Download de complete ooglaser informatie gids

Verziendheid

Dichtbij slecht zien is iets dat veel mensen treft. Met name na het 40e levensjaar. Een bril en soms ook lenzen bieden uitkomst. Als u verziend bent, dan heeft u een plussterkte. Uw lenzen of bril hebben dan ook een plussterkte. Dit houdt een positieve correctie in. Weten wat dat precies betekent? Hier leest u wat het inhoudt en welke behandelingen er zijn.

Wat is verziendheid?

Verziendheid – of hypermetropie – is een afwijking in het brekingssysteem van het oog. Doordat het oog het binnenvallende licht niet genoeg naar binnen toe buigt, wordt het beeld achter het netvlies geprojecteerd. Dit netvlies bevindt zich aan de achterkant van het oog. Bij een correcte breking (refractie genoemd) valt het licht hier precies op. Doordat het licht achter het netvlies valt, ziet u dichtbij niet goed. Deze refractie afwijking wordt permanent verholpen door uw ogen te laten laseren of een kunstlens te laten implanteren.

Symptomen van verziendheid

Het belangrijkste symptoom van verziendheid is al genoemd: slechter dichtbij zien. Dit uit zich vooral in moeite met lezen. Een subtieler symptoom is hoofdpijn of concentratieproblemen. De natuurlijke reactie van het lichaam op verziendheid heet accommodatie. Hierbij vernauwen de ogen zich, waardoor het meeste licht via het midden van het oog binnenvalt. Hier is refractie minder van belang, waardoor u toch scherp ziet. Wanneer u ouder wordt, neemt het accommodatievermogen van uw ogen af en krijgt u last van verziendheid. Dit merkt u bijvoorbeeld doordat u meer moeite moet doen om scherp te zien en uw zicht van scherp naar wazig verspringt.

Behandelingen tegen verziendheid

Hulpmiddelen als een (lees)bril of contactlenzen worden veel gebruikt bij verziendheid. Er zijn gelukkig ook permanente oplossingen. Ogen laseren en lensimplantaten behoren tot de permanente oplossingen. Wanneer u voor een van deze behandelingen kiest, heeft u in principe geen hulpmiddelen meer nodig om weer scherp te zien. Weten of u hiervoor in aanmerking komt? Boek een vrijblijvend consult.

Gerelateerde artikelen

In onze kliniek werken wij met de modernste ooglaser apparatuur voor uw ooglaserbehandeling.

Onze ooglaserapparatuur

Onze geavanceerde oogapparatuur is extreem nauwkeurig en wordt ingezet in ooglaserklinieken over de hele wereld.

Lees meer
Bij Clinic Select krijgt u een gratis vooronderzoek voorafgaand uw ooglaserbehandeling.

Gratis vooronderzoek

Voordat we tot behandeling overgaan, controleren we uitgebreid de staat van uw ogen.

Lees meer
Zijn mijn ogen geschikt voor ooglaseren? Doe de geschiktheidstest.

Zijn mijn ogen geschikt?

Om in aanmerking te komen voor refractiechirurgie gelden een aantal basisvoorwaarden.

Lees meer

Download de GRATIS Ooglaser informatiegids

Alle informatie over oog laseren, soorten behandelingen vergoedingen, etc.