Download de complete ooglaser informatie gids

Alternatief voor een leesbril?

Op een zekere leeftijd zijn er meer mensen mét leesbril dan zonder. Het hoort erbij, zo wordt vaak gedacht. In zekere zin is dat ook waar. Maar dat hoeft niet zo te blijven. Als u een leesbril heeft of nodig heeft, dan zijn er alternatieven. Hieronder leest u meer over de verziendheid (hypermetropie) die een leesbril nodig maakt en over de behandelopties.

Waarom een leesbril nodig?

Een leesbril heeft u nodig om dichtbij weer goed te kunnen zien. Dichtbij onscherp zien is namelijk vaak een gevolg van verziendheid. Wanneer het oog het licht niet (meer) genoeg breekt, wordt het licht in het oog niet op het netvlies geprojecteerd, maar er net achter. Het gevolg is dat u dichtbij onscherp ziet. Leesbrillen corrigeren deze afgenomen breking, of refractie, en maken dat u ook dichtbij scherp ziet.

Wat is verziendheid (hypermetropie)?

Verziendheid is onvoldoende breking (refractie) door uw eigen ooglens. Verziendheid wordt ook wel aangeduid met hypermetropie. Het is een natuurlijk gevolg van veroudering. Verminderd accommodatievermogen van het oog is vaak de oorzaak. De spier om uw pupil kan minder goed de omvang van uw pupil vergroten of verkleinen. Hierdoor kan uw oog de hoeveelheid licht die door het midden van het oog binnenvalt – en niet gebroken hoeft te worden – minder goed beïnvloeden.

Heb ik last van ouderdomsverziendheid?

Bij verziendheid op latere leeftijd wordt vaak gesproken van ouderdomsverziendheid of presbyopie. Deze vorm wordt, behalve door minder accommodatievermogen, soms veroorzaakt door staar.

Ooglaserbehandeling tegen verziendheid

Verziendheid is goed te behandelen. Door middel van ogen laseren of lensimplantaten. Of u voor deze behandelingen in aanmerking komt, kan enkel bij een persoonlijk medisch onderzoek worden vastgesteld. Vaststaat dat er voor de meeste mensen een duurzaam alternatief voor een leesbril is.

Gerelateerde artikelen

Er zijn verschillende methoden voor ogen laseren. Zoals Intralase, Lasik en Trans PRK.

Welke methoden zijn er voor ooglaseren?

Bekijk alle informatie en prijzen van de beschikbare ooglaserbehandelingen.

Lees meer
Wij hanteren de scherpste tarieven in Nederland voor een oog laseren.

Wat zijn de kosten?

Wij hanteren de laagste tarieven in Nederland. Vergelijk hier de tarieven van alle klinieken.

Lees meer
In onze kliniek werken wij met de modernste ooglaser apparatuur voor uw ooglaserbehandeling.

De modernste laserapparaten

Onze geavanceerde oogapparatuur is extreem nauwkeurig en wordt ingezet in ooglaserklinieken over de hele wereld.

Lees meer

Download de GRATIS Ooglaser informatiegids

Alle informatie over oog laseren, soorten behandelingen vergoedingen, etc.