Maak een afspraak

Wilt u weten of u uw ogen kunt laten laseren? Wij geven u graag een indicatie tijdens een gratis vooronderzoek. Vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

skip to Main Content

Op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 19.00 uur.

Vergoeding ooglaseren

Wanneer wordt ooglaseren vergoed?

In principe wordt ooglaseren niet vergoed. Dit houdt in dat uw zorgverzekering – in ieder geval de basisverzekering – de kosten van ogen laten laseren niet dekt. Dat betekent niet per se dat u voor ooglaseren een vergoeding kunt vergeten. Een vergoeding voor ooglaseren vanuit de basisverzekering is niet de enige mogelijke vergoeding waarvoor u in aanmerking kan komen. Hier leest u meer over vergoedingen voor ogen laseren door verzekeraars en werkgevers.

Welke zorgverzekering dekt ooglaseren?

De kosten van ooglaseren worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit type zorgverzekering heeft iedereen. Wat de basisverzekering precies vergoedt wordt grotendeels bepaald door de overheid. Voor ooglaseren maakt welke verzekering u heeft dan ook niet zo heel veel uit. Tenminste, wat de basisverzekering betreft. Sommige aanvullende zorgverzekeringen vergoeden wel een deel van de kosten van ooglaseren. De vergoeding van ooglaseren komt dan meestal neer op 10 procent van de totale kosten. Meestal met een maximum vergoeding. Wie vergoedt ooglaseren? Dat verschilt per verzekeraar. Als u zeker wilt zijn van een vergoeding voor ooglaseren kunt u het beste de polisvoorwaarden van uw aanvullende verzekering raadplegen.

Vergoeding ooglaseren bij medische indicatie

In sommige gevallen kunt u een volledige vergoeding voor ooglaseren krijgen van uw zorgverzekeraar. Dit kan uitsluitend wanneer er een medische noodzaak is voor een ooglaserbehandeling. Een medische noodzaak is er bijvoorbeeld wanneer u een grote zichtafwijking heeft, maar geen lenzen of bril kan dragen. Bijvoorbeeld door allergie voor lenzen en een groot verschil in refractie afwijking tussen beide ogen. Niet alle zorgverzekeringen vergoeden ooglaseren na een medische indicatie. Zorgverzekeraars die ooglaseren vergoeden na een medische indicatie, vergoeden meestal 100 procent van de kosten.

Vergoeding ooglaseren door werkgever

Een andere situatie waarin u soms voor een vergoeding voor ooglaseren in aanmerking komt, is wanneer uw werkgever dit vergoedt. Dit is echter zeer zeldzaam. In sommige gevallen is er een vergoeding voor ooglaseren voor militair personeel. Het gaat hier dan uitsluitend om functies waarbij goed zicht absoluut noodzakelijk is. Ook moet van tevoren worden vastgesteld dat een ooglaserbehandeling het zicht in voldoende mate herstelt. Er bestaat niet zoiets als een vergoeding van ooglaseren voor politie of overig militair personeel. In de meeste gevallen dient u zelf te zorgen voor goed zicht. In zeldzame gevallen vergoeden ook andere werkgevers dan de overheid de kosten van ooglaseren. In de meeste gevallen gaat het dan wel om maatwerk. Heeft u een functie waarin goed zicht absoluut noodzakelijk is? Dan kunt u een (gedeeltelijke) vergoeding voor ogen laten laseren bespreken met uw werkgever.

Gerelateerde artikelen

Vergoeding zorgverzekeraars

Wie bij ooglaseren voor een vergoeding in aanmerking wil komen, heeft vrijwel altijd een aanvullende zorgverzekering nodig.
read more

Oog laseren kosten / ooglaser tarieven

De kosten voor het ooglaseren in onze oogkliniek in Hoofddorp zijn gebaseerd op all-in tarieven.
read more
Back To Top