net zo uniek als een vingerafdruk. Wavefront kan elke fout in het zicht opvangen, terwijl andere methoden alleen fouten in een bepaald gebied, zoals het hoornvlies, op kunnen vangen.

De laagste tarieven in Nederland
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Gratis vooronderzoek
Levenslange garantie
Nu direct een gratis
vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
De laagste tarieven in Nederland
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Gratis vooronderzoek
Levenslange garantie
Nu direct een gratis vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
De laagste tarieven
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Nu direct een gratis vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top