Ogen laseren is een chirurgische ingreep onder plaatselijke verdoving met als doel het permanent verbeteren van het zicht. Wie de behandeling ondergaat heeft daarna in principe geen bril of contactlenzen meer nodig.

meer info

Een ooglaserbehandeling is een chirurgische ingreep die door een arts wordt uitgevoerd. Dat betekent niet dat elke arts gekwalificeerd is voor deze behandeling. Laserbehandelingen dienen te worden uitgevoerd door een gespecialiseerde en NOG-geregistreerde arts.

Ja. Bij volwassenen groeit het oog niet meer en dus verandert de vorm ervan ook niet meer. Dit betekent dat een laserbehandeling een blijvend resultaat heeft.

Dat kan, maar is bijzonder zeldzaam. De voorwaarde hiervoor is dat er een verschil van tenminste vier dioptrieën (sterke) tussen beide ogen is en er sprake is van intolerantie voor contactlenzen.

Bij vrijwel iedere ooglaserbehandeling is één behandeling per oog in principe voldoende. Bij zeldzame complicaties is soms een tweede behandeling nodig voor hetzelfde oog.

meer info

Laserbehandelingen met een échte laser worden in Nederland sinds de jaren 80 uitgevoerd. Behandelingen met lensimplantaten werden zo’n 10 jaar daarvoor al uitgevoerd.

Nee, in principe niet. Een laserbehandeling heeft het voordeel dat deze altijd permanent is en er geen kunstlens in het oog geplaatst wordt. De keuze voor een lensimplantaat wordt gemaakt op basis van de afwijking van het oog (dioptrieën). Bij zeer hoge dioptrieën is een lensimplantatie vaak de enige behandeloptie.

meer info

Er zijn verschillende soorten ooglaserbehandeling en per methode verschilt het bereik in dioptrieën (afwijking van de ogen). In zijn algemeenheid kan een laserbehandeling correcties doen bij afwijkingen tot +5,00 en -8,00 en bij cilindrische afwijkingen tot 6,00. Wanneer er hogere correcties nodig zijn, biedt een lensimplantaat vaak uitkomst.

meer info

Gerelateerde artikelen

bottom_post1.jpg

Gratis vooronderzoek

Voordat we tot behandeling overgaan, controleren we uitgebreid de staat van uw ogen.

Lees meer
bottom_post2.jpg

Wat zijn de kosten?

Wij hanteren de laagste tarieven in Nederland. Vergelijk hier de tarieven van alle klinieken.

Lees meer
bottom_post3.jpg

Tevreden patienten

Klanten van Clinic Select geven een gemiddeld cijfer van 9,1 voor onze ooglaserbehandelingen.

Lees meer

Download de GRATIS Ooglaser informatiegids

Alle informatie over oog laseren, soorten behandelingen vergoedingen, etc.