skip to Main Content

Auto rijden na je ooglaser behandeling? Niet doen.

Bij Clinic Select is een van de meest gestelde vragen of het mogelijk is om te rijden na een ooglaserbehandeling.

Het is belangrijk te weten dat je niet meteen na je ooglaserbehandeling kunt rijden. Maak dus maak gebruik van openbaar vervoer of een taxi, of neem iemand mee die je na de behandeling naar huis kan rijden.

Om je te helpen met een goede voorbereiding, hebben we deze blog samengesteld. Hierin lees je alles wat je moet weten over autorijden na ooglaseren.

Een goede voorbereiding op de behandeling

Zodra je een datum voor je ooglaserbehandeling hebt geboekt, kan je een lift regelen om je af te zetten bij onze kliniek in Hoofddorp. Na de ooglaserbehandeling raden we je namelijk niet aan om alleen terug te gaan. Ook als je op de terugweg liever gebruik maakt van het openbaar vervoer, raden we je aan iemand bij je te hebben om je te begeleiden. De kliniek bevindt zich op slechts een paar minuten lopen van bushalte Graan Voor Visch (bus 300).

Idealiter is het het beste als iemand je na de behandeling kan ophalen. Wij bieden voldoende gratis parkeergelegenheid, zodat degene die jou naar onze kliniek begeleid geen problemen heeft met parkeren.

Wanneer kun je weer auto rijden

Nadat je de ooglaserbehandeling hebt ondergaan, mag je nog geen autorijden. Meteen de dag na de behandeling plannen wij een afspraak met je in voor een nacontrole bij de oogarts. Dus vraag opnieuw iemand om je af te zetten, of neem een taxi of openbaar vervoer. Tijdens deze nacontrole beoordeelt de oogarts je voortgang en laat het je weten of je al kunt rijden of dat er wat meer tijd nodig is om te herstellen.

Zodra de oogarts heeft vastgesteld dat je ogen voldoende hersteld zijn om weer auto te rijden, kan je weer achter het stuur kruipen. Voor de meeste mensen duurt dit een paar dagen, maar het herstel verschilt per persoon en kan tot een week duren.

Als je weer mag auto rijden

Nadat de oogarts heeft aangegeven dat je weer kunt rijden, moet je na de behandeling nog steeds iets in gedachten houden.

Sommige patiënten ervaren verblinding, vooral van felle lichten, in de weken na de operatie. Het kan bij het rijden in het donker voor wat lichte problemen zorgen, als je in de richting van tegemoetkomende koplampen te maken krijgt met verblinding. We raden je daarom aan om als passagier eerst te beoordelen of je comfortabel genoeg bent om zelf te rijden.

Problemen met verblinding verbeteren meestal aanzienlijk binnen de eerste paar weken na de behandeling en blijven verbeteren gedurende de eerste drie maanden.

Benieuwd naar het leven na ooglaseren?

Als je je afvraagt ​​wat je nog meer kunt en kunt doen na een ooglaserbehandeling, bekijk dan deze blogpost, waarin enkele belangrijke zaken worden beschreven die je na je behandeling moet overwegen, zoals douchen, sporten en teruggaan naar werk.

Als je nog vragen hebt, boek dan een gratis consult om te zien welke behandeling het beste bij jou past.

Risico's Ooglaserbehandeling
Wat zijn de risico’s van een ooglaserbehandeling?
4 december 2018

Wat zijn de risico’s van een ooglaserbehandeling?

Al meer dan 30 jaar wordt ooglaseren overal ter wereld uitgevoerd om refractieve afwijkingen, zoals…

Lees meer
Hoe snel na de ooglaserbehandeling kan ik…?
6 februari 2019

Hoe snel na de ooglaserbehandeling kan ik…?

Moet je vrij nemen? Wanneer kan je auto rijden? Mag je sporten? Lees meer over het leven na een ooglaserbehandeling.
Lees meer
Back To Top