skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Vergoeding zorgverzekeraars

Behandelingen worden in principe niet vergoed vanuit de zorgverzekering. Wie voor een vergoeding in aanmerking wil komen, heeft vrijwel altijd een aanvullende zorgverzekering nodig. Deze dekt dan een deel van kosten. De basisverzekering van elke zorgverzekeraar vergoedt 100 procent bij een aangetoonde medische noodzaak. Het komt echter zelden voor dat er een medische indicatie wordt afgegeven.

Belangrijke informatie: Eventuele vergoedingen door de zorgverzekeraar zijn de verantwoording van de zorgverzekeraar en NIET van het Nationaal Oogcentrum. Het Nationaal Oogcentrum geeft je een factuur die je zelf bij de zorgverzekeraar moet indienen. Bij vragen hierover moet je bij jouw eigen zorgverzekeraar zijn. Doe dit alstublieft voordat je bij ons de behandeling inplant. Dit voorkomt teleurstelling. Overigens zijn onze de tarieven al de laagste in Nederland, ook zonder dat je eventueel een kleine vergoeding van je verzekeraar krijgt.

Vergoeding VGZ

Zorgverzekeraar VGZ geeft uitsluitend een vergoeding als je een medische indicatie hebt. Jouw oogarts kan je vertellen of dit voor jou geldt. VGZ heeft in 2020 één aanvullend pakket. Het gaat om de aanvullende zorgverzekering Aanvullend Best. Dit pakket vergoedt eenmalig €500,00 wanneer je een behandeling laat uitvoeren. Daarnaast heeft VGZ prijsafspraken gemaakt met een beperkt aantal ooglaserklinieken. De combinatie van een zorgverzekering van VGZ die een behandeling in een van deze oogklinieken vergoedt, maakt jouw behandeling relatief voordelig.
➜ Kijk op de website van VGZ.

Vergoeding Menzis

Ook Menzis vergoedt uitsluitend bij aangetoonde medische noodzaak. Wat houdt dit in? Wanneer een arts vaststelt dat je andere hulpmiddelen zoals een bril of lenzen niet veilig kunt gebruiken, is er medische noodzaak. In dergelijke gevallen vergoedt Menzis voor 100 procent, wanneer de behandeling wordt uitgevoerd door een kliniek met een contract bij Menzis. Heeft de kliniek niet zo’n contract? Dan vergoedt Menzis slechts een deel van de kosten (circa 70%).
➜ Kijk op de website van Menzis.

Vergoeding IZA

Een ooglaservergoeding bij zorgverzekeraar IZA wordt in 2020 in principe niet verstrekt. Enkel bij een medische indicatie wordt een laserbehandeling vergoed vanuit de basisverzekering. IZA heeft aanvullende zorgverzekeringen genaamd IZA Extra Zorg 1 t/m 4. Vanaf IZA Extra Zorg 2 wordt een kleine vergoeding uitbetaald. Het gaat om €100,00 in IZA Extra Zorg 2 en loopt op tot €225,00 in het pakket IZA Extra Zorg 4. Deze bedragen gelden voor álle zichthulpmiddelen. Dat betekent als ook al kosten voor lenzen of een bril vergoed zijn, de vergoeding vanuit deze zorgverzekering minder wordt.
➜ Kijk op de website van IZA.

Vergoeding DSW

Een behandeling kan vanuit de basisverzekering vergoed worden indien onder andere het verschil tussen beide ogen meer dan vier dioptrieën bedraagt of wanneer de sterkte meer dan tien dioptrieën bedraagt en contactlenzen niet worden verdragen. Net als bij andere verzekeraars wordt door DSW alleen vergoed wanneer er sprake is van aangetoonde medische noodzaak. In dat geval worden de kosten volledig vergoed vanuit de basisverzekering en betaal je uitsluitend het eigen risico.
➜ Kijk op de website van DSW.

Vergoeding FBTO

FBTO vergoedt via geen enkel aanvullend pakket. Ook voor zorgverzekeraar FBTO geldt dat uitsluitend vanuit medische noodzaak vergoed wordt. Ook pakketten die wel andere zichthulpmiddelen als brillen en lenzen vergoeden, vergoeden niet de kosten van een ooglaserbehandeling.

Vergoeding ONVZ

Buiten de verplichte vergoeding wegens medische noodzaak, vergoedt ONVZ via enkele aanvullende zorgpakketten. Het gaat in 2020 om de aanvullende zorg van Optifit, Topfit en Superfit. Deze aanvullende zorgverzekeringen van ONVZ vergoeden respectievelijk €175,00, €350,00 en €500,00. Belangrijk om te weten is dat deze vergoeding voor twee aansluitende kalenderjaren geldt.

➜ Kijk op de website van ONZW.

Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top