skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Trans PRK behandeling

vanaf

1098,-
998,-

per oog

Trans PRK behandeling

vanaf

1098,-
998,-

per oog

Afspraak maken

Trans PRK ‘No Touch’ behandeling

TransPRK (Transepitheliale Photorefractieve Keratectomie) is een geavanceerde éénstaps incisie-vrije ooglaserbehandeling. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van koel ultraviolet licht en hoge energiepulsen. Het is de enige ooglaserbehandeling waarbij het oog geen contact maakt met een chirurgisch instrument. Daarom wordt het ook wel ‘No Touch’ PRK genoemd. De behandeling is in het bijzonder geschikt voor mensen met een dun hoornvlies en kan zowel plus als min afwijkingen corrigeren. Met een eyescan wordt vastgesteld of jij daadwerkelijk voor deze behandeling in aanmerking komt.

De Trans PRK laserbehandeling

Een TransPRK behandeling duurt in totaal ongeveer 15-20 minuutjes. Bij elkaar ben je op de behandeldag zo’n 1,5 uur bij ons in de kliniek. Voordat je de operatiekamer binnengaat, krijg je verdovende oogdruppels en een mild kalmerend middel (hier komen geen naalden of injecties bij kijken). Eenmaal in de operatiekamer zal de oogarts met behulp van een laser eerst de beschermende laag van het hoornvlies verwijderen (die elke week op natuurlijke wijze regenereert). Vervolgens past hij de computergestuurde excimeerlaser toe die het hoornvliesoppervlak verandert. Daarna wordt een bandagelens aangebracht die na 3 tot 4 dagen kan worden verwijderd.

Ben ik geschikt? Doe de online test!

Laseren zonder aanraking

Onze SCHWIND AMARIS maakt behandelen mogelijk zonder het oog aan te raken. De gehele behandeling wordt uitgevoerd aan het oppervlakte van het oog, zonder dat het oog daadwerkelijk wordt aangeraakt. Deze TransPRK (Transepithelial Photorefractive Keratectomy) methode is een geavanceerde vorm van andere bekende methodes, zoals PRK, Epi-LASIK en LASEK. Bij deze “nieuwe” methode verwijdert de laser het epitheel, dat na behandeling weer aangroeit.

Werkwijze – in 30 seconden klaar

TransPRK gaat zonder snijden en de gehele behandeling bestaat feitelijk uit slechts één handeling. Stel je het volgende voor: je ligt op de behandelstoel en kijkt 30 seconden lang naar een punt. Want de gehele behandeling duurt slechts 30 seconden. Na deze 30 seconden kan je vrijwel direct naar huis. Dat je naar een punt kijkt, wil niet zeggen dat je je oog niet mag bewegen. Onze geavanceerde apparatuur corrigeert automatisch voor bewegingen van het oog. Je hoeft dus niet bang te zijn dat bewegen het resultaat vermindert.

Voordelen van de Trans PRK methode

  • In 1 handeling klaar
    Bij deze behandeling worden jouw ogen niet aangeraakt en is er maar een handeling nodig. Binnen 20 seconden zijn je ogen gelaserd en kan je direct na de eerste controle naar huis.
  • Geschikt voor vele afwijkingen en dun hoornvlies
    Deze behandeling is in het bijzonder geschikt voor mensen met een dun hoornvlies en kan zowel plus als min afwijkingen corrigeren. Met een eyescan en uitgebreid technisch en medisch vooronderzoek stellen we vast of jouw ogen geschikt zijn voor de behandelmethode.
  • Pijnloze behandeling
    Tijdens de zeer korte behandeling ben je bij kennis en heb je geen pijn. Na de behandeling kan je, gedurende enkele dagen, last hebben van geprikkelde of tranende ogen. Het oog kan dan pijnlijk aanvoelen. Soms bemoeilijkt dit het openen van de ogen. Mocht jij deze bijwerkingen ervaren, is het beter om thuis te blijven. Deze bijwerkingen zijn normaal en verdwijnen vanzelf na enkele dagen.
  • Korte hersteltijd

Veelgestelde vragen over Trans PRK

Wat kost Trans PRK?

Kijk op de tarievenpagina voor de actuele prijzen van een TransPRK ooglaserbehandeling bij het Nationaal Oogcentrum.

Een ooglaserbehandeling wordt door enkele zorgverzekeraars deels vergoed bij medische indicatie. Meer weten over het declareren van de kosten van ooglaseren bij jouw zorgverzekeraar? Hier lees je er meer over.

Zijn mijn ogen geschikt voor Trans PRK?

TransPRK is vaak een goede oplossing voor mensen met bepaalde hoornvliesproblemen, zoals dun hoornvlies. Het biedt visuele resultaten die sterk lijken op LASEK en SMILE. Jouw oogarts van het Nationaal oogcentrum zal bepalen welke ooglaserbehandeling geschikt is voor jouw individuele behoeften op basis van je oogonderzoek.

Wat is Trans PRK?

TransPRK (Transepithelial Photorefractive Keratectomy) is een geavanceerde eenstaps laseroppervlaktebehandeling die voorkomt dat het oog in contact komt met een chirurgisch instrument. TransPRK verschilt ook van LASEK doordat er geen hoornvlies flap nodig is.

Welke aandoeningen behandelt Trans PRK?

Net als bij LASEK is TransPRK een procedure om mensen met bijziendheid, verziendheid en astigmatisme te helpen. Maar elke patiënt is anders en jouw oogarts van het Nationaal Oogcentrum zal de beste procedure voor jouw behoeften selecteren.

Is Trans PRK veilig?

Een Trans PRK behandeling is een van de veiligste ooglaserbehandelingen die er zijn. Typische risico’s van ooglaseren zijn bij deze behandeling klein of zelfs helemaal afwezig. Toch kunnen er ook bij deze behandeling complicaties optreden. Het gaat dan vrijwel altijd om kleine ongemakken, direct na de behandeling. In sommige gevallen is een tweede behandeling nodig om de gewenste correctie te bereiken.

De laagste tarieven in Nederland
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Gratis vooronderzoek
Levenslange garantie
Nu direct een gratis
vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
De laagste tarieven in Nederland
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Gratis vooronderzoek
Levenslange garantie
Nu direct een gratis vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
De laagste tarieven
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Nu direct een gratis vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top