skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Oog yoga voor het versterken van je zicht

blank

Weet je dat de gemiddelde persoon 8,5 uur of meer voor het computerscherm doorbrengt? Dit geeft aan hoeveel druk we op onze ogen uitoefenen, en dat kan onze visie beïnvloeden. Het is vanwege de (te) lange tijd op het scherm dat we vaak oogproblemen krijgen, zoals tranende ogen, jeukende ogen of wazig zien.

Oogproblemen zijn het gevolg van het niet goed functioneren van de oogspieren. Daarom is het essentieel om je ogen een korte pauze te geven wanneer je langere tijd naar een scherm kijkt. Een hele goede manier om oogproblemen te voorkomen, is door oogyoga, dat kan helpen bij het verbeteren van de oogfuncties. Hieronder volgen enkele yoga-tips die je in je dagelijks leven zou kunnen opnemen om jouw vermoeide ogen te ontspannen:

Volg de 20/20/20 Regel

Veel mensen die urenlang naar digitale schermen kijken, krijgen klachten zoals hoofdpijn en droge, vermoeide ogen. Om de focusvermoeidheid het hoofd te bieden, is het raadzaam om de 20/20/20 regel te volgen. Dit is een eenvoudige techniek die je kunt volgen als je aan het werk bent. Neem elke 20 minuten een pauze van het computerschermen, kijk 6 meter verderop en concentreer je gedurende 20 seconden op iets in de verte.

Knipper regelmatig

Knipperen verbetert jouw gezichtsvermogen en zorgt voor smering van de ogen en voorkomt droge ogen en jeuk. Zit in een ontspannende positie, knipper 10-20 keer per minuut gedurende vijf minuten.

Rol je ogen

We hebben de neiging om onze ogen veel op het scherm scherp te stellen en onze ogen bij één punt te houden. Als je je ogen niet genoeg beweging geeft, kan dit de oogspieren aantasten. De beste manier om je oogspieren in werking te houden, is door af en toe met je ogen te rollen.

Omhoog en omlaag draaien

Zit rechtop, adem in terwijl je omhoog kijkt en adem uit terwijl je naar beneden kijkt. Herhaal dit gedurende 5-10 minuten. Dit type oogyoga helpt bij het verbeteren van het gezichtsvermogen.

Zijwaartse rotatie

Het is handig als je oogaandoeningen hebt zoals hypermetropie en bijziendheid. Om de ontwikkeling van de oogconditie onder controle te houden, beweeg je je ogen heen en weer van links naar rechts en herhaal je dit gedurende 10 minuten.

Circulaire oogrotatie

Dit is handig voor degenen die veel op digitale schermen werken. Het helpt oogproblemen zoals oogirritatie en droge ogen te elimineren. Ga bij dit type oogyoga rechtop zitten en draai je ogen met de klok mee om zo een grote cirkel te tekenen. Doe dit gedurende 10 minuten.

Palmen

Om van vermoeidheid en stress van de ogen af ​​te komen, is het “palmen” van je ogen erg nuttig. Met deze techniek kun je van de oogpijn afkomen. Om deze oefening uit te voeren, wrijf je een paar seconden in je handen totdat ze warm aanvoelen. Ontspan, bevrijd je geest van alle gedachten en plaats je handpalmen voor je ogen. Sluit je ogen en haal diep adem. Doe dit tien minuten. Verwijder je handen zodra je een rustgevend gevoel in je ogen voelt.

Het is belangrijk om te weten dat behalve ziekten zoals glaucoom of cataract, die worden veroorzaakt door verhoogde oogdruk of problemen met de ooglens, de helft van de oogproblemen verband houdt met het niet goed functioneren van de oogspieren. Als je voor je werk lange uren achter een scherm moet doorbrengen, draag dan een computerbril of een voorgeschreven bril. Draag geen contactlenzen omdat deze vaak al droge ogen veroorzaken. Raadpleeg je dokter als je oogproblemen een week of langer aanhouden. Zorg ervoor dat je de juiste begeleiding van jouw dokter of oogarts volgt tijdens het doen van yoga-ademhalingsoefeningen als je lijdt aan glaucoom.

Populaire pagina's

Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top