skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Intralasik behandeling

vanaf

1148,-
1048,-

per oog

Intralasik behandeling

vanaf

1148,-
1048,-

per oog

Afspraak maken

Intralasik ooglaser behandeling

Intralasik wordt ook wel Intralase, Femtosecond of Femtolasik genoemd. Vraag je je af of deze laserbehandeling geschikt is voor jou? Hier lees je er alles over. De Intralasik methode is een 100% mes vrije ooglaserbehandeling. Zowel het maken van een flapje in het hoornvlies als het verwijderen van het benodigde hoornvliesweefsel gebeurt door een computergestuurde laser. Hierdoor gaat de behandeling niet alleen heel snel, maar ook heel nauwkeurig. Je weet vooraf reeds welk resultaat je per oog kunt verwachten.

Over de Intralasik laserbehandeling

Intralasik is een doorontwikkeling van de Lasik laserbehandeling. Tijdens de Intralasik Femtosecond behandeling maakt de chirurg een flapje in het midden van het bovenste laagje hoornvlies. Dit flapje wordt omgeslagen, maar blijft aan één zijde vastzitten aan het hoornvlies. Op de plaats waar het flapje eerst zat, corrigeert een laser het zicht. Bij Intralasik Femtosecond haalt deze laser een minuscule hoeveelheid weefsel weg onder het flapje. Hierdoor zie je na de behandeling weer scherp.

Deze Intralasik behandeling is geschikt voor een brede doelgroep. In principe kom je in aanmerking met scherptes tussen -10 en +4 en/of een cilinder van maximaal 6.

Ben ik geschikt? Doe de online test!

Voordelen van de Intralasik methode

Het ooglaseren met de IntraLasik Femtosecond methode wordt door veel oogartsen aangeraden vanwege de vele voordelen zoals:

 • Zeer snelle hersteltijd
  Bijna direct of tot maximaal 6 uur na de Femtolasik behandeling heb je al meer dan 50% zicht en de volgende ochtend kan je 100% scherp zien. In de meeste gevallen kan je de volgende dag alweer gelijk aan het werk of naar school.
 • Bewezen methode
  Met miljoenen geslaagde behandelingen wereldwijd heeft de Intralase ooglasermethode zich ronduit bewezen, zo ook jarenlang in onze kliniek.
 • Pijnloze behandeling
  Deze behandeling verloopt geheel pijnloos. Je wordt plaatselijk in je ogen verdoofd en bent volledig bij bewustzijn tijdens de ingreep. Afgezien van wat druk op de ogen, voel je niets. Na de behandeling tranen je ogen misschien lichtelijk of jeuken ze een beetje. Meestal gaat dit binnen 4 tot 6 uur over.
 • Geschikt voor bijna alle afwijkingen
  Deze behandeling is geschikt voor een brede doelgroep. Bijziendheid, verziendheid en bijvoorbeeld cilinderafwijkingen kunnen we met de Intralase corrigeren. In principe kom je in aanmerking met scherptes tussen -10 en +4 en/of een cilinder van maximaal 6.

Veelgestelde vragen over Intralasik Femtosecond

Wat is Intralasik?

De IntraLasik-methode is een 100% mesvrije techniek die wordt gebruikt om de eerste stap in de LASIK-procedure uit te voeren: het creëren van het hoornvlies flapje. De creatie van het hoornvlies flapje bereidt het oog voor op de tweede stap van de LASIK-procedure, waarbij een excimeerlaser wordt gebruikt op het binnenste hoornvlies om het gezichtsvermogen te corrigeren.

Doet Intralasik pijn?

Voorafgaand aan het maken van de flap krijg je verdovende oogdruppels toegediend. Daarna past de oogarts een speciale ring en een instrument toe dat jouw hoornvlies vlak maakt als voorbereiding op de IntraLasik-methode. Dit proces is niet pijnlijk – patiënten melden dat ze slechts een lichte druk voelen.

Is Intralasik veilig?

Intralasik is een van de veiligste laserbehandelingen die er zijn. Complicaties tijdens of na de behandeling zijn zeldzaam. Er kan soms sprake zijn van irritaties aan de ogen die langer aanhouden dan enkele uren. Ook neemt het herstel van het zicht in zeldzame gevallen meer tijd in beslag.

Wat kost Intralasik?

Kijk op onze tarievenpagina ooglaseren voor de actuele prijzen van een Intralasik ooglaserbehandeling bij het Nationaal Oogcentrum.

Bij het opstellen van een behandelplan, na een eyescan, kan een exacte prijs bepaald worden. De uiteindelijke kosten van ooglaseren worden ook beïnvloed door eventuele vergoedingen van jouw zorgverzekeraar. Weten of jouw zorgverzekeraar aan ooglaser vergoedingen doet? Hier vind je meer informatie daarover.

De laagste tarieven in Nederland
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Gratis vooronderzoek
Levenslange garantie
Nu direct een gratis
vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
De laagste tarieven in Nederland
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Gratis vooronderzoek
Levenslange garantie
Nu direct een gratis vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
De laagste tarieven
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Nu direct een gratis vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top