skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Hoe bereid je je voor op een ooglaserbehandeling?

Voorbereiden Op Ooglaseren

Elke vorm van chirurgie kan zenuwslopend zijn ongeacht hoe klein of groot deze is, maar het hoeft geen onnodige stress te veroorzaken. Door ervoor te zorgen dat je je onderzoek hebt gedaan en van tevoren bent voorbereid, kun je je op je gemak voelen in de dagen voorafgaand aan jouw behandeling.

Laat goed testen of jouw ogen geschikt zijn

Een medisch vooronderzoek door een oogarts is belangrijk om te bepalen of je geschikt bent voor ooglaserbehandeling. Dit onderzoek omvat een aantal tests, zoals het meten van de de dikte van het hoornvlies, het testen van de sterkte van het zicht, oogdruk en verwijding van de pupil. Zo’n test kan intimiderend klinken, maar het is gemakkelijk en pijnloos. Je moet er enkel voor zorgen dat je de best mogelijke behandeling krijgt. En hoe meer je weet over jouw ogen en de procedure, hoe meer ontspannen je zult zijn in aanloop naar de uiteindelijk behandeling. Bij het Nationaal Oogcentrum is het vooronderzoek gratis.

Zorg ervoor dat jouw oogarts op de hoogte is van je medische geschiedenis

Als het gaat om het bespreken van je gezondheid met jouw arts, kun je niet snel teveel informatie geven. Zorg ervoor dat jouw oogarts op de hoogte is van ooggerelateerde gezondheidsproblemen, maar ook algemene gezondheidskwesties. Informeer jouw oogarts precies over welke medicijnen je gebruikt en voor welke medicijnen je allergisch kunt zijn.

Gebruik geen oogmake-up meer

Gedurende één tot twee dagen vóór jouw behandeling moet je jouw ogen schoon en make-upvrij houden. Vuil dat achterblijft langs de wimpers kan het risico op infectie verhogen. Was je ogen in de dagen voorafgaand aan de behandeling zacht maar grondig om ervoor te zorgen dat er echt geen make-up achterblijft.

Overstappen van contactlenzen naar een bril

Wanneer je contactlenzen draagt, is het van essentieel belang dat je deze tenminste een week voorafgaand aan de ooglaserbehandeling uitneemt. We hanteren deze deze periode voor alle soorten contactlenzen. Dit is essentieel omdat het dragen van contactlenzen de vorm van je hoornvliezen verandert. Het dragen van contactlenzen vlak voor de ooglaserbehandeling kan leiden tot onnauwkeurige metingen, waardoor de resultaten minder effectief zijn. Draag tijdens deze periode in plaats van lenzen, een bril.

Geen crèmes, parfums of lotions

In de dagen voorafgaand aan de behandeling, moet je ervoor zorgen dat jouw gezichtshuid volledig vrij blijft van vochtinbrengende middelen, foundation en parfums. Als deze in contact komen met het oog, kan jouw risico op infectie toenemen.

Kom niet alleen

Zorg ervoor dat je de dag van jouw operatie ruim van tevoren plant. Zorg dat er iemand met je mee komt of boek een hotel in de buurt. Aangezien je vóór de behandeling zal worden verdoofd d.m.v. oogdruppels en na de behandeling een zonnebril zal dragen om je ogen te beschermen, mag je niet autorijden na de behandeling. Vaak kun je een week na de procedure alweer autorijden.

Draag iets comfortabels op de dag

Omdat het goed is om de apparatuur die wordt gebruikt op een lagere temperatuur te houden, kan het koud worden in de operatiekamer. Dus draag iets warms, bij voorkeur iets dat je niet over je hoofd hoeft aan te trekken.

Populaire pagina's

Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top