skip to Main Content

Nazorg ooglaseren

Wij vinden de nazorg minstens zo belangrijk als het vooronderzoek en de behandeling. Daarom hanteren wij standaard maar liefst 7 nacontroles. Onze nazorg begint meteen zodra uw ooglaser behandeling is afgerond. Dan vindt namelijk de eerste controle plaats. En in het jaar na uw behandeling volgen nog eens zes controles.

Zo zorgen we niet alleen voor een goed resultaat meteen na een behandeling. Maar bent u ook verzekerd van een goede nazorg. Daarnaast kunt u ons altijd bellen als u nog vragen heeft. Of een afspraak maken voor een extra consult of controle als u daar behoefte aan heeft. Goede zorg stopt bij ons niet na de behandeling. Net zoals onze levenslange garantie op scherp zicht.

Herstel na een behandeling

Het precieze herstel na een ooglaserbehandeling verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben langer nodig voor een goed herstel dan anderen. Waarbij geldt dat jongeren vaak sneller herstellen dan ouderen. Het herstel verschilt ook per behandeling. Bij een IntraLasik Femtosecond-ooglaserbehandeling hebben veel mensen na een paar uur al geen last meer. Van een Lasek-behandeling moeten mensen soms een of een paar dagen herstellen.

7 nacontroles

Hierboven leest u dat er minimaal 7 nacontroles plaatsvinden na een ooglaserbehandeling in onze oogkliniek. De eerste direct na de behandeling. De overige nazorg na een behandeling vindt ongeveer volgens het volgende schema plaats:

  • 1 dag na de behandeling
  • 2 weken later
  • Na 1 maand
  • 3 maanden later
  • Na een half jaar
  • 1 jaar na uw ooglaserbehandeling

Heeft u tussentijds klachten, vragen of denkt u dat een extra controle nodig is? Neem dan gerust contact op met ons. Wij plannen graag een extra controle in.

Medicatie

Na een ooglaserbehandeling ontvangt u medicatie. Meestal in de vorm van oogdruppels. Het is van groot belang dat u deze, zoals voorgeschreven door de oogarts, gebruikt. Uitleg over het gebruik van medicatie na ogen laseren krijgt u persoonlijk van een oogarts en ook schriftelijk, bij de medicijnen. Voorafgaand aan uw behandeling bestellen wij de medicatie bij de apotheek. Deze hoeft u dan alleen nog op te halen.

Wat niet te doen na ogen laseren?

Bepaalde activiteiten kunt u, kort na een ooglaserbehandeling, beter niet doen. Het gaat dan in ieder geval om zwemmen of een saunabezoek. Ook sporten wordt, gedurende een week na ogen laseren, afgeraden.

Meer weten over nazorg na ooglaserbehandelingen?

We kunnen ons voorstellen dat u nog veel vragen heeft. Wellicht vindt u antwoorden bij veel gestelde vragen. Voor zover u daar niet het antwoord vindt dat u zoekt, mag u altijd contact opnemen met onze oogkliniek. Bel ons, mail ons, of vul ons contactformulier in.

Back To Top