fbpx skip to Main Content

AANGESLOTEN BIJ ESCRS EN NOG

Op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 19.00 uur.

Trans PRK ‘No Touch’ ogen laseren

De Trans PRK laserbehandeling

Reken erop dat een TransPRK behandeling alles bij elkaar zo’n 2 tot 3 uur duurt. Voordat u de operatiekamer binnengaat, krijgt u verdovende oogdruppels en een mild kalmerend middel (hier komen geen naalden of injecties bij kijken). Eenmaal in de operatiekamer zal de oogarts met behulp van een laser eerst de beschermende laag van uw hoornvlies verwijderen (die elke week op natuurlijke wijze regenereert). Vervolgens past hij de computergestuurde excimeerlaser toe die het hoornvliesoppervlak verandert. Daarna wordt een bandagelens aangebracht die na 3 tot 4 dagen lan worden verwijderd.

Voordelen van de Trans PRK methode

In 1 behandeling klaar

Bij deze behandeling worden uw ogen niet aangeraakt en is er maar een handeling nodig. Binnen 20 seconden zijn uw ogen gelaserd en kunt u direct na de eerste controle naar huis.

Geschikt voor vele afwijkingen en dun hoornvlies

Deze behandeling is in het bijzonder geschikt voor mensen met een dun hoornvlies en kan zowel plus als min afwijkingen corrigeren. Met een eyescan en uitgebreid technisch en medisch vooronderzoek stellen we vast of uw ogen geschikt zijn voor de behandelmethode.

Pijnloze behandeling

Uw ogen worden voor de behandeling verdoofd en u bent volledig bij bewustzijn. Behalve wat kleine ongemakken zoals wat branderige of tranende ogen direct na de behandeling, verloopt deze behandeling geheel pijnloos en is zeer veilig.

Veel gestelde vragen over Trans PRK

Zijn mijn ogen geschikt voor Trans PRK?

TransPRK is vaak een goede oplossing voor mensen met bepaalde hoornvliesproblemen, zoals dun hoornvlies. Het biedt visuele resultaten die sterk lijken op LASEK en SMILE. Uw Clinic Select oogarts zal bepalen welke ooglaserbehandeling geschikt is voor uw individuele behoeften op basis van uw oogonderzoek.

Wat is Trans PRK?

TransPRK (Transepithelial Photorefractive Keratectomy) is een geavanceerde eenstaps laseroppervlaktebehandeling die voorkomt dat het oog in contact komt met een chirurgisch instrument. TransPRK verschilt ook van LASEK doordat er geen hoornvlies flap nodig is.

Welke aandoeningen behandelt Trans PRK?

Net als bij LASEK is TransPRK een procedure om mensen met bijziendheid, verziendheid en astigmatisme te helpen. Maar elke patiënt is anders en uw Clinic Select oogarts zal de beste procedure voor uw behoeften selecteren.

Is Trans PRK veilig?

Een Trans PRK behandeling is een van de veiligste ooglaserbehandelingen die er zijn. Typische risico’s van ooglaseren zijn bij deze behandeling klein of zelfs helemaal afwezig. Toch kunnen er ook bij deze behandeling complicaties optreden. Het gaat dan vrijwel altijd om kleine ongemakken, direct na de behandeling. In sommige gevallen is een tweede behandeling nodig om de gewenste correctie te bereiken.

Wat kost Trans PRK?

Kijk op de tarievenpagina voor de actuele prijzen van een TransPRK ooglaserbehandeling bij Clinic Select.

Een ooglaserbehandeling wordt door veel zorgverzekeraars deels vergoed. Meer weten over het declareren van de kosten van ooglaseren bij uw zorgverzekeraar? Hier leest u er meer over.

Waarom het belangrijk is oogdruppels correct te gebruiken

Oogdruppels zijn echte medicijnen, net als tabletten en injecties. Dit betekent dat ze met dezelfde zorg moeten worden gebruikt als andere, meer bekende medicijnen.
Lees meer

4 Redenen waarom jouw zomer beter is na ooglaseren

Ben je er ook zo klaar met die eeuwige bril of contactlenzen? Heb je last van droge ogen door het continue dragen van je lenzen? Heb je je ooit afgevraagd hoe het leven zou zijn zonder een bril of contactlenzen?
Lees meer

Is iedereen geschikt voor ooglaseren?

Tegenwoordig worden lasers veel gebruikt door oogartsen bij chirurgische ingrepen. De term 'ooglaseren' wordt gebruikt om…

Lees meer
Back To Top