skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
Oogarts

Dr. Javier Martínez

Dr Javier Martinez is een van de meest ervaren en gerespecteerde oogartsen in Nederland. Van origine Spaans maar inmiddels werkt en woont Javier al meer dan 30 jaar in Nederland, met zijn gezin. In zijn vrije tijd mag Javier graag windsurfen en klimmen.

Opleiding

Hij heeft zijn opleiding tot oogarts genoten in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. Daar was de focus cataractchirurgie, lensimplantaten dus. Meteen daarna heeft hij de opleiding refractiechirurgie (ooglaser behandelingen) afgerond.

Sinds zijn opleiding heeft Dr Martinez bij verschillende gerenommeerde oogklinieken gewerkt, zie het overzicht verder op deze pagina.

Meer dan alleen een hele goede oogarts

Dr Martinez is voortdurend bezig met nieuwe ontwikkelingen en onderzoek op gebied van oogzorg. Mede daardoor is hij ook een veelgevraagd spreker op onder andere de volgende toonaangevende (internationale) congressen en bijeenkomsten voor oogheelkunde;

 • European Society Of Cataract & Refractive Surgeons (ESCRS)
 • American Society of Cataract and Refractive Surgery (ASCRS)
 • Nederland Oogheelkundig Genootschap (NOG)
 • Nederlands Gezelschap voor Refractie Chirurgie (NGRC)

Behandelingen door Dr. Martínez de Aragón

 • Ooglaserbehandelingen
 • Voorzet lensimplantaties
 • Vervangende lensimplantaties

Wat/ wie was je drijfveer om dit vak te kiezen?

Jose Ramon Villada is een grote inspiratie geweest. Je komt niet vaak iemand tegen die zoveel kennis en ervaring heeft en toch beide voeten op de grond heeft weten te houden. Hij was en is mijn voorbeeld om patiënten de allerbeste zorg te bieden.

Nog een belangrijk moment was een interne opleiding tijdens de opleiding oogheelkunde in het AMC: “Het zal je moeder maar wezen”. Daar heb ik veel waardevolle informatie en gedragscode meegekregen. Persoonlijk denk ik dat het belangrijk is om ook zo naar je patiënt te kijken, alsof het je eigen moeder is.

Achtergrond Dr. Javier Martínez de Aragón

1999 – 2005: Geneeskunde Universiteit Leiden
2006: Research fellowship, Mayo Clinic, Rochester
2006: Microchirurgie training, Mayo Clinic, Rochester
2007 – 2012: Opleiding tot oogarts met specialisatie cataractchirurgie, AMC Amsterdam
2012: Refractiechirurgie fellowship, Clinica Baviera
2012 – 2014: Cataract en refractiechirurg, Care Vision Amsterdam
2014 – 2016: Refractiechirurg, Care Vision Amsterdam
2016: Vitreoretinale fellowship, Oogziekenhuis Rotterdam
2012 – 2020: Oogarts, Stichting Oogheelkunde Rijswijk
2016 – 2020: Refractiechirurg, Vision Ooglaseren
2018 – 2020: Medisch directeur, Vision Ooglaseren
2020 – 2023: Refractiechirurg, FYEO
2023 – heden; Refractiechirurg, Nationaal Oogcentrum
2020 – heden: Oogarts, Oogartsenpraktijk Delfland

Certificeringen Dr Javier Martinez
Dr Javier Martinez is lid van de volgende genootschappen voor oogheelkunde:

 • Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG)
  • BIG-geregistreerd onder nummer: 89064597501
 • Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG)
 • European Society of Cataract and Refractive Surgery (ESCRS)
 • Nederlands Gezelschap voor Refractie Chirurgie (NGRC) Erkend refractiechirurg
 • AGB code: 03031144
Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top