skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Nazorg ooglaseren

Wij vinden de nazorg minstens zo belangrijk als het vooronderzoek en de behandeling. Daarom hanteren wij standaard maar liefst 7 nacontroles. Onze nazorg begint meteen zodra jouw ooglaser behandeling is afgerond. Dan vindt namelijk de eerste controle plaats. En in het jaar na de behandeling volgen nog eens zes controles.

Zo zorgen we niet alleen voor een goed resultaat meteen na een behandeling. Maar ben je ook verzekerd van een goede nazorg. Daarnaast kan je ons altijd bellen als je nog vragen hebt. Of een afspraak maken voor een extra consult of controle als je daar behoefte aan hebt. Goede zorg stopt bij ons niet na de behandeling. Net zoals onze levenslange garantie op scherp zicht.

Herstel na een behandeling

Het precieze herstel na een ooglaserbehandeling verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben langer nodig voor een goed herstel dan anderen. Waarbij geldt dat jongeren vaak sneller herstellen dan ouderen. Het herstel verschilt ook per behandeling. Bij een IntraLasik Femtosecond-ooglaserbehandeling hebben veel mensen na een paar uur al geen last meer. Van een Lasek-behandeling moeten mensen soms een of een paar dagen herstellen.

Nacontroles

Hierboven lees je dat er diverse nacontroles plaatsvinden na een ooglaserbehandeling bij het Nationaal Oogcentrum. De eerste direct na de behandeling. De overige nazorg na een behandeling vindt ongeveer volgens het volgende schema plaats:

TransPRK / Lasek:

  • 1 week na de behandeling
  • Na 1 maand
  • 3-6 maanden later
  • 1 jaar na uw ooglaserbehandeling

Intralasik / CLEAR Vision:

  • 1 dag na de behandeling
  • 1 week na de behandeling
  • Na 1 maand
  • 3-6 maanden later
  • 1 jaar na uw ooglaserbehandeling

Heb je tussentijds klachten, vragen of denk je dat een extra controle nodig is? Neem dan gerust contact op met ons. Wij plannen graag een extra controle in.

Medicatie

Na een ooglaserbehandeling ontvang je medicatie. Meestal in de vorm van oogdruppels. Het is van groot belang dat je deze, zoals voorgeschreven door de oogarts, gebruikt. Uitleg over het gebruik van medicatie na ogen laseren krijg je persoonlijk van een oogarts en ook schriftelijk, bij de medicijnen. Voorafgaand aan jouw behandeling bestellen wij de medicatie bij de apotheek. Deze krijg je van ons (inclusief bijbehorende druppelinstructie) mee na de behandeling.

Wat niet te doen na ogen laseren?

Bepaalde activiteiten kun je, kort na een ooglaserbehandeling, beter niet doen.

Activiteiten en sporten

De dagen na de behandeling mogen normale bezigheden weer worden opgepakt. Vermijd zware inspanningen gedurende de eerste week. Als je weer gaat sporten, let op met zweetdruppels. Doe voorzichtig met contact- en balsporten.

Vermijd water in de ogen

Zorg dat tot twee weken na de behandeling geen water in je ogen komt. Dat betekent niet zwemmen en ook geen sauna. Onder de douche je ogen sluiten en wacht drie dagen voordat je je haren wast. Uiteraard laat je geen shampoo en zeep in je ogen komen.

Blijf van je ogen af

Het gebeurt vanzelf en vaak onbewust, wees daarom waakzaam dat je je ogen in de eerste maand zo min mogelijk aanraakt. En wrijf de eerste vier weken zeker niet in de ogen.

Make-up

Na vier weken mag je weer oogmake-up dragen. Beter geen waterproof make-up maar make-up die makkelijk te verwijderen is. Blijf daarna voorzichtig bij het verwijderen van hardnekkige oog- make-up. Gebruik reiniger op waterbasis en niet op oliebasis.

Blijf weg uit stoffige ruimtes

Zorg dat de eerste twee weken geen stof in de ogen komt. Moet je echt in een stoffige ruimte zijn, draag dan een beschermbril.

Denk na bij reizen naar het buitenland

We adviseren om de eerste weken niet naar landen te reizen waar ze een minder zorgniveau bieden dan in Nederland. Bij reizen per vliegtuig wordt het oog droger. Dat kun je verhelpen door het oog tijdens en na de reis extra te bevochtigen met kunsttranen.

 

Meer weten over nazorg na ooglaserbehandelingen?

We kunnen ons voorstellen dat je nog veel vragen hebt. Wellicht vind je antwoorden bij veel gestelde vragen. Voor zover je daar niet het antwoord vindt dat je zoekt, mag je altijd contact opnemen met onze oogkliniek. Bel ons, mail ons, of vul ons contactformulier in.

Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top