Download de complete ooglaser informatie gids

Veelvoorkomende oogafwijkingen

Miljoenen Nederlanders hebben een oogafwijking. Dat wil zeggen dat zij – zonder hulpmiddelen – niet goed zien. Op deze pagina vindt u meer informatie over veelvoorkomende oogafwijkingen. Maar ook wat u er aan kunt doen en welke behandelingen er bijvoorbeeld zijn. Onze oogkliniek is gespecialiseerd in de behandeling van diverse oogaandoeningen zoals bijziendheid, verziendheid, cilinderafwijkingen, lens implantaten en staar. Grote kans dus, dat we u van uw probleem af kunnen helpen.

Bijziendheid (myopie)

De meest voorkomende oogafwijking is bijziendheid. Aangeduid met de technische term (myopie). Kenmerkend aan bijziendheid is dat u veraf niet scherp ziet. Bijziendheid is voor veel mensen de reden om een bril te dragen (minsterkte). Hier leest u meer over bijziendheid.

Verziendheid (hypermetropie)

Het tegenovergestelde van bijziendheid is verziendheid. Mensen die hier last van hebben, zien dichtbij onscherp. Dat geeft bijvoorbeeld moeite met lezen. Veel mensen met verziendheid hebben daarom een leesbril of multifocale bril (plussterkte). Hier leest u meer over verziendheid.

Cilinderafwijking

Bij een cilindrische afwijking van het oog is het oog niet perfect bolvormig. Dit betekent dat – los van een eventuele plus of min-afwijking – er aanvullende correctie nodig is. Lees hier meer over cilindrische afwijkingen.

Staar (cataract)

Mensen met staar – of cataract – hebben last van een troebele ooglens. Dit komt door het samenklonteren van eiwitten die van nature in de ooglens voorkomen. Meestal is staar een natuurlijk gevolg van ouderdom. Lees hier meer over staar.

Leesbril (presbyopie)

Het nodig hebben van een leesbril is een vorm van verziendheid. Deze wordt veroorzaakt doordat ogen, op hogere leeftijd, slechter accommoderen of scherpstellen. Hierdoor wordt lezen moeilijker. Lees hier meer over presbyopie.

Gerelateerde artikelen

Bij Clinic Select hanteren wij de nieuwste technieken in oog laseren.

De laatste technieken

Wij werken aan de hand van de laatste technieken met de nieuwste, en meest geavanceerde, apparatuur…

Lees meer
In de kliniek van Clinic Select hebben onze artsen 20 jaar ervaring in oog laseren.

Meer dan 20 jaar ervaring

Onze artsen hebben meer dan 20 jaar ervaring en duizenden ooglaserbehandelingen uitgevoerd...

Lees meer
Wij zorgen voor een goede nazorg na uw ooglaserbehandeling.

Behandeling en nazorg

Wij begrijpen als geen ander dat u met een vertrouwd gevoel behandeld wilt worden.

Lees meer

Download de GRATIS Ooglaser informatiegids

Alle informatie over oog laseren, soorten behandelingen vergoedingen, etc.