Download de complete ooglaser informatie gids

Nazorg ooglaseren

Zoals bij elke medische ingreep is ook de nazorg bij ogen laseren belangrijk. Wij nemen dat zeer serieus. Onze nazorg begint zodra uw behandeling is afgerond. De eerste nacontrole vindt dan ook direct na uw ooglaserbehandeling plaats. In het eerste jaar na uw laserbehandeling volgen nog eens zes controles. Zo zorgen we niet alleen voor een goed resultaat, maar ook dat het resultaat goed blijft. In onze ooglaserkliniek rekent u op de beste zorg.

Herstel na oog laseren

Wat een ooglaserbehandeling nog meer gemeen heeft met andere medische behandelingen? Het precieze herstel verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben langer nodig voor een goed herstel dan anderen. Waarbij geldt dat jongeren vaak sneller herstellen dan ouderen. Het herstel verschilt ook per behandeling. Bij een IntraLasik Femtosecond-ooglaserbehandeling hebben veel mensen na een paar uur al geen last meer. Van een Lasek-behandeling moeten mensen soms dagen herstellen.

7 nacontroles na een ooglaserbehandeling

Hierboven leest u dat er minimaal 7 nacontroles plaatsvinden na een ooglaserbehandeling in onze oogkliniek. De eerste direct na de behandeling. De overige nazorg na een ooglaserbehandeling vindt ongeveer volgens het volgende schema plaats:

  • 1 dag na de behandeling
  • 2 weken later
  • Na 1 maand
  • 3 maanden later
  • Na een half jaar
  • 1 jaar na uw ooglaserbehandeling

Heeft u tussentijds klachten, vragen of denkt u dat een extra controle nodig is? Neem dan gerust contact op met ons. Wij plannen graag een extra controle in.

Medicatie

Na een ooglaserbehandeling ontvangt u medicatie. Meestal in de vorm van oogdruppels. Het is van groot belang dat u deze, zoals voorgeschreven door de oogarts, gebruikt. Uitleg over het gebruik van medicatie na ogen laseren krijgt u persoonlijk van een oogarts en ook schriftelijk, bij de medicijnen. Voorafgaand aan uw behandeling bestellen wij de medicatie bij de apotheek. Deze hoeft u dan alleen nog op te halen.

Wat niet te doen na ogen laseren?

Bepaalde activiteiten kunt u, kort na een ooglaserbehandeling, beter niet doen. Het gaat dan in ieder geval om zwemmen of een saunabezoek. Ook sporten wordt, gedurende een week na ogen laseren, afgeraden.

Meer weten over nazorg na ooglaserbehandelingen?

We kunnen ons voorstellen dat u nog veel vragen heeft. Over de nazorg en over uw ogen laten laseren in zijn algemeenheid. Wellicht vindt u antwoorden bij veel gestelde vragen. Voor zover u daar niet het antwoord vindt dat u zoekt, mag u altijd contact opnemen met onze oogkliniek. Bel ons, mail ons, of vul ons contactformulier in.

Gerelateerde artikelen

bottom_post1.jpg

Welke methoden zijn er voor ooglaseren?

Bekijk alle informatie en prijzen van de beschikbare ooglaserbehandelingen.

Lees meer
bottom_post2.jpg

Wat zijn de kosten?

Wij hanteren de laagste tarieven in Nederland. Vergelijk hier de tarieven van alle klinieken.

Lees meer
bottom_post3.jpg

De modernste laserapparaten

Onze geavanceerde oogapparatuur is extreem nauwkeurig en wordt ingezet in ooglaserklinieken over de hele wereld.

Lees meer

Download de GRATIS Ooglaser informatiegids

Alle informatie over oog laseren, soorten behandelingen vergoedingen, etc.