skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Ooglaserbehandelingen

Ogen laseren kent verschillende behandelmethoden. Elk met hun eigen voorwaarden en criteria, voor- en nadelen, en ook kosten. Sommige methoden hebben een groter bereik in zichtafwijking, anderen zijn weer beter voor mensen met kwetsbare ogen. Welke methode voor jou het meest geschikt is, bepalen we na een uitgebreide intake en eyescan.

een lasek behandeling wordt ingezet bij een dun hoornvlies

Lasek

Lasek staat voor Laser Assisted Epithelial Keratomileusis. Deze behandeling is speciaal geschikt voor mensen die niet in aanmerking komen voor de Femtolasik methode of een verhoogd risico lopen op oogletsel. Lasek zelf is een variant op de PRK methode, één van de eerste lasermethoden die werd toegepast.

Meer over Lasek
TransPRK ooglaser behandeling

TransPRK (No Touch)

Trans PRK is een variant op de PRK Lasek behandeling. Bij beide behandelingen wordt het bovenste laagje van het hoornvlies verwijderd. Het grote verschil is dat bij de TransPRK er geen instrument bij aan te pas komt. Vandaar dat de TransPRK behandeling de meest comfortabele methode is.

Meer over TransPRK
een ooglaser behandeling met de intralasik behandeling

IntraLASE / Femtosecond

IntraLASIK wordt ook wel Intralase, Femtosecond LASIK of LASIK genoemd. Een pijnloze, zeer veilige en snelle behandeling. Met miljoenen geslaagde behandelingen wereldwijd heeft de IntraLASIK ooglasermethode zich ronduit bewezen, zo ook al jarenlang in onze kliniek.

Meer over IntraLASE
blank

CLEAR

Met CLEAR wordt de volledige correctie uitgevoerd als een enkele stap zonder het creëren van een flap: op één laser, met één behandelplan en één laserproces. Deze procedure lijkt erg op de SMILE procedure (Small Lenticule Extraction) die wordt uitgevoerd met een laag-energetische laser. CLEAR heeft echter een aantal voordelen t.o.v. SMILE.

Meer over CLEAR
Een lensverangende operatie

Lensimplantaten

Je natuurlijke ooglens wordt vervangen door een kunstlens, een soort permanente contactlens. Deze kunstlens corrigeert alle soorten afwijkingen, zelfs een leesbrilcorrectie. Een zeer snelle, veilige methode die al miljoenen keren wereldwijd en ook door onze oogartsen succesvol is uitgevoerd.

Meer over lensimplantaten

Personalised Treatment

Een gepersonaliseerde behandeling is nauwkeuriger dan een standaardprocedure. Deze behandeling is bij uitstek geschikt voor cliënten met hoge afwijkingen of cilinders. De oogarts kan namelijk preciezer werken, waardoor hij 15 tot 20 procent minder weefsel weg hoeft te halen.

Meer over deze Personalised Treatment

Monovisie

Ook wel leesbrilcorrectie genoemd. Na een monovisie behandeling kan je met één oog goed veraf kijken en met het andere oog goed van dichtbij. Je ogen werken dus samen: het ene oog spant zich meer in dan de andere, afhankelijk van of je van dichtbij of in de verte wilt kijken.

Meer over monovisie

Veelgestelde vragen over ooglaseren

Wat zijn de voor- en nadelen van ooglaseren?

Elke ooglaser behandelmethode heeft zijn eigen criteria en werkwijze. Deze benoemen we op de pagina’s van de betreffende behandeling (zie hierboven) De belangrijkste overeenkomst is dat je zicht voortaan weer goed is. Dit resultaat wordt in een ooglaser kliniek vrijwel altijd na één behandeling bereikt.

Sommige behandelingen kennen een langere herstelperiode dan andere. Gedurende de herstelperiode kan je enkele klachten ervaren, maar in de meeste gevallen valt dat erg mee. Soms duurt het maar een paar dagen voordat jouw zicht daadwerkelijk op het gewenste niveau is. En bij geen enkele behandeling duurt het herstel langer dan enkele weken.

Wat kost het ogen laseren?

Ook de kosten verschillen per behandelmethode en per ooglaserkliniek. De vraag “wat kost ooglaseren” heeft dan ook niet één duidelijk antwoord. De kosten van ooglaseren verschillen van ongeveer 1000 tot iets meer dan 2000 euro per oog. Hoe dan ook hanteren wij de laagste tarieven in Nederland. Je kan hier kosten ooglaseren vergelijken met die van andere klinieken.

Sommige zorgverzekeraars betalen voor ooglaseren een vergoeding. Dat betekent meestal dat je een deel van de kosten vergoed krijgt door je zorgverzekeraar. Hier vind je meer informatie over de vergoeding van ooglaseren door je zorgverzekeraar.

Wat zijn de risico’s van ooglaseren?

Elke ooglaserbehandeling is een medische ingreep die door een gespecialiseerde chirurg wordt uitgevoerd. Ooglaserbehandelingen zijn dan ook erkende ingrepen met een klein risico. Dat betekent dat er dus wel risico’s aan ooglaseren verbonden zijn. Voor de meeste behandelingen zijn de risico’s vergelijkbaar. Meestal gaat het om kleine ongemakken die in het ergste geval een tweede behandeling vereisen. De kans op ernstige complicaties is verwaarloosbaar klein.

Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top