skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Ouder dan 60
Klachten veraf

Lensvervanging is voor jou de ideale oplossing

Met een lensvervanging kunnen we je zicht op alle afstanden corrigeren, inclusief de leesafstand. Daarnaast kun je na een lensvervanging nooit meer staar krijgen. Wil je meer weten lees dan verder.

Waarom het Nationaal Oogcentrum?

Laagste prijsgarantie
Geen wachtlijsten
Levenslange garantie

Welke behandeling het meest geschikt is voor jouw persoonlijke situatie, bepalen we graag tijdens een gratis en vrijblijvend medisch vooronderzoek.

Hoe werkt lensvervanging?

Bij een lensvervangende ingreep vervangen we de natuurlijke lens door een kunstlens. Dit is eigenlijk hetzelfde als bij een staaroperatie, die miljoenen keren per jaar wordt uitgevoerd. De ingreep aan beide ogen duurt één uur en is pijnloos. Binnen een dag of twee kun je alweer aan het werk.

De voordelen van lensvervanging

  • Nooit meer een (lees)bril of lenzen
  • Nooit meer staar
  • Één pijnloze ingreep van een uur
  • Snel herstel
  • Eenmalige investering
  • Oplossing voor altijd

De verschillende opties bij lensvervanging

De basislens - Monofocaal

De basis lens is voor scherp zicht op één afstand; veraf of dichtbij. Meestal is dat ver, dus heb je nog wel een leesbril nodig.

De Multifocale EDOF lens

Deze lens is voor veraf, de tussenafstand en beetje dichtbij. Met de EDOF lens is een betere visuele kwaliteit en resolutie mogelijk. Lees hier alles over onze EDOF-lenzen.

De Trifocale lens

De trifocale lens is voor alle afstanden; ver, dichtbij en de tussenafstand. Je hebt dus geen leesbril meer nodig. Lees hier alles over onze trifocale lenzen.

blank
blank

Lensvervanging in het kort

Bij een lensvervangende ingreep vervangen we de natuurlijke lens door een kunstlens. Dit is eigenlijk hetzelfde als bij een staaroperatie, die miljoenen keren per jaar wordt uitgevoerd. De ingreep aan beide ogen duurt één uur en is pijnloos. Binnen een dag of twee kun je alweer aan het werk.

Wat kost een lensvervanging

Het Nationaal Oogcentrum is minimaal 10% voordeliger dan andere klinieken in Nederland. Bekijk én vergelijk hier alle tarieven voor lensvervanging, ook met andere klinieken.

Extra informatie

Lijkt het je wel wat? Leven zonder bril of lenzen? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend vooronderzoek. Het vooronderzoek vormt altijd de basis van iedere behandeling bij het Nationaal Oogcentrum.

Hieronder vind je meer informatie over de kosten van een behandeling, het herstel en de kosten.

Gratis en vrijblijvend vooronderzoek

Wil je wat de mogelijkheden zijn? Boek dan een gratis en vrijblijvend vooronderzoek met onze medisch specialisten.

Lees meer over het vooronderzoek.

Levenslange garantie

Bij het Nationaal Centrum geven we je een levenslange garantie op de lensvervangende behandeling.

Lees meer over onze levenslange garantie.

Kosten lensvervanging

Het National oogcentrum is minimaal 10% voordeliger dan andere klinieken die lensvervanging aanbieden. Bekijk en vergelijk hier alle tarieven voor lensvervanging, ook met andere klinieken.

Het herstel na een lensvervanging

Bij lensvervanging duurt het iets langer voordat je helemaal bent hersteld. Je hersenen moeten vaak wennen aan jouw nieuwe manier van zien.

Lees hier meer over de herstelperiode.

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten over lensvervanging? Bekijk de veelgestelde vragen over lensimplantaties.

Lees de veelgestelde vragen.

Heb je vragen? Plan een vrijblijvende afspraak in!

Het vooronderzoek is bij ons altijd gratis en vrijblijvend. Of je nu geschikt bent of niet. En of je nu voor ons kiest of niet.

  • Onderzoek op maat door optometrist en oogarts
  • Meteen duidelijk of je geschikt bent
  • Behandeladvies op maat, incl. offerte
De laagste tarieven in Nederland
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Gratis vooronderzoek
Levenslange garantie
Nu direct een gratis
vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
De laagste tarieven in Nederland
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Gratis vooronderzoek
Levenslange garantie
Nu direct een gratis vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
De laagste tarieven
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Nu direct een gratis vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top