skip to Main Content

SMILE®

Over de SMILE® laserbehandeling

Met de SMILE® methode wordt de volledige correctie uitgevoerd als een enkele stap zonder het creëren van een flap: één laser, één behandelplan en één laserproces.

Traditionele LASIK-procedures omvatten het gebruik van een femtosecond laser om een ​​flap te maken die wordt teruggevouwen en vervolgens wordt er een excimerlaser gebruikt om het hoornvliesweefsel te verwijderen.

Met behulp van een krachtige femtosecond laser creëert SMILE® een lensje (weefselschijf) in het hoornvlies dat wordt verwijderd door een kleine incisie van 2 mm. Het oppervlak van het hoornvlies is bijna onaangeroerd en er is minder verstoring van de hoornvlieszenuwen, wat betekent dat minder veranderingen van langdurige droogheid van de ogen optreden.

Wat is SMILE®?

Small Incision Lenticule Extraction
SMILE® is een minimaal invasieve en zachte chirurgische ingreep die geen flap vereist. Hierdoor blijft de buitenste hoornvlieslaag van het oog grotendeels intact. Herstel met SMILE® is ook snel, met minder kans op complicaties na de behandeling zoals infecties, droge ogen of epitheliale ingroei.

De voordelen van SMILE®

SMILE® combineert de voordelen van PRK en LASIK om patiënten voor het eerst een minimaal invasieve en flaploze ooglaserbehandeling te kunnen bieden.

Er wordt geen flap gemaakt in de SMILE®-procedure waardoor er geen risico is op het verschuiven ervan.
Met SMILE® blijft het grootste deel van de bovenste hoornvlieslagen intact.
SMILE® vermindert ook de kans op complicaties. Omdat er slechts een kleine incisie nodig is in plaats van een flap zijn er minder doorgesneden zenuwen. Dit vermindert de kans op droge ogen.

De behandelingsstappen

stap 1

Stap 1
In één stap creëert de femtoseconde laser een dunne lens en een kleine toegang van minder dan 4 mm in het intacte hoornvlies.

stap 2 smile

Stap 2
De oogarts verwijdert de lens via de kleine toegang. Er is minimale verstoring van de biomechanica van het hoornvlies. Er hoeft geen flapje te worden gesneden.

relex-smile ooglaserbehandeling

Stap 3
De minimaal invasieve verwijdering van de lens verandert de vorm van het hoornvlies, het corrigeren van de brekingsfout van het oog.

ReLex SMILE in 48 seconden

Bekijk de korte video

Veiligheid van ReLex Smile

Een complicatie kan zijn dat het verwijderen van het stukje lens lastig blijkt. Ook kunnen stukjes van die lens achterblijven in het oog. Daarnaast kan het bij elke laserbehandeling voorkomen dat er reststerkte overblijft. De ReLex Smile techniek kan echter maar een keer worden toegepast. Dat betekent dat bij een vervolgbehandeling een andere techniek wordt gebruikt. Is een Smile laserbehandeling dan niet veilig? Uiteraard wel!

Wat kost een SMILE® ooglaserbehandeling?

Op dit moment bieden wij deze behandeling nog niet aan. Verwacht wordt dat later in 2020 de speciale VisuMax laser zal zijn aangeschaft. Uiteraard hebben onze oogartsen elders al ruime ervaring met deze nieuwe behandeling opgedaan.

Hoe je ogen veranderen naarmate je ouder wordt

Naarmate we ouder worden veranderen onze ogen. We gaan minder scherp zien en kunnen vatbaarder worden voor oogaandoeningen die het zicht bedreigen. Op de leeftijd van 40 jaar of ouder beginnen de meeste mensen presbyopie te ervaren, oftwel, tijd voor een leesbril.
Lees meer

Oog yoga oefeningen die uw visie op een natuurlijke manier versterken

Weet u dat de gemiddelde persoon 8,5 uur of meer voor het computerscherm doorbrengt? Dit geeft aan hoeveel druk we op onze ogen uitoefenen, en dat kan onze visie beïnvloeden. Het is vanwege de te lange tijd op het scherm dat we vaak oogproblemen krijgen, zoals tranende ogen, jeukende ogen of wazig of wazig zien.
Lees meer

Bijna twaalf jaar later – SMILE®

Meer dan een miljoen ogen zijn al behandeld met de revolutionaire ooglaserbehandeling die bekend staat als SMILE (SMall Incision Lenticule Extraction) of ReLexSMILE.
Lees meer
Back To Top