skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Algemene informatie over ogen

Oogbehandelingen

Er bestaat een breed scala aan oogbehandelingen. Variërend van behandelingen tegen ernstige oogziekten en aandoeningen, tot kleinere cosmetische ingrepen. Hier lees je meer over enkele van de meest voorkomende oogbehandelingen. Oogbehandelingen die relevant zijn voor veel mensen, omdat ze een klacht verhelpen waar veel mensen last van hebben. Heb je last van zware oogleden of slecht zicht? Dan zijn de volgende oogbehandelingen wellicht interessant voor je.

Ooglidcorrectie

Er bestaan twee soorten ooglidcorrecties: een correctie van het onderste ooglid en een correctie van het bovenste ooglid. Een ooglidbehandeling is een relatief eenvoudige ingreep die in principe plaatsvindt onder plaatselijke verdoving. Ooglidcorrecties worden uitgevoerd wanneer je te maken hebt met zware oogleden. Zware oogleden zijn meestal een gevolg van veroudering en uitrekking van de huid. Hierdoor kun je er moe uitzien, maar ook fysieke klachten ervaren. Bij een ooglidcorrectie wordt een stukje overtollige huid verwijderd, zodat de oogleden niet meer hangen. De hersteltijd van een ooglidcorrectie bedraagt meestal zo’n twee weken. Dat is korter dan de hersteltijd van ogen laseren, die tot wel zes weken kan oplopen.

blank

Ooglidcorrectie prijs

De kosten van een ooglidcorrectie verschillen per kliniek en specifieke behandeling. Maar meestal ligt de prijs van een ooglidcorrectie tussen de €1000,- en €2000,- per ooglid. Voor alle duidelijkheid: je hebt in totaal vier oogleden. Elk oog heeft een bovenooglid en onderooglid. In principe is een ooglidcorrectie een cosmetische behandeling, die niet door de zorgverzekeraar vergoed wordt. Uitzondering zijn ooglidcorrecties die plaatsvinden uit medische noodzaak.

Lensimplantatie

blankLensimplantatie is een vorm van refractie chirurgie. Dat is de term voor ingrepen die een refractie afwijking corrigeren. Een refractie afwijking is waardoor veel mensen een bril of lenzen dragen. Refractie chirurgie maakt deze hulpmiddelen overbodig. Bij lensimplantatie wordt er een kunstlens in het oog geplaatst, voor de natuurlijke lens van het oog. Zo wordt de te grote of te kleine sterkte van de natuurlijke lens gecompenseerd. De hersteltijd van een lensimplantatie bedraagt minimaal drie weken. Het verwijderen van eventuele hechtingen gebeurt acht tot tien weken na de behandeling.

Kosten lensimplantatie

Het tarief voor een lensimplantatie is bij het Nationaal Oogcentrum zie je op de tarievenpagina. Dit is iets duurder dan je ogen laten laseren. Aan een vergoeding voor lensimplantatie doen de meeste zorgverzekeraars niet. Enkel in zeldzame gevallen van medische noodzaak zou een lensimplantatie vanuit de basisverzekering vergoed worden. Bekijk hier onze tarieven voor lensimplantatie.

Behandeling staar/cataract

Een voorbeeld van een lensimplantatie met medische noodzaak kan staar of cataract zijn. Deze aandoening, waarbij de lens vertroebelt, kan jouw zicht ernstig verminderen. Bij een staaroperatie wordt de natuurlijke, troebel geworden lens wel degelijk verwijderd. In plaats hiervan komt een kunstlens via een lensimplantatie. De hersteltijd en kosten van een staaroperatie zijn daarmee vergelijkbaar met een reguliere lensimplantatie. De hersteltijd van een staaroperatie is zo’n drie weken, de kosten van een staaroperatie zijn zo’n €2000,- en €3000,- per oog. Belangrijk verschil: een staaroperatie wordt in principe wel vergoed vanuit de basiszorgverzekering.

Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top