skip to Main Content
Claim je korting maak nu een afspraak!

Hoge zomerkorting tot wel €350,- op je behandeling in juni en juli

Relex SMILE®

Het Nationaal Oogcentrum biedt de Relex SMILE behandeling niet aan. In plaats daarvan bieden wij de nieuwere en vrijwel gelijke behandeling CLEAR aan. CLEAR wordt uitgevoerd met de Z8 Femtosecond laser van Ziemer, waardoor er meer mogelijkheden zijn om de centrering en rotatie tijdens de operatie aan te passen, in tegenstelling tot bij de SMILE methode.

SMILE® is een geavanceerde ooglaserbehandeling voor patiënten met bijziendheid en astigmatisme (cilinderafwijking), een revolutionaire procedure die de manier van ooglaseren heeft verandert. SMILE® staat voor Small Incision Lenticule Extraction, het is een minimaal invasieve en probleemloze procedure.

Wat is SMILE®?

SMILE® staat voor Small Incision Lenticule Extraction. De Relex® SMILE methode is op dit moment de meest geavanceerde ooglasermethode ter wereld. De methode is veilig, nauwkeurig en geeft minder kans op complicaties dan andere laserbehandelmethoden.  SMILE® is een minimaal invasieve en zachte chirurgische ingreep die geen flap vereist. Hierdoor blijft de buitenste hoornvlieslaag van het oog grotendeels intact. Herstel met SMILE® is ook snel, met minder kans op complicaties na de behandeling zoals infecties, droge ogen of epitheliale ingroei.

Over de SMILE® laserbehandeling

Met de SMILE® methode wordt de volledige correctie uitgevoerd als een enkele stap zonder het creëren van een flap: één laser, één behandelplan en één laserproces.

Traditionele LASIK-procedures omvatten het gebruik van een femtosecond laser om een ​​flap te maken die wordt teruggevouwen en vervolgens wordt er een excimerlaser gebruikt om het hoornvliesweefsel te verwijderen.

Met behulp van een krachtige femtosecond laser creëert SMILE® een lensje (weefselschijf) in het hoornvlies dat wordt verwijderd door een kleine incisie van 2 mm. Het oppervlak van het hoornvlies is bijna onaangeroerd en er is minder verstoring van de hoornvlieszenuwen, wat betekent dat minder veranderingen van langdurige droogheid van de ogen optreden.

Veiligheid van ReLex Smile

Een complicatie kan zijn dat het verwijderen van het stukje lens lastig blijkt. Ook kunnen stukjes van die lens achterblijven in het oog. Daarnaast kan het bij elke laserbehandeling voorkomen dat er reststerkte overblijft. De ReLex Smile techniek kan echter maar een keer worden toegepast. Dat betekent dat bij een vervolgbehandeling een andere techniek wordt gebruikt. Is een Smile laserbehandeling dan niet veilig? Uiteraard wel!

Wat kost een SMILE® ooglaserbehandeling?

Op dit moment bieden wij deze behandeling nog niet aan. Verwacht wordt dat later in 2021 de speciale VisuMax laser zal zijn aangeschaft. Uiteraard hebben onze oogartsen elders al ruime ervaring met deze nieuwe behandeling opgedaan.

Betalen in TERMIJNEN

Kan je de ooglaserbehandeling niet direct in één keer betalen? Dat hoeft geen probleem te zijn.

blank

De voordelen van SMILE®

SMILE® combineert de voordelen van PRK en LASIK om patiënten voor het eerst een minimaal invasieve en flaploze ooglaserbehandeling te kunnen bieden.

  • Er wordt geen flap gemaakt in de SMILE®-procedure waardoor er geen risico is op het verschuiven ervan.
  • Met SMILE® blijft het grootste deel van de bovenste hoornvlieslagen intact.
  • SMILE® vermindert ook de kans op complicaties. Omdat er slechts een kleine incisie nodig is in plaats van een flap zijn er minder doorgesneden zenuwen. Dit vermindert de kans op droge ogen.
ReLex SMILE in 48 seconden

Bekijk de korte video

De behandelstappen

Stap 1
In één stap creëert de femtoseconde laser een dunne lens en een kleine toegang van minder dan 4 mm in het intacte hoornvlies.

Stap 2
De oogarts verwijdert de lens via de kleine toegang. Er is minimale verstoring van de biomechanica van het hoornvlies. Er hoeft geen flapje te worden gesneden.

Stap 3
De minimaal invasieve verwijdering van de lens verandert de vorm van het hoornvlies, het corrigeren van de brekingsfout van het oog.

Patiëntwaarderingen
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
Nationaal Oogcentrum BV, LaatJeOgenLaseren.nl - Ooglaseren regio Amsterdam
16 Google recensies
Mark de Laan
Mark de Laan
15 April 2024
Mooie, vernieuwde, kliniek in Naarden, waar ik ben geweest om van mijn (harde) multifocale contactlenzen af te komen. Gelukkig waren mijn ogen geschikt voor de Intralasik behandeling, met monovisie om de leesbril ook kwijt te raken. Na 2 weken kon ik al geholpen worden en het viel me super mee. De begeleiding was fijn en duidelijk, de artsen zeer kundig en geduldig, de behandeling zelf ging super snel en eigenlijk pijnvrij. Ik voelde eigenlijk niets prikken ofzo. En 's avonds kon ik zelf weer dingen scherp zien (85%). De volgende dag kon ik ook weer lezen en dus werken achter mijn PC. Aan het eind van dag 2 zag ik 90% denk ik en ging het lezen perfect. Nu een week later is de normale zicht 98% en het lezen ook al 90%. Het wordt met de dag beter en ik heb sinds de behandeling eigenlijk niets gevoeld. Ook niet net na de behandeling toen de verdoving was uitgewerkt (maar dat wisselt per persoon). Al met al ben ik dus mega blij dat ik het heb gedaan. Ook omdat ze ook speciale openingstarieven hadden, waardoor het nog extra scheelde.
Michel Duarte
Michel Duarte
2 April 2024
Vorig week mijn ogen laten laseren. De eerste uren na het laseren last van felle (zon)licht. Voor de rest geen ongemakkelijkheden. Uiterst tevreden over de service!
Mariska Weel
Mariska Weel
28 Maart 2024
Ik (46) heb begin februari 2024 mijn ogen laten laseren bij deze kliniek in Naarden. Hoewel de kliniek nieuw is (pas sinds december 2023 geopend) is de dienst doende oogchirurg iemand met erg veel ervaring op het gebied van ooglaseren. Het vooronderzoek wees uit dat mijn ogen niet geschikt bleken te zijn voor de CLEAR-behandeling (een soort SMILE+) of voor LASIK. Dit vanwege mijn hoornvlies dat te dun was. Daarnaast bleken vervangende lenzen ook (nog) geen optie. Het werd dus TransPRK. Een behandeling die sowieso al mijn voorkeur had omdat het ‘no-touch’ is: de behandeling wordt uitgevoerd met laser, zonder snijden. Dat idee stond me meer aan dan het snijden van een flap. Een week later kon ik al terecht voor de ingreep. Dat verliep vlekkeloos. De ingreep zelf duurde maar een paar minuten. Met een zonnebril op en een tas met oogdruppels kon ik naar huis. Ik heb nadien heel weinig ongemak gehad van het herstel. Ik kon me na twee dagen weer goed redden binnen en buitenshuis. Het duurde wel een week ongeveer voordat ik weer kon werken. Ik heb een bureaubaan waarbij ik de hele dag achter een computerbeeldscherm zit. Inmiddels zie ik superscherp veraf en dichtbij. Ik ben heel tevreden over deze kliniek (ook wat betreft nazorg en vriendelijkheid van de medewerkers) en kan deze iedereen aanraden.
elek4 you
elek4 you
22 Maart 2024
Heel vriendelijk ontvangen. Oogspecialisten zijn vriendelijk en duidelijk over behandeling, ook als blijkt dat laseren geen mogelijkheid is. Eerlijke behandeling.
Vin
Vin
9 Maart 2024
Het is voor mij een (inmiddels) kleine twee weken geleden dat ik een TransPRK ingreep bij Nationaal Oogcentrum heb laten doen. Ik kan ik allen maar zeggen dat deze kliniek wel echt super is! Ik ben ontzettend blij dat ik het hier heb laten doen. Iedereen is betrokken en uiterst behulpzaam. De oogarts is erg ervaren en neemt goed de tijd om adviezen te geven, vragen te beantwoorden en je helemaal mee te nemen in het proces van A-Z (en daarna). Ze zijn hier eerlijk en laten ook gerust weten dat er risicos gelden/behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden door een te hoog risico. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het resultaat! Tot nog toe weinig bijwerkingen (lichte vorm van glare/halo en klein beetje last van droge ogen), maar dit wordt als het goed is gedurende tijd ook nog minder, of verdwijnt. Mijn advies, als je het overweegt om het te doen vraag dan hier een vrijblijvend oogonderzoek aan en laat je goed informeren! Het zijn tenslotte je ogen en daarvoor wil je zeker weten dat een kliniek eerlijk, betrouwbaar en veilig/hygiënisch is. Alles heb ik wel ervaren bij Nationaal Oogcentrum!
Rob
Rob
26 Februari 2024
Vakkundig team en goede voor en nazorg gehad. In het begin wat administratieve issues vanwege het nieuwe systeem. Maar dat is allemaal opgelost nu.
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top