skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Waarom het belangrijk is oogdruppels correct te gebruiken

Ogen Drupppelen Na Ooglaser Behandeling Bij Droge Ogen

Oogdruppels zijn echte medicijnen, net als tabletten en injecties. Dit betekent dat ze met dezelfde zorg moeten worden gebruikt als andere, meer bekende medicijnen. Ontbrekende doses, stopzetting van de behandeling of het niet gebruiken van oogdruppels zoals voorgeschreven kan jouw gezichtsvermogen verslechteren.

Oogdruppels worden gebruikt bij de behandeling van veel oogaandoeningen, waaronder glaucoom of verhoogde oogdruk, conjunctivitis, oogontsteking en droge ogen. Maar oogartsen schrijven ze ook voor na een laser behandeling, om infecties te voorkomen of ontstekingen te verminderen.

Ongeacht waarom je oogdruppels voorgeschreven hebt gekregen, moet je ze altijd precies gebruiken zoals jouw oogarts je dat heeft voorgeschreven. En hoewel oogdruppels het vaakst worden voorgeschreven, geldt hetzelfde natuurlijk ook voor ooggels en oogzalven.

Door behandeling te combineren met andere reguliere taken (bijv. tandenpoetsen) of een alarm in te stellen op je telefoon, is het makkelijk te onthouden wanneer je moet druppelen.

Als je het moeilijk vindt om de oogdruppels te gebruiken zoals voorgeschreven, lees dan vooral verder. Mogelijk kan dit informatieblad over oogdruppels je helpen. Je kan deze tips volgen om het grootste voordeel te halen uit oogdruppels en bijwerkingen te minimaliseren.

Top 5 tips bij gebruik van oogdruppels:

  1. Breng nooit oogdruppels aan terwijl je contactlenzen draagt
   Het lijkt misschien logisch, maar veel mensen denken er niet aan hun contactlenzen te verwijderen voordat ze hun oogdruppels aanbrengen. Contactlenzen kunnen de verdeling van de druppels verstoren, waardoor hun effectiviteit wordt verminderd. Wacht na het aanbrengen van de druppels ook minimaal 20 minuten voordat je je contactlenzen opnieuw plaatst, anders kunnen resten van de oogdruppels aan de lens blijven kleven.
  2. Breng één druppel per keer aan en wacht een paar minuten voordat je de volgende druppel aanbrengt
   Het snel achter elkaar aanbrengen van druppels zal medicatie verspillen omdat de eerste druppel uit het oog wordt geduwd zonder de kans te hebben gehad om te werken. Het oog kan slechts op elk moment minder dan een halve druppel vasthouden, en de rest loopt over op de gebieden rond het oog. Als op het etiket staat dat twee druppels moeten worden aangebracht, breng dan niet beide druppels tegelijk aan. Breng een druppel aan, wacht minimaal 2 minuten en breng dan de volgende druppel aan.
  3. Knip niet krachtig met je oog na het aanbrengen van de oogdruppel
   Je moet je oog voorzichtig sluiten of normaal knipperen, anders duw je de druppel uit je oog.
  4. Probeer de druppel in je oog te houden om bijwerkingen te minimaliseren
   Oefen druk uit op de onderste traanbuisjes (naast de neusbrug) om de hoeveelheid oogdruppel die de bloedbaan binnenkomt te verminderen – dit minimaliseert de kans op eventuele bijwerkingen van de oogdruppel die de rest van het lichaam aantasten. Zorg er ook voor dat je overtollig vloeistof wegveegt met een tissue om mogelijke irritatie van de omliggende huid te verminderen.
  5. Laat de punt van de fles met oogdruppels je oog niet raken
   Als dit gebeurt, verhoogt dit het risico op een ooginfectie omdat bacteriën van het oog de oogdruppeloplossing kunnen besmetten.

Als je problemen hebt om de druppels in te druppelen, vraag dan om een ​​familielid of huisgenoot om hulp.

Populaire pagina's

Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top