Download de complete ooglaser informatie gids

Ooglaserbehandelingen

Informatie soorten behandelingen ogen laseren

Wie een bril of lenzen draagt vanwege een zichtafwijking, kan in aanmerking komen voor een ooglaserbehandeling. Dit is een relatief kleine medische ingreep die zorgt dat u voortaan weer goed ziet, zonder bril of lenzen. Na het laseren van uw ogen ziet u dus weer scherp.

Ogen laseren is niet altijd een en dezelfde behandeling. In de praktijk zijn er verschillende behandelmethoden. Elk met hun eigen voorwaarden en criteria, voor- en nadelen, en ook kosten.  Daarover vertellen we u graag meer.

Welke behandelingen voor ooglaseren zijn er?

De verschillende soorten laserbehandelingen hebben allemaal hetzelfde resultaat: ze zorgen dat u weer scherp ziet. Waarom zijn er dan toch verschillende behandelingen? Sommige methoden hebben een groter bereik in zichtafwijking, anderen zijn weer beter voor mensen met kwetsbare ogen. Welke methode voor u het meest geschikt is, bepalen we na een intake en eyescan. Met de onderstaande behandelmethoden kunt u uw ogen laten laseren:

Voordelen en nadelen oog laseren

Elke ooglaser behandelmethode heeft zijn eigen criteria en werkwijze. Deze benoemen we op de pagina’s van de betreffende behandeling (zie hierboven) De belangrijkste overeenkomst is dat uw zicht voortaan weer goed is. Dit resultaat wordt in een ooglaser kliniek vrijwel altijd na één behandeling bereikt.

Sommige behandelingen kennen een langere herstelperiode dan andere. Gedurende de herstelperiode kunt last hebben van enkele klachten maar in de meeste gevallen valt dat erg mee. Soms duurt het maar een paar dagen voordat uw zicht daadwerkelijk op het gewenste niveau is. En bij geen enkele behandeling duurt het herstel langer dan enkele weken.

Wat kost het ogen laseren?

Ook de kosten verschillen per behandelmethode en per ooglaserkliniek. De vraag “wat kost ooglaseren” heeft dan ook niet één duidelijk antwoord. De kosten van ooglaseren verschillen van ongeveer 1000 tot iets meer dan 2000 euro per oog. Hoe dan ook hanteren wij de laagste tarieven in Nederland. Deze kunt u hier kosten ooglaseren vergelijken met die van andere klinieken.

Sommige zorgverzekeraars betalen voor ooglaseren een vergoeding. Dat betekent meestal dat u een deel van de kosten vergoed krijgt door uw zorgverzekeraar. Hier vindt u meer informatie over de vergoeding van Ooglaseren door uw zorgverzekeraar

Risico’s ooglaseren

Elke ooglaserbehandeling is een medische ingreep die door een gespecialiseerde chirurg wordt uitgevoerd. Ooglaserbehandelingen zijn dan ook erkende ingrepen met een klein risico. Dat betekent dat er dus wel risico’s aan ooglaseren verbonden zijn. Voor de meeste behandelingen zijn de risico’s vergelijkbaar. Meestal gaat het om kleine ongemakken die in het ergste geval een tweede behandeling vereisen. De kans op ernstige complicaties is verwaarloosbaar klein.

Gerelateerde artikelen

In onze kliniek werken wij met de modernste ooglaser apparatuur voor uw ooglaserbehandeling.

Onze ooglaserapparatuur

Onze geavanceerde oogapparatuur is extreem nauwkeurig en wordt ingezet in ooglaserklinieken over de hele wereld.

Lees meer
Bij Clinic Select krijgt u een gratis vooronderzoek voorafgaand uw ooglaserbehandeling.

Gratis vooronderzoek

Voordat we tot behandeling overgaan, controleren we uitgebreid de staat van uw ogen.

Lees meer
Wij zorgen voor een goede nazorg na uw ooglaserbehandeling.

Behandeling en nazorg

Wij begrijpen als geen ander dat u met een vertrouwd gevoel behandeld wilt worden.

Lees meer

Download de GRATIS Ooglaser informatiegids

Alle informatie over oog laseren, soorten behandelingen vergoedingen, etc.