Ogen laseren is een chirurgische ingreep onder plaatselijke verdoving met als doel het permanent verbeteren van het zicht. Wie de behandeling ondergaat heeft daarna in principe geen bril of contactlenzen meer nodig.

meer info

Ooglaserbehandelingen worden in Nederland sinds de jaren 80 uitgevoerd. Behandelingen met lensimplantaten werden zo’n 10 jaar daarvoor al uitgevoerd.

Een ooglaserbehandeling is een chirurgische ingreep die door een arts in een operatiekamer wordt uitgevoerd. Dat betekent niet dat elke arts gekwalificeerd is voor deze behandeling. Laserbehandelingen dienen te worden uitgevoerd door een gespecialiseerde en NOG-geregistreerde arts.

Nee, er komen geen naalden, messen of wat dan ook aan te pas. Uw ogen worden volledig verdoofd door middel van speciale oogdruppels waardoor u niets voelt van de behandeling.

De kans op complicaties bij een ooglaserbehandeling bij Clinic Select is extreem klein. Dat komt omdat wij geen onnodige risico’s’ nemen.

Wij voeren een zeer uitgebreid technisch en medisch onderzoek uit waarin wij eerst bekijken of u geschikt bent. En zo ja, welke behandeling het beste bij past.

Elke medische behandeling kan een risico met zich mee brengen. Maar in tegenstelling tot veel andere klinieken wijzen wij zo’n 20-30% van de mensen af. Omdat wij de kans op een onbevredigende uitkomst, in uw belang, zo klein mogelijk houden.

Daarbij is het goed om te weten dat sinds de jaren 80 ongeveer 50 miljoen mensen hun ogen hebben laten laseren. De ervaring, technieken en gebruikte apparatuur zijn in al die jaren zo ver doorontwikkeld en verfijnd dat de kans op complicaties verwaarloosbaar is.

Dat kan, maar is bijzonder zeldzaam. De voorwaarde hiervoor is dat er een verschil van tenminste vier dioptrieën (sterke) tussen beide ogen is en er sprake is van intolerantie voor contactlenzen.

Ja. Bij volwassenen groeit het oog niet meer en dus verandert de vorm ervan ook niet meer. Dit betekent dat een laserbehandeling een blijvend resultaat heeft. Daarbij krijgt u bij Clinic Select een levenslange garantie op gratis nabehandeling als het beoogde resultaat niet in één keer voor 100% bereikt zou zijn.

Bij vrijwel iedere ooglaserbehandeling is één behandeling per oog in principe voldoende. Bij zeldzame complicaties is soms een tweede behandeling nodig voor hetzelfde oog. In het uitzonderlijke geval dat een 2e behandeling nodig zou zijn, krijgt u die bij Clinic Select altijd gratis, mits dit medisch verantwoord is.

Als u aan een aantal basis criteria voldoet dan komt u in principe in aanmerking voor een ooglaserbehandeling. Deze basis criteria zijn onder andere;

  • U bent 18 jaar of ouder
  • U heeft minimaal een jaar een stabiele bril- of contactlens sterkte
  • U heeft een goede algemene gezondheid
  • U heeft geen ernstige oogheelkundige aandoening
  • U bent goed op de hoogte van de verschillende mogelijkheden van refractie chirurgie
  • U bent op de hoogte van de complicaties, bijwerkingen en beperkingen van refractiechirurgie
  • U bent niet zwanger

Vervolgens kunnen wij in en technisch en medisch onderzoek nader bepalen of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling. En welke behandeling heet meest geschikt is voor u.

meer info

Laserbehandelingen met een échte laser worden in Nederland sinds de jaren 80 uitgevoerd. Behandelingen met lensimplantaten werden zo’n 10 jaar daarvoor al uitgevoerd.

Voor veel mensen is het een spannend idee dat zij gewoon wakker zijn tijdens de behandeling. Maar in de praktijk blijkt dat eigenlijk juist heel prettig. Uw ogen zijn volledig verdoofd door speciale oogdruppels. Daardoor voelt u geen pijn tijdens de behandeling. De oogarts die de behandeling uitvoert praat u voortdurend bij over de voortgang. En na de behandeling ziet u meteen dat er al verbetering van uw zicht is.

Gerelateerde artikelen

Bij Clinic Select krijgt u een gratis vooronderzoek voorafgaand uw ooglaserbehandeling.

Gratis vooronderzoek

Voordat we tot behandeling overgaan, controleren we uitgebreid de staat van uw ogen.

Lees meer
Wij hanteren de scherpe tarieven in Nederland voor een oog laseren.

Wat zijn de kosten?

Wij hanteren de laagste tarieven in Nederland. Vergelijk hier de tarieven van alle klinieken.

Lees meer
Hier vind u meer informatie over onze tevreden patiënten die een ooglaserbehandeling hebben ondergaan.

Tevreden patienten

Klanten van Clinic Select geven een gemiddeld cijfer van 9,1 voor onze ooglaserbehandelingen.

Lees meer

Download de GRATIS Ooglaser informatiegids

Alle informatie over oog laseren, soorten behandelingen vergoedingen, etc.