skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Oogmedicijnen en oogdruppels

blank

Er zijn talloze oogaandoeningen en al evenzoveel behandelingen en medicijnen. Medicijnen voor de ogen laten zich dus niet simpel in één overzicht benoemen. Oogdruppels zijn een cruciale toedieningsmethode bij de behandeling en preventie van diverse oogziekten. Daarom lees je hier meer over oogdruppels en het gebruik van oogdruppels.

Waarvoor zijn oogdruppels?

Oogdruppels zijn een toedieningsmethode. Een veel gebruikte manier om medicijnen voor je ogen ook daadwerkelijk ín je ogen te krijgen. De inhoud van de druppels verschilt per situatie. Oogdruppels kunnen onder meer antibiotica, corticosteroïden en spierverslappers bevatten. De precieze inhoud hangt af van de aandoening waarvoor ze zijn voorgeschreven. Want in de meeste gevallen gaat het bij oogdruppels om door een arts voorgeschreven medicijn.

Waar koop ik oogdruppels?

Oogdruppels met een specifieke, medicinale werking haal je in een apotheek. In principe uitsluitend met een recept. Oogdruppels die geen receptgeneesmiddel bevatten (zoals sommige middelen tegen allergie) zijn zonder recept bij drogisterijen verkrijgbaar. Daarnaast zijn er diverse soorten oogdruppels verkrijgbaar via het internet.

Hoe lang kan ik oogdruppels bewaren?

Zoals de meeste medicijnen hebben oogdruppels een uiterste houdbaarheidsdatum. Tot deze datum is een goede werking van het medicijn gegarandeerd. Hoe lang je de oogdruppels kan bewaren hangt in de eerste plaats af van het betreffende middel. Niet elk soort oogdruppel is even lang houdbaar. Op het flesje staat vermeld tot welke datum de oogdruppels houdbaar zijn. Twijfel je over de werking of houdbaarheid van oogdruppels? Raadpleeg dan de arts die jou het middel heeft voorgeschreven.

Hoe gebruik ik oogdruppels?

Oogdruppels worden (vanzelfsprekend) in het oog gedruppeld. De benodigde hoeveelheid verschilt per soort oogdruppel. Houd er rekening mee dat oogdruppels werkzame stoffen bevatten die in te grote hoeveelheden schadelijk kunnen zijn. Probeer je dus altijd strikt aan de voorgeschreven of geadviseerde dosering te houden. Je brengt oogdruppels aan door naar boven te kijken en met de duim en wijsvinger je oogleden opzij te duwen. Met de andere hand breng je de druppels aan in je oog.

Vergoeding voor oogdruppels

Wanneer oogdruppels onderdeel uitmaken van een medisch noodzakelijke behandeling, worden deze in principe vergoed vanuit de basiszorg. Dit geldt meestal voor oogdruppels die op recept worden voorgeschreven. Dit betekent eveneens dat het eigen risico van toepassing is, waardoor je wel degelijk kosten maakt. Voor oogdruppels die zonder recept verkrijgbaar zijn, bijvoorbeeld tegen allergieën, geldt in principe geen vergoeding. Sommige verzekeraars vergoeden zulke oogdruppels (gedeeltelijk) via een aanvullend pakket.

Populaire pagina's

Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top