skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Top 10 ergernissen van een bril

10 Ergernissen Van Een Bril

Brillen en lenzen zijn fantastische uitvindingen. Maar helaas zitten er ook nadelen aan. Wellicht dat u dit als brildrager herkent en na jaren irritatie meer dan zat bent.
Hierbij een top 10 van de grootste irritaties onder brildragers:

10. In slaap vallen

In bed een boek lezen of nog even TV kijken. Waarom niet? Tot blijkt dat de u in slaap was gevallen en uw bril, ietwat verbogen, in uw gezicht gedrukt staat. Of de bril is op de grond gevallen, precies waar u uw voeten de volgende morgen neer gaat zetten. Goed begin van de dag!

9. Niet modieus

Brillen zijn er in oneindig veel kleuren en maten. Ze kunnen dienen als een verlengstuk van een outfit. Maar er zijn natuurlijk ook momenten dat u uit modieus oogpunt geen bril wilt dragen. Bijvoorbeeld tijdens uw bruiloft of een fotosessie.

8. Sporten

Sporten met een bril kan, maar het is erg onhandig bij sporten als zwemmen en balsporten. Er is kans op schade en slijtage, en de kijkhoek is kleiner dan zonder bril. Dit is een sportief nadeel. Bij veel sporten (zoals vechtsporten) is het zelfs onmogelijk om met een bril op te sporten.

7. Bril duur

Uw bril slijt in de loop der tijd, raakt beschadigd of uit de mode. U kunt er niet eindeloos mee doen. Uw sterkte kan veranderen waardoor u na verloop een andere bril moet. Al met al zijn dit op lange termijn flinke bedragen. Helemaal als u ook een zonnebril op sterkte wilt.

6. Op-en-af zetten

Bij het dragen voor een bril voor dichtbij kan het zijn dat u deze telkens af moet doen wanneer u even iets verder moet kijken. Dat is erg onhandig als u aan het multitasken bent met een beeldscherm of een boek.

5. Zonnebril op sterkte

Wanneer u rustig een boek in de tuin wilt lezen of met zonnig weer in de auto rijdt, merkt u al snel dat een zonnebril onmisbaar is. Een zonnebril op sterkte helpt, maar u moet deze dan ook weer meeslepen en tussen de twee brillen afwisselen wordt snel irritant.

4. Beslaan

Bij regen en kou kunnen brillen gemakkelijk beslaan, dit is eenvoudig te drogen. Wanneer dit in het verkeer gebeurt, kan dit leiden tot levensgevaarlijke situaties. In de regen fietsen is al geen pretje, laat staat wanneer uw brillenglazen veranderen in een matglas en u geen hand voor uw ogen kan zien.

3. Bril vies

Schoonmaken van de bril is een terugkerend ritueel bij elke brildrager. Tel eens op hoeveel tijd en geld u op jaarbasis daar aan verspild. Dat is toch beter aan leuke zaken te besteden?

2. Bril kapot

Erop gaan zitten, een schattige speelse puppy die er mee aan de haal gaat, of de zwaartekracht die de bril ter aarde doet storten. Voor u het weet is uw bril kapot. Een kapotte bril staat zelfs op nummer 3 in de lijst van schademeldingen bij de verzekeraars. En meestal is de bril niet meer te repareren.

1. Bril kwijt

Met stip op #1; de verloren bril. Juist op de momenten dat je haast hebt is je bril weer zoek. En het zoeken is dan extra lastig omdat je niet scherp kunt zien.

Net buiten de top 10, maar ook het vermelden waard:

Tegen elkaar aan stoten

Op een verjaardag iedereen feliciteren die zelf ook een bril draagt kan zo maar een gevaarlijke onderneming worden. Voor je het weet vliegen de vonken je om de oren, of loopt iemand (of zijn/haar bril) schade op.

Tunnelvisie

Waarbij je zonder bril jouw ogen helemaal van links naar recht kunt bewegen, ben je met een bril gebonden aan een kleiner blikveld. En zul je je hoofd vaker moeten draaien. Dit is vooral in het begin een kwestie van wennen, zoals met autorijden en sporten.

Populaire pagina's

Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top