Download de complete ooglaser informatie gids

Lensimplantaten

Met lensimplantatie wordt het plaatsen van een kunstlens in het oog bedoeld. Deze lens wordt voor de eigen, natuurlijke ooglens geplaatst en is in feite een soort permanente contactlens. Net als ogen laseren is een lensimplantaat een permanente oplossing voor veel mensen die niet goed zien.

Lensimplantaten vs. ogen laseren

Niet iedereen komt in aanmerking voor een laserbehandeling. Mensen met een zichtafwijking van meer van -10 of mensen met een zeer dun hoornvlies, komen niet voor ogen laseren in aanmerking. Het implanteren van een kunstlens is dan vaak nog wel mogelijk. Het resultaat van een lensimplantatie is hetzelfde als van een ooglaserbehandeling: u ziet voortaan weer scherp, zónder bril.

Lensimplantatie: zo gaat de behandeling

Oogchirurgie klinkt voor veel mensen beangstigend, in eerste instantie. Lensimplantatie is echter een relatief simpele en zeer veilige behandeling. Tijdens de behandeling worden uw ogen eerst verdoofd, door middel van oogdruppels. Daarna wordt een kleine incisie gemaakt bij uw iris. Via deze incisie wordt de kunstlens geplaatst en bovenop uw eigen ooglens geplaatst. De chirurg inspecteert vervolgens het resultaat en geeft u een schema voor diverse controles. Zo waarborgen we dat, ook na enkele maanden, het resultaat van de behandeling helemaal goed is.

Komt u in aanmerking voor lensimplantatie?

Niet elke lensimplantatie is hetzelfde en het kan dat u wel voor het ene soort in aanmerking komt en niet voor het andere soort. Daarom kijken we eerst met u wat er mogelijk is. Op basis van de conditie van uw ogen stellen we vast of u in aanmerking komt voor lensimplantatie – én welk type lens het meest geschikt is voor u. Uw ogen laten laseren is mogelijk een alternatief. Of dat zo is stellen we vast tijdens het vooronderzoek.

Meer informatie over lensimplantatie?

Boek direct online een gratis consult in onze ooglaserkliniek. Wilt u eerst meer weten over lensimplantaten of ogen laten laseren? Bel ons, of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag verder.

Gerelateerde artikelen

Bij Clinic Select krijgt u een gratis vooronderzoek voorafgaand uw ooglaserbehandeling.

Gratis vooronderzoek

Voordat we tot behandeling overgaan, controleren we uitgebreid de staat van uw ogen.

Lees meer
Welke methoden zijn er voor ooglaseren? Onder andere Intralse, Lasik en Trans PRK

Welke methoden zijn er voor ooglaseren?

Bekijk alle informatie en prijzen van de beschikbare ooglaserbehandelingen.

Lees meer
Wij zorgen voor een goede nazorg na uw ooglaser behandeling.

Behandeling en nazorg

Wij begrijpen als geen ander dat u met een vertrouwd gevoel behandeld wilt worden.

Lees meer

Download de GRATIS Ooglaser informatiegids

Alle informatie over oog laseren, soorten behandelingen vergoedingen, etc.