skip to Main Content
Trans PRK behandeling

Vanaf €848,- per oog

Trans PRK behandeling
Vanaf €848,- per oog

Afspraak maken

Trans PRK ‘No Touch’ behandeling

TransPRK (Transepitheliale Photorefractieve Keratectomie) is een geavanceerde éénstaps incisie-vrije ooglaserbehandeling. Bij deze methode van ogen laseren wordt gebruik gemaakt van koel ultraviolet licht en hoge energiepulsen. Het is de enige ooglaserbehandeling waarbij het oog geen contact maakt met een chirurgisch instrument. Daarom wordt het ook wel ‘No Touch’ PRK genoemd. De behandeling is in het bijzonder geschikt voor mensen met een dun hoornvlies en kan zowel plus als min afwijkingen corrigeren. Met een eyescan wordt vastgesteld of u daadwerkelijk voor deze behandeling in aanmerking komt.

De Trans PRK laserbehandeling

Reken erop dat een TransPRK behandeling alles bij elkaar zo’n 2 tot 3 uur duurt. Voordat u de operatiekamer binnengaat, krijgt u verdovende oogdruppels en een mild kalmerend middel (hier komen geen naalden of injecties bij kijken). Eenmaal in de operatiekamer zal de oogarts met behulp van een laser eerst de beschermende laag van uw hoornvlies verwijderen (die elke week op natuurlijke wijze regenereert). Vervolgens past hij de computergestuurde excimeerlaser toe die het hoornvliesoppervlak verandert. Daarna wordt een bandagelens aangebracht die na 3 tot 4 dagen kan worden verwijderd.

Voordelen van de Trans PRK methode

  • In 1 behandeling klaar
    Bij deze behandeling worden uw ogen niet aangeraakt en is er maar een handeling nodig. Binnen 20 seconden zijn uw ogen gelaserd en kunt u direct na de eerste controle naar huis.
  • Geschikt voor vele afwijkingen en dun hoornvlies
    Deze behandeling is in het bijzonder geschikt voor mensen met een dun hoornvlies en kan zowel plus als min afwijkingen corrigeren. Met een eyescan en uitgebreid technisch en medisch vooronderzoek stellen we vast of uw ogen geschikt zijn voor de behandelmethode.
  • Pijnloze behandeling
    Uw ogen worden voor de behandeling verdoofd en u bent volledig bij bewustzijn. Behalve wat kleine ongemakken zoals wat branderige of tranende ogen direct na de behandeling, verloopt deze behandeling geheel pijnloos en is zeer veilig.

Betalen in TERMIJNEN

Kunt u de Trans PRK behandeling niet direct in één keer betalen? Dat hoeft geen probleem te zijn.

Veelgestelde vragen over Trans PRK

Wat kost Trans PRK?

Kijk op de tarievenpagina voor de actuele prijzen van een TransPRK ooglaserbehandeling bij Clinic Select.

Een ooglaserbehandeling wordt door enkele zorgverzekeraars deels vergoed bij medische indicatie. Meer weten over het declareren van de kosten van ooglaseren bij uw zorgverzekeraar? Hier leest u er meer over.

Zijn mijn ogen geschikt voor Trans PRK?

TransPRK is vaak een goede oplossing voor mensen met bepaalde hoornvliesproblemen, zoals dun hoornvlies. Het biedt visuele resultaten die sterk lijken op LASEK en SMILE. Uw Clinic Select oogarts zal bepalen welke ooglaserbehandeling geschikt is voor uw individuele behoeften op basis van uw oogonderzoek.

Wat is Trans PRK?

TransPRK (Transepithelial Photorefractive Keratectomy) is een geavanceerde eenstaps laseroppervlaktebehandeling die voorkomt dat het oog in contact komt met een chirurgisch instrument. TransPRK verschilt ook van LASEK doordat er geen hoornvlies flap nodig is.

Welke aandoeningen behandelt Trans PRK?

Net als bij LASEK is TransPRK een procedure om mensen met bijziendheid, verziendheid en astigmatisme te helpen. Maar elke patiënt is anders en uw Clinic Select oogarts zal de beste procedure voor uw behoeften selecteren.

Is Trans PRK veilig?

Een Trans PRK behandeling is een van de veiligste ooglaserbehandelingen die er zijn. Typische risico’s van ooglaseren zijn bij deze behandeling klein of zelfs helemaal afwezig. Toch kunnen er ook bij deze behandeling complicaties optreden. Het gaat dan vrijwel altijd om kleine ongemakken, direct na de behandeling. In sommige gevallen is een tweede behandeling nodig om de gewenste correctie te bereiken.

Back To Top