skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Auto rijden na je ooglaser behandeling? Niet doen.

Iemand Die Rijdt In De Auto Met Wazig Beeld

Bij het Nationaal Oogcentrum is een van de meest gestelde vragen of het mogelijk is om te rijden na een ooglaserbehandeling. Het is belangrijk te weten dat je niet meteen na de behandeling kunt rijden. Maak dus maak gebruik van openbaar vervoer of een taxi, of rijd met iemand mee terug naar huis.

Om je te helpen met een goede voorbereiding, hebben we deze blog samengesteld. Hierin lees je alles wat je moet weten over autorijden na een oogbehandeling.

Een goede voorbereiding op de behandeling

Zodra je een datum voor je oogbehandeling hebt geboekt, kan je een lift regelen om je af te zetten bij onze kliniek in Naarden. Na de procedure raden we je namelijk niet aan om alleen terug te gaan. Ook als je op de terugweg liever gebruik maakt van het openbaar vervoer, raden we je aan iemand bij je te hebben om je te begeleiden.

Idealiter is het het beste als iemand je kan ophalen. Wij bieden voldoende gratis parkeergelegenheid, zodat degene die jou naar onze kliniek begeleid geen problemen heeft met parkeren.

Wanneer kun je weer auto rijden

Nadat je de oogcorrectie hebt ondergaan, mag je nog geen autorijden. Meteen de dag na de behandeling plannen wij een afspraak met je in voor een nacontrole bij de oogarts. In het geval van een TransPRK behandeling is die nacontrole 4 tot 5 dagen na de behandeling. Dus vraag opnieuw iemand om je af te zetten, of neem een taxi. Tijdens deze nacontrole beoordeelt de oogarts je voortgang en laat het je weten of je al kunt rijden of dat er wat meer tijd nodig is om te herstellen.

Zodra de oogarts heeft vastgesteld dat je ogen voldoende hersteld zijn om weer auto te rijden, kan je weer achter het stuur kruipen. Voor de meeste mensen duurt dit een paar dagen, maar het herstel verschilt per persoon en kan tot een week duren.

Als je weer mag auto rijden

Nadat de oogarts heeft aangegeven dat je weer kunt rijden, moet je na de behandeling nog aan het volgende denken.

Sommige patiënten ervaren verblinding, vooral van felle lichten, in de weken na de operatie. Het kan bij het rijden in het donker voor wat lichte problemen zorgen, als je in de richting van tegemoetkomende koplampen te maken krijgt met verblinding. We raden je daarom aan om als passagier eerst te beoordelen of je comfortabel genoeg bent om zelf te rijden.

Problemen met verblinding verbeteren meestal aanzienlijk binnen de eerste paar weken na de behandeling en blijven verbeteren gedurende de eerste drie maanden.

Wat mag je nog meer na een oogcorrectie?

Als je je afvraagt ​​wat je nog meer kunt en kunt doen na een laserbehandeling, bekijk dan deze blogpost, waarin enkele belangrijke zaken worden beschreven die je na je behandeling moet overwegen, zoals douchen, sporten en teruggaan naar werk.

Als je nog vragen hebt, boek dan een gratis consult om te zien welke behandeling het beste bij jou past.

Populaire pagina's

Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top