skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Tussen 45 en 60 jaar
Klachten dichtbij

Een monovisie behandeling met laser of voorzetlens is voor jou ideaal

mits je ogen daarvoor geschikt zijn natuurlijk...

Ben je tussen de 45 en 60 jaar en ben je verziend, dus ervaar je klachten dichtbij? Dan ben je waarschijnlijk het meest geschikt voor een Intralase of Lasek ooglaserbehandeling. Of wellicht zijn voorzetlenzen iets voor jou. 

Waarom het Nationaal Oogcentrum?

Laagste prijsgarantie
Geen wachtlijsten
Levenslange garantie

Welke behandeling het meest geschikt is voor jouw persoonlijke situatie, bepalen we graag tijdens een gratis en vrijblijvend medisch vooronderzoek.

Monovisie samengevat

Bij deze behandeling corrigeren we het ene oog voor dichtbij en, indien nodig, het het andere oog voor veraf.

Dat klinkt misschien gek, maar omdat je ogen en hersenen van nature goed samenwerken is dit voor veel mensen een prima manier om op beide afstanden scherp te kunnen zien. De behandeling kent meerdere voordelen:

 • Geen leesbril meer
 • Scherp zicht op alle afstanden
 • Kostenbesparend op lange termijn
 • Voordeliger dan multifocale lenzen
 • Één oog behandeld voor dichtbij
 • Oplossing voor lange termijn
Ben jij geschikt?
Doe de online test.

En kom erachter of jouw ogen geschikt zijn voor ogen laseren en wat voor jou de mogelijkheden zijn.

Naar de test
Ben jij geschikt?
Doe de online test.

En kom erachter of jouw ogen geschikt zijn voor ogen laseren en wat voor jou de mogelijkheden zijn.

Naar de test

De resultaten van deze online test zijn een indicatie. Voor een nauwkeurige meting en op maat advies adviseren wij je een afspraak te maken in onze kliniek.

Wanneer is Monovisie de beste behandeling voor jou?

De monovisie behandeling is voor mensen die jonger zijn dan 50-55 jaar en in principe alleen leesklachten hebben. Daarbij moeten je ogen en je hersenen kunnen wennen aan de nieuwe manier om dichtbij en ver te zien. Zo’n 30% van de mensen kan hier niet aan wennen.

Of jij wel geschikt bent voor deze behandeling kunnen we samen onderzoeken. Dat doen we door je een aantal weken met één lens op de juiste sterkte te laten proberen. Ben je geschikt, dan zijn er twee behandelopties.

De monovisie behandeling kan met behulp van ooglaseren of voorzetlenzen

Wanneer monovisie met laseren?

Afhankelijk van de staat van je ogen ligt een ooglaserbehandeling het meeste voor de hand. De behandeling duurt slechts 10 minuten per oog en is pijnloos.

 • Voordeligste behandeling
 • Voor min- en plus afwijkingen
 • Mogelijk bij cilinders
 • Snel herstel

Wanneer monovisie met voorzetlenzen?

Zijn je ogen niet geschikt om te laseren of kies je zelf liever voor een andere oplossing? Dan kun je bij ons ook terecht voor voorzetlenzen. Deze kunstmatige lenzen plaatsen we, voor je natuurlijke lens, in het oog.

 • Mogelijk bij hoge afwijkingen
 • Geschikt voor dun hoornvlies
 • Geschikt bij droge ogen
 • Zeer snel herstel

Leesbrilcorrectie met behulp van ogen laseren

Bij deze behandelmethode corrigeren we het niet-dominante oog met een laser voor scherp zicht dichtbij. Doordat je ogen en je hersenen goed samenwerken, zie je na het herstel van de behandeling op elke afstand scherp.

Leesbrilcorrectie met behulp van lensimplantaten

Misschien zijn je ogen niet geschikt om te laseren. Of kies je zelf liever voor lensimplantaten? Dan kunnen we je ook een monovisie behandeling geven, maar dan met het implanteren van een kunstlens.

Het principe blijft hetzelfde. In het niet-dominante oog vervangen we de natuurlijke lens door een kunstlens waarmee je ook dichtbij weer scherp ziet. Je andere oog behoeft in principe geen correctie omdat deze in de verte goed ziet.

In de toekomst zal je andere oog waarschijnlijk ook nog behandeld moeten worden. Of dat zo is en wanneer, is afhankelijk van hoe je je ogen gebruikt, gewenning en het verouderingsproces in dat oog dat nog niet behandeld is.

Mogelijke behandelmethoden

Hoe ontstaan leesklachten eigenlijk?

Vanaf je 42e wordt je natuurlijke ooglens wat harder en minder flexibel. Daardoor kun je deze zelf lastiger bol maken om dichtbij scherp te stellen.
Dat noemen we presbyopie. Daarom hebben veel mensen rond deze leeftijd een leesbril nodig.

Maar daar is dus ook prima wat aan te doen, als je je leesbril(len) liever voorgoed vaarwel zegt.

Verder lezen over monovisie

Wil je liever zonder leesbril door het leven? Ben je hem altijd kwijt of grijp je mis als je de menukaart probeert te lezen? Laat ons dan (gratis en vrijblijvend) onderzoeken of je geschikt bent voor een monovisie behandeling.

Vrijblijvend vooronderzoek

Tijdens het vooronderzoek kunnen we bepalen of je geschikt bent voor deze behandeling.

Boek hier een gratis vooronderzoek

Levenslange garantie

Altijd verzekerd van een gratis herbehandeling, in het uitzonderlijke geval dat dit nodig mocht zijn.

Lees meer over onze levenslange garantie

Kosten monovisie

Monovisie is voordeliger dan multifocale lenzen. Kijk hier voor de tarieven voor de monovisie behandeling door middel van ooglaseren. Hier vind je alles over monovisie m.b.v. lensimplantaten.

Herstel na monovisie

Bij monovisie duurt het iets langer voordat je helemaal bent hersteld. Je hersenen moeten vaak wennen aan jouw nieuwe manier van zien.

Lees meer over het herstel.

Veelgestelde vragen over monovisie

Wil je weten hoe we je van je leesbril af kunnen helpen? Bekijk hier alle veelgestelde vragen over de monovisie behandeling.

Lees de veelgestelde vragen.

Heb je vragen? Plan een vrijblijvende afspraak in!

Het vooronderzoek is bij ons altijd gratis en vrijblijvend. Of je nu geschikt bent of niet. En of je nu voor ons kiest of niet.

 • Onderzoek op maat door optometrist en oogarts
 • Meteen duidelijk of je geschikt bent
 • Behandeladvies op maat, incl. offerte
De laagste tarieven in Nederland
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Gratis vooronderzoek
Levenslange garantie
Nu direct een gratis
vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
De laagste tarieven in Nederland
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Gratis vooronderzoek
Levenslange garantie
Nu direct een gratis vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
De laagste tarieven
Geen wachtlijsten
De nieuwste apparatuur
Nu direct een gratis vooronderzoek boeken?
Dr-Javier-Martínez-de-Aragón
Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top