skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge openingskorting tot wel €350,- voor de eerste 150 behandelingen

Hoe bereid je je voor op een ooglaserbehandeling?

Voorbereiden Op Ooglaseren

Elke vorm van chirurgie kan zenuwslopend zijn ongeacht hoe klein of groot deze is, maar het hoeft geen onnodige stress te veroorzaken. Door ervoor te zorgen dat je je onderzoek hebt gedaan en van tevoren bent voorbereid, kun je je op je gemak voelen in de dagen voorafgaand aan jouw behandeling.

Laat goed testen of jouw ogen geschikt zijn

Een medisch vooronderzoek door een oogarts is belangrijk om te bepalen of je geschikt bent voor ooglaserbehandeling. Dit onderzoek omvat een aantal tests, zoals het meten van de de dikte van het hoornvlies, het testen van de sterkte van het zicht, oogdruk en verwijding van de pupil. Zo’n test kan intimiderend klinken, maar het is gemakkelijk en pijnloos. Je moet er enkel voor zorgen dat je de best mogelijke behandeling krijgt. En hoe meer je weet over jouw ogen en de procedure, hoe meer ontspannen je zult zijn in aanloop naar de uiteindelijk behandeling. Bij het Nationaal Oogcentrum is het vooronderzoek gratis.

Zorg ervoor dat jouw oogarts op de hoogte is van je medische geschiedenis

Als het gaat om het bespreken van je gezondheid met jouw arts, kun je niet snel teveel informatie geven. Zorg ervoor dat jouw oogarts op de hoogte is van ooggerelateerde gezondheidsproblemen, maar ook algemene gezondheidskwesties. Informeer jouw oogarts precies over welke medicijnen je gebruikt en voor welke medicijnen je allergisch kunt zijn.

Gebruik geen oogmake-up meer

Gedurende één tot twee dagen vóór jouw behandeling moet je jouw ogen schoon en make-upvrij houden. Vuil dat achterblijft langs de wimpers kan het risico op infectie verhogen. Was je ogen in de dagen voorafgaand aan de behandeling zacht maar grondig om ervoor te zorgen dat er echt geen make-up achterblijft.

Overstappen van contactlenzen naar een bril

Wanneer je contactlenzen draagt, is het van essentieel belang dat je deze tenminste een week voorafgaand aan de ooglaserbehandeling uitneemt. We hanteren deze deze periode voor alle soorten contactlenzen. Dit is essentieel omdat het dragen van contactlenzen de vorm van je hoornvliezen verandert. Het dragen van contactlenzen vlak voor de ooglaserbehandeling kan leiden tot onnauwkeurige metingen, waardoor de resultaten minder effectief zijn. Draag tijdens deze periode in plaats van lenzen, een bril.

Geen crèmes, parfums of lotions

In de dagen voorafgaand aan de behandeling, moet je ervoor zorgen dat jouw gezichtshuid volledig vrij blijft van vochtinbrengende middelen, foundation en parfums. Als deze in contact komen met het oog, kan jouw risico op infectie toenemen.

Kom niet alleen

Zorg ervoor dat je de dag van jouw operatie ruim van tevoren plant. Zorg dat er iemand met je mee komt of boek een hotel in de buurt. Aangezien je vóór de behandeling zal worden verdoofd d.m.v. oogdruppels en na de behandeling een zonnebril zal dragen om je ogen te beschermen, mag je niet autorijden na de behandeling. Vaak kun je een week na de procedure alweer autorijden.

Draag iets comfortabels op de dag

Omdat het goed is om de apparatuur die wordt gebruikt op een lagere temperatuur te houden, kan het koud worden in de operatiekamer. Dus draag iets warms, bij voorkeur iets dat je niet over je hoofd hoeft aan te trekken.

Populaire pagina's

Patiëntwaarderingen
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top