skip to Main Content

Hoe bereid je je voor op een ooglaserbehandeling?

Voorbereiden Op Ooglaseren
Elke vorm van chirurgie kan zenuwslopend zijn ongeacht hoe klein of groot deze is, maar het hoeft geen onnodige stress te veroorzaken. Door ervoor te zorgen dat u uw onderzoek hebt gedaan en van tevoren bent voorbereid, kunt u zich op uw gemak voelen in de dagen voorafgaand aan uw ooglaserbehandeling.

Laat goed testen of uw ogen geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling

Een medisch vooronderzoek door een oogarts is belangrijk om te bepalen of u geschikt bent voor ooglaserbehandeling. Dit onderzoek omvat een aantal tests, zoals het meten van de de dikte van het hoornvlies, het testen van de sterkte van het zicht, oogdruk en verwijding van de pupil. Zo’n test kan intimiderend klinken, maar het is gemakkelijk en pijnloos. U moet er enkel voor zorgen dat u de best mogelijke behandeling krijgt. En hoe meer u weet over uw ogen en de procedure, hoe meer ontspannen u zult zijn in aanloop naar de uiteindelijk behandeling. Bij Clinic Select is het vooronderzoek gratis.

Zorg ervoor dat uw arts op de hoogte is van uw medische geschiedenis

Als het gaat om het bespreken van uw gezondheid met uw arts, kunt u niet snel teveel informatie geven. Zorg ervoor dat uw oogarts op de hoogte is van ooggerelateerde gezondheidsproblemen, maar ook algemene gezondheidskwesties. Informeer uw oogarts precies over weet welke medicijnen u gebruikt en voor welke medicijnen u allergisch kunt zijn.

Gebruik geen oogmake-up meer

Gedurende één tot twee dagen vóór uw ooglaserbehandeling moet u uw ogen schoon en make-upvrij houden. Vuil dat achterblijft langs de wimpers kan het risico op infectie verhogen. Was uw ogen in de dagen voorafgaand aan de ooglaserbehandeling zacht maar grondig om ervoor te zorgen dat er echt geen make-up achterblijft.

Overstappen van contactlenzen naar een bril

Wanneer u zachte contactlenzen draagt, is het van essentieel belang dat u deze ten minste een week voorafgaand aan ooglaseren uitneemt. Harde lenzen moeten drie tot vier weken voorafgaand aan de operatie worden verwijderd. Dit is essentieel omdat het dragen van contactlenzen de vorm van uw hoornvliezen verandert. Het dragen van contactlenzen vlak voor uw ooglaserbehandeling kan leiden tot onnauwkeurige metingen, waardoor uw resultaten minder effectief zijn. Draag tijdens deze periode in plaats van lenzen een bril.

Geen crèmes, parfums of lotions

In de dagen voorafgaand aan uw ooglaserbehandeling, moet u ervoor zorgen dat uw gezichtshuid volledig vrij blijft van vochtinbrengende middelen, foundation en parfums. Als deze in contact komen met het oog, kan uw risico op infectie toenemen.

Kom niet alleen

Zorg ervoor dat u de dag van uw operatie ruim van tevoren plant. Zorg dat er iemand met u mee komt of boek een hotel in de buurt. Aangezien u vóór de behandeling zal worden verdoofd dmv oogdruppels en een zonnebril zal dragen om uw ogen te beschermen na uw procedure, mag u niet autorijden na uw behandeling. Vaak kunt u een week na uw ooglaserprocedure alweer autorijden.

Draag iets comfortabels op de dag

Omdat het goed is om de apparatuur die wordt gebruikt op een lagere temperatuur te houden, kan het koud worden in de opertaiekamer. Dus draag iets warms, bij voorkeur iets dat je niet over je hoofd hoeft aan te trekken.

Podcasts of luisterboeken

Het is belangrijk dat u op de avond voorafgaand aan de ooglaserbehandeling uw ogen rust gunt. Dit betekent dat wij het afraden uw mobiele telefoon, computer of televisie te gebruiken. Ook het lezen van een boek of tijdschrift raden wij af. U slaapt waarschijnlijk, maar het is het handig om een beetje entertainment te hebben in de periode van uw herstel. Download een paar leuke podcasts of luisterboeken.

Bent u helemaal voorbereid, maar heeft u toch nog vragen of opmerkingen, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw arts voor een gesprek. Zorg goed voor uw ogen, zodat u uitkijkt naar een toekomst met een geweldig zicht.

Deniz Akdogan

Deniz Akdogan is arts en medisch directeur.

Sharing is caring
Veel Voorkomende Problemen Bij Lenzen
Top 10 ergernissen van lensdragers
27 augustus 2018

Top 10 ergernissen van lensdragers

Lenzen zijn fantastische uitvindingen. Maar helaas zitten er ook nadelen aan. Wellicht dat u dit…

Lees meer
Voorbereiden Op Ooglaseren
Hoe bereid je je voor op een ooglaserbehandeling?
27 oktober 2018

Hoe bereid je je voor op een ooglaserbehandeling?

Elke vorm van chirurgie kan zenuwslopend zijn ongeacht hoe klein of groot deze is, maar…

Lees meer
Back To Top