skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Oogkliniek kiezen?

Er is in Nederland geen tekort aan oogklinieken en oogziekenhuizen. Maar hoe maak je de juiste keuze in jouw zoektocht naar de beste oogkliniek die bij jouw wensen en benodigde zorg past?

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor het maken van een weloverwogen keuze. Welke klinieken zijn er, tot welke behandelingen heeft beschikking, hoe staat het met de kosten en met welke (rand)zaken dien je rekening te houden?

Hoe kies je de oogkliniek die het beste bij je past?

Een effectieve manier om snel tot een juiste oogkliniek te komen is het nemen van de volgende stappen:

 • Bepaal of de betreffende kliniek de benodigde behandeling uitvoert.
 • Bekijk de website, bekijk de informatie en reviews en ga op je gevoel af.
 • Vergelijk de tarieven van de klinieken, want die verschillen behoorlijk.

Behandelingen in oogklinieken

Voor de volgende behandelingen kun je terecht bij een Oogkliniek en Oogziekenhuis.

Staaroperatie

Staar is een aandoening aan het oog waar veel mensen als ze wat ouder worden last van krijgen. Het wordt ook wel Cataract genoemd en kan gepaard gaan met verstrooiing van licht, dubbel zien en wisselende bril-of lens sterkten. Het zicht verslechterd, omdat de ooglens troebeler wordt en het gezichtsvermogen achteruit gaat. Met een staaroperatie wordt je ooglens vervangen door een kunstlens.

Lensimplantaten

Lensimplantaties worden door diverse oogklinieken in Nederland aangeboden. Deze ingreep kan om verschillende redenen worden uitgevoerd. Staar is bijvoorbeeld een veel voorkomende reden om voor een lensimplantaat te kiezen. Maar ben je verziend of bijziend, of heb je een leesbril nodig, dan kan een lensimplantaat ook goed uitkomst bieden.

Ooglaserbehandeling

Veel oogklinieken voeren diverse ooglaser behandelingen uit om de meest uiteenlopende oogafwijkingen te verhelpen. Voorbeelden van effectieve en veilige ooglaserbehandelingen zijn: SMILE, CLEAR, Intralase, Lasek en TransPRK.

Droge ogen behandeling

Tot slot kun je bij een oogkliniek of ziekenhuis ook voor een droge ogen behandeling terecht. Bij droge ogen ondervinden patiënten last van droge, geïrriteerde en jeukende ogen. De meest gebruikte methoden daarvoor zijn Punctum pluggen (een van siliconen of collageen gemaakt stopje voor de traanbuizen) en een nauwkeurige IPL (Intense Pulsed Light) behandeling.

Overzicht oogklinieken per regio

In het onderstaande overzicht vind je verschillende oogklinieken en ziekenhuizen per regio. Neem in je overweging naast de eigen regio ook oogcentra mee die vertrouwen opwekken en die bekend staan om een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het gaat tenslotte om je ogen.

Oogklinieken in Amsterdam

Naast het Nationaal Oogcentrum kun je bij onderstaande klinieken terecht voor ooglaserbehandelingen in Amsterdam:

 • Bergman Clinics Amsterdam
 • Inter-Vision Amsterdam
 • Visus Oogkliniek Amsterdam
 • Vision Amsterdam
 • World Eye Amsterdam

Oogklinieken in Noord Holland

 • Correct Vision (Medisch Centrum Alkmaar)

Oogklinieken in Utrecht

 • Visus Oogkliniek
 • Bergman Clinics Amersfoort
 • YEO Medical Utrecht

Beste oogziekenhuis Nederland

Natuurlijk wil je behandeld worden bij de beste oogkliniek. De ene kliniek heeft meer ervaring en kennis in huis om bepaalde behandelingen uit te voeren of is de ander gespecialiseerd in specifieke methoden. Bovendien kunnen de tarieven per oogklinieken en behandeling nogal verschillen.

De keuze voor de beste oogkliniek is daarom sterk afhankelijk van jouw eigen gevoel, de ervaringen van klanten die je voorgingen en de kosten per behandeling. Daarnaast is het, zoals ook bij andere zorg het geval is, belangrijk en fijn als de artsen bij een intake of vooronderzoek ruim de tijd nemen om al je vragen te beantwoorden en een gedegen vooronderzoek doen.

Veelgestelde vragen over een oogkliniek

Wat doet een oogkliniek?

Een oogkliniek is een centrum dat is gespecialiseerd in oogzorg en waar de volgende behandelingen worden uitgevoerd:

 • Refractie ofwel ooglaser behandelingen
 • Lensimplantaten
 • Staaroperaties en
 • Behandeling van droge ogen

Welke oogklinieken zijn er?

Oogklinieken zijn in heel Nederland en in elke provincie te vinden. Afhankelijk van de behandeling die je zoekt en welke kliniek jou aanspreekt kun je uit het overzicht op deze pagina een keuze maken.

Wat kost een bezoek aan een oogkliniek?

De kosten van een bezoek aan een oogkliniek hangen helemaal samen met de behandeling die je wenst. Voor een onderzoek kun je vaak gratis of voor een zeer schappelijk bedrag langskomen.

Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top