Maak een afspraak

Wilt u weten of u uw ogen kunt laten laseren? Wij geven u graag een indicatie tijdens een gratis vooronderzoek. Vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

skip to Main Content

Op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 19.00 uur.

SMILE®

Over de SMILE® laserbehandeling

Met SMILE® wordt de volledige correctie uitgevoerd als een enkele stap zonder het creëren van een flap: op één laser, met één behandelplan en één laserproces.

Traditionele LASIK-procedures omvatten het gebruik van een femtosecond laser om een ​​flap te maken die wordt teruggevouwen en vervolgens wordt er een excimerlaser gebruikt om het hoornvliesweefsel te verwijderen.

Met behulp van een krachtige femtosecond laser creëert SMILE® een lensje (weefselschijf) in het hoornvlies dat wordt verwijderd door een kleine incisie van 2 mm. Het oppervlak van het hoornvlies is bijna onaangeroerd en er is minder verstoring van de hoornvlieszenuwen, wat betekent dat minder veranderingen van langdurige droogheid van de ogen optreden.

Wat is SMILE®?

Small Incision Lenticule Extraction
SMILE® is een minimaal invasieve en zachte chirurgische ingreep die geen flap vereist. Hierdoor blijft de buitenste hoornvlieslaag van het oog grotendeels intact. Herstel met SMILE® is ook snel, met minder kans op complicaties na de behandeling zoals infecties, droge ogen of epitheliale ingroei.

De voordelen van SMILE®

SMILE® combineert de voordelen van PRK en LASIK om patiënten voor het eerst een minimaal invasieve en flaploze ooglaserbehandeling te kunnen bieden.

Er wordt geen flap gemaakt in de SMILE®-procedure waardoor er geen risico is op het verschuiven ervan.
Met SMILE® blijft het grootste deel van de bovenste hoornvlieslagen intact.
SMILE® vermindert ook de kans op complicaties. Omdat er slechts een kleine incisie nodig is in plaats van een flap zijn er minder doorsneden zenuwen. Daardoor is er minder kans op droge ogen.

De behandelingsstappen

stap 1

Stap 1
In één stap creëert de femtoseconde laser een dunne lens en een kleine toegang van minder dan 4 mm in het intacte hoornvlies.

stap 2 smile

Stap 2
De oogarts verwijdert de lens via de kleine toegang. Er is minimale verstoring van de biomechanica van het hoornvlies. Er hoeft geen flapje te worden gesneden.

811|570|Unbekannt|Augenlaser: Neues Verfahren relex-smile Schritt 3 ...

Stap 3
De minimaal invasieve verwijdering van de lens verandert de vorm van het hoornvlies, het corrigeren van de brekingsfout van het oog.

ReLex SMILE in 48 seconden

Bekijk de korte video

Veiligheid van ReLex Smile

Een complicatie kan zijn dat het verwijderen van het stukje lens lastig blijkt. Ook kunnen stukjes van die lens achterblijven in het oog. Daarnaast kan het bij elke laserbehandeling voorkomen dat er reststerkte overblijft. De ReLex Smile techniek kan echter maar een keer worden toegepast. Dat betekent dat bij een vervolgbehandeling een andere techniek wordt gebruikt. Is een Smile laserbehandeling dan niet veilig? Uiteraard wel!

Wat kost een SMILE® ooglaserbehandeling?

Op dit moment bieden wij deze behandeling nog niet aan. Verwacht wordt dat later in 2020 de speciale VisuMax laser zal zijn aangeschaft. Uiteraard hebben onze oogartsen elders al ruime ervaring met deze nieuwe behandeling opgedaan.

Bijna twaalf jaar later – SMILE®

Meer dan een miljoen ogen zijn al behandeld met de revolutionaire ooglaserbehandeling die bekend staat als SMILE (SMall Incision Lenticule Extraction) of ReLexSMILE.
Lees meer

Schitteringen en halo’s na een ooglaser behandeling

Halo's en verblinding na ooglaseren zijn bijna verleden tijd. Leer hoe ze worden veroorzaakt en lees meer over de symptomen en risicofactoren. Ook kunt in deze blog lezen over hoe nieuwe technologie de behandelingen heeft verbetert.
Lees meer

De nadelen van het dragen van contactlenzen

Laten we eerlijk zijn. De belangrijkste reden waarom mensen contactlenzen dragen, is omdat zij zich daar beter bij voelen. Maar heb je je ooit al echt verdiept in de mogelijkheid van een ooglaserbehandeling?
Lees meer
Back To Top